Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý japonský horor. Má zaujímavý príbeh o čerstvo rozvedenej žene s dcérou, ktorí sa presťahujú do nového bytu, ktorý má ale čím dalej viac rozmočený strop z bytu nad nimi a zároveń všetko nasvedčuje tomu, že obe vidia ducha nezvestného dievčaťa. So spracovaním som spokojný, vôbec nenudí a pritom sa film prakticky celú hodinu len rozbieha, hororových prvkov je v tejto časti len veľmi málo, ale aj bez toho film dokáže zaujať. A zvyšok filmu je už samozrejme hororovejší a to hlavne rapídnym pribudnutím prvkov typických pre japonské duchariny. Po hororovej stránke tento film nie je moc výrazný, napätia tu moc nie je, to nastane až v poslednej tretine a síce atmosféra sprevádza film väčšina času, ale nie je moc silná, pôsobí hlavne dojmom, že niečo nie je v poriadku. Dosť ma tu zaujal úplný záver, ktorý nie je šokujúci, ale myslím, že je originálny a rozhodne zaujímavý. Prostredie filmu je zvolené dobre a ani postavy filmu nesklamú. Temná voda určite nepatrí medzi špičku japonských ducharín ako horor ani moc nepôsobí, ale mne tento štýl filmu sadol a aj tento film ma hlavne príbehom zaujal, takže som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem si řekla po jedné velmi zajímavé přednášce, že bych japonských hororů mohla vidět více. Zajímavý žánr to je, ale přes deset filmů jsem se nedostala a myslím, že mi to stačí. Nebráním se ničemu, ale potěšení mi zrovna tohle nedává. Ačkoli v tomto případě byla opravdu zajímavá pointa... Matčina oběť. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Slabší duchařina. Film je tak pomalý, že je Vás schopen ze začátku unudit k smrti. Pak se ale stále více začne rozkrývat tajemství kolem ztracené holčičky a tempo se malinko zrychlí, ale ne o moc. Přesto jsem u filmu vydržel, páč jsem byl zvědavý, jak to dopadne. No, tak jako tak, šel z toho udělat půlhodinový sestřih a vyšlo by to na stejno. 51%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Temná voda“ je ukázkou toho, že japonský horor nemusí být v první řadě jen děsivý ve smyslu duchů a lekaček, ukazuje japonský horor, který má atmosféru a který dovede na diváka hodně zapůsobit. Tohle se třeba americkému remaku tak dobře nepodařilo. I práce s vodou je zde velmi dobrá. A pokud nebudete z promítání filmu odcházet vystrašení, rozhodně budete pohnutí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Humbuk kolem japonských duchařin, už je dávno pryč, takže se můžu bez jakýhokoliv hajpu mrknout na jeden z Nakatových zásadních počinů. Jedenáctá hodina v noci je na takovou záležitost tak akorát, tak šup s dvd do přehrávače... A že to stálo za to. Decentní styl vyprávění a krásná kamera, jednoduchej, ale působivej příběh, sympatická herečka v hlavní roli a její roztomilá (v tom nejlepším smyslu slova) filmová dcerka, a hlavně pomalu houstnoucí atmosféra, gradující až do vynikajícího finále. Delikátní záležitost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama