Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gideon získá paměti hraběte, díky kterým by ho mohl porazit. Gwendolyn s ním stále nemluví, protože jí zradil a ona ho miluje. Musí však začít spolupracovat, aby se postavili lóži a vymanili se z jejich nadvlády... Lóže chce donutit Diamant a Rubín, aby naplnili své poslání. Potřebuje chronograf, aby uzavřela kruh krve, tím získá hrabě moc a lóže převezme vše pod kontrolu – školství, zdravotnictví i média. Gideon má paměti hraběte, o kterých si chce promluvit s Gwendolyn, ta s ním však nemluví, protože jí zlomil srdce. Gwendolyn je nešťastná a sní o Gideonovi, také podléhá nepředvídatelným skokům do minulosti, a tak ji Gideon přesvědčí, aby s ním šla do lóže. Společně pomocí chronografu se vydají do minulosti, Gideon se jí omluví a chce zůstat dobrými přáteli, což Gwendolyn naštve. Charlota spolupracuje s lóží a řekne jim, že ví, že má Gwen druhý chronograf od Lucy a Paula. Gideon tajně skočí do minulosti, kde chce zabít hraběte. Z jeho pamětí zjistil, že jeho moc nabude až Gwendolyn zemře. Gideon je při pokusu o zabití chycen a držen v žaláři. Gwen chtějí unést muži z lóže, ale Charlota, na kterou je Gideon naštvaný, je díky tréninku zneškodní. Bernard ji odveze do domu Lucy a Paula. Hrabě chce vyměnit Gideona za chronograf, což se nesmí stát... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

Marty1905 

všechny recenze uživatele

Závěr série nám přinese ještě pár novinek. Rubín se naučí bojové umění. Zjistí, že má speciální dar. Možnost cestování časem i bez chronografu. Přes to, že to vypadá, že hrabě a jeho spolek vyhrají. Fanouška trochu zklame závěr kde hrabě i přes veškerou snahu vyhraje. Jenže naštěstí náš rubín ještě neřekl poslední slovo. Za mne celkově povedená trilogie Celá série filmů musela být velice náročná na rekvizity a dobové kostýmy. Vše se ale náramně povedlo. Za mě 90% jasných. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé zakončenie série. Po prvom pozerateľnom diele a po vcelku vydarenom diele druhom som sa na zakončenie tejto romanticko-dobrodružnej a áno, veľmi jednoduchej série tešila, ale tretí diel ma pomerne sklamal. Veci z knihy scenár zmenil k horšiemu, nedržiac literárnu červenú niť, skončiac v zmysel nedávajúcom chaose. Škoda toho. Dve hviezdy akurát za postavu Charlotty, ktorej vývoj mi vo filmoch prišiel sympatickejší. ()

Reklama

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fantasy zasazené do normálního světa, jen film vůbec nectí pravidla pro cestování časem a efekt motýlích křídel...a na můj vkus trošku klišé lásky a někdy až nerozumné a vtipné, ale to je každého šálek čaje... :) Ještě bych ocenil možná větší samostatnost na předchozích dílech, na které jsem nebyl upozorněn, že byly... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale Němcům se vedle hitovky Fakjů pane učiteli podařilo natočit ve stejném čase i poněkud zajímavou fantazijní trilogii, která sice nenadchne ve velkém, ale rozhodně ani neurazí. Rozjela se špičkově s tím, aby trochu lenivě skončila. Už ale zpočátku na mě celá “drahokamová” série působila více televizně než vznešeněji, navzdory tomu, že všechny tři díly si poslali Němci sami do kin a zjevně to nebyl špatný tah. Zajisté bych už ani Rubínu, ani Safíru ani Smaragdu nedal druhou šanci, na zabruslení do romantických fantasy, měřených především na náctileté publikum, jsem byl ovšem mile překvapen. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení trilogie o dvou zamilovaných cestovatelů časem. Bez výplně: Gwen i Gideon jsou opět rozděleni, a dívka si myslí, že už Gideona nechce nikdy vidět. Pokud se nemýlím, teprve v tomto díle najde druhý chronograf, který je naplněm všemi kapkami krve kromě její jako Rubín a Gideonovu jako Diamant. Sama do něho krev vloží, ale dává si pozor, aby se nestalo to, co by způsobilo nečekané věci. Hrabě se jí pomalu zmocňuje, ale i když jsem čekal, že bude alespoň minimální chvíli po jeho boku, zjistíme, že mu na ní ani trochu nezáleží. Když se jich obou zmocní, budou zastřeleni a umírají. Hrabě dostane svoji vytouženou krev od Gideona a získá kámen mudrců namísto předpokládané neomezené síly, a stane se nesmrtelným. Tedy do doby, než zjistíme, že z neznámých důvodů je Gwen nesmrtelná a do vějínku dostala i schopnost podle vůle cestovat časem kam se jí zachce. A tak zachrání gideona pomocí kamene mudrců, hraběte zabije a vrátí se zpět do budoucnosti. Tam, místo toho, aby dala vypít zbytek lektvaru nesmrtelnosti Gideonovi, vypije ho sama a zneutralizuje svoji výbornou schopnost. Vše končí tanečkem ve 20. letech. I když si stále myslím, že je to nejlepší ze třech dílů, tak jenom na své úrovni. Přemýšlím nad několika otázkami: Jak to vůbec bylo s těmi úhlavními nepřáteli lóže? Kam se poděli? Tedy, pokud je někdy v neznámu Gideon zabil, to nevím. Druhá otázka: Možná jsem cynik, ale kdyby dala Gwen zbytek kamene mudrců Gideonovi, nebylo by to pro jejich "Věčnou lásku" přece jen lepší? Možná, že jen chtěla, aby umírali spolu s ostatními (mrchou Charlotte, otravným bratrem Gideona a ostatními velmi starými členy rodiny, pro které by se stejně mohli vracet v čase, aby si s nimi užili trochu zábavy). A třetí otázka: K čemu tam byli vedlejší postavy, tj. skřítek Chrlič, záhadný princ z 19. století apod. ? Vím, že je to film pro děti do max. 13 let, a pro dívky, ale mohli to udělat temnější a lepší (bez zbytečné výplně, viz. řádek výš, a taky mohla být Gwen aspoň hodinu pod vlivem Hraběte a poslouchat jeho rozkazy, trochu by si mé zlé já užilo). Zkrátka: Asi jsem už z těchto filmů trochu vyrostl a radši bych podobné filmy s více zlem, ale i toto mě pobaví. 90 procent za hezkou Marii Ehrich, průměrného záporáka, který byl dost naivní a mohl se více snažit (ne ty "záhadné" pokusy vlést jí do mysli a pomíchat jí to tam) a několik humorných scén. Pokud souhlasíte se mnou a stačí vám tyto filmy, doporučuji. Ale pokud jste ti, (a těch je tu 4/5) co chcete něco víc, tak to utněte buď hned na začátku, a nebo věřte v knižní předlohu (na tu se v budoucnu vrhnu a zkusím doufat, že film byl jen pouhým holým výtažkem knihy). Jinak doporučuji! ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama