Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těhotná Malin (Vera Vitali) nemá kde bydlet potom, co se s ní rozešel její přítel Frank (Sverrir Gudnason). Její poslední naděje spočívá v jejím otci Martinovi (Michael Nyqvist), kterého ale nikdy neviděla. Ukáže se, že je to arogantní a sebestředný herec. Zatímco mu Malin vypráví, kdo je, dostane Martin mrtvici. Když se probudí, tak si nepamatuje, kdo je. A už vůbec ne, že svoji dceru nikdy neviděl. Malin uvidí příležitost k získání otce, kterého nikdy neměla. Učí Martina, jak se má žít život a spolu si vymyslí šťastné dětství. (Severská filmová zima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dokázal bych si představit, že kdyby tu Michael Nyqvist hrál méně protivnou postavu, tak bych si tenhle film dokonce i oblíbil. Námět k tomu doslova vybízí. Ze začátku hrozný protiva, postupem času suprový taťka, kterého nelze nemít nerad. Přitom Michael na tu roli měl, jen ta představa režiséra byla asi někde jinde. K mému údivu méně zábavná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak Tě mám Michaeli ráda, tak tyhle role neber. Mně jsi do ní nějak extra nepasoval a nebo jsem žádný podobný film s Tebou neviděla a mám Tě zafixovaného stále ještě z Millénia Takhle ani ryba ani rak. Ale šlapal jsi na pedál jak se dalo, to uznávám. Koho musím ovšem maximálně vynachválit, byla role Malin v podání Very Vitali, protože ona snad ani to těhotenství nehrála a pak Vera tou rolí skutečně žila a já jí to věřila, myslím, že to je pro diváka to nejpodstatnější. Jinak já přijít do bytu k Martinovi, tak bych zřejmě předčasně porodila. Pohodový, nenáročný snímek, kde to trochu skřípe ve scénáři a kde bych Michaela Nyqvista (a toho mám přitom v oblibě) přeobsadila někým jiným. Ty čtyři hvězdičky jsou na hraně. Vybalancoval to bezvadný soundtrack. ()

Reklama

Sadi 

všechny recenze uživatele

Co se týče emocí, tam to pro mě bylo zklamání, nezapůsobilo to na mě tak, jak bych si přála (což je otázka subjektivní). Snímek je to rozhodně zajímavý, tragikomický a bizarní až hrůza ("Pojď se obejmout, vždyť se budeme vídat dalších 18 let." :D Proč ne?). Po filmu jsem sáhla kvůli Michaelovi, který mě opět nepřekvapil zvláštností svojí role a svým výkonem, a Vitali vůbec neznám, o to příjemnějším pro mě byla překvapením. Průměr. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemný, odpočinkový film. Téma navázání vztahu dcery s otcem, kterého nikdy nepoznala zase trochu jinak zpracované, tak do tři čtvrtě filmu i docela zajímavě. Pak se to nějak zvrtne a všichni se v tom dost plácají, nikdo nějak neví, co vlastně chce a konec tak spíš vyhnije, přijde mi to spíš jako bezradnost scénáristy než postav samotných. Herecké výkony dobré, pro mě Michael Nyqvist v celkem netypické, spíš komediální roli. Ale hlavně, v tomhle filmu maskéři použili to nejlepší umělé těhotenské břicho, co jsem kdy viděla, musela jsem si to vyhledat, protože jsem si vůbec nebyla jistá, že Vera Vitali nebyla v průběhu natáčení doopravdy těhotná. Žádný severský zázrak, na druhou stranu to nenudilo a chvílema i docela pobavilo. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že jsem byl spokojen. Herci skvěle vybráni a i zahráli, ale musím vyzdvihnout výkon Michaela Nyqvista, takto jsem ho ještě hrát neviděl. Navíc příběh je asi klasickým odrazem dnešní, bohužel, smutné reality. A to je na tom to špatné. Ačkoliv je na konci naznačeno, že věci mají k lepšímu, tak i tak to není úplně tak, jak by mělo být. Akorát, co s tím? ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v těchto švédských městech: Stockholm, Trollhättan, Uddevalla a Vänersborg. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama