Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféru má film takřka nulovou, snaha o nějaké napětí přichází vniveč a nástupy strašidla vůbec nefungují, což je dáno i tím, že jeho vizualizace se omezuje na nohy nebo rozmazanou siluetu. Největší prostor tu dostává kapající voda a to mě fakt nebaví. Jediný, kdo zaslouží jakous takous pochavlu, jsou herečky. Ale ty to vytrhnout nemohly. V tomto případě je remake lepší originálu. 25% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

S hrůzou zjišťuji, že americký remake je tematicky mnohem lépe rozehraný! A já tak doufala v dořešení linie právníka a v sofistikovaný strach - a zjišťuji, že tady jsme na tom tentokrát ještě hůř. Gesto obětování se není uděláno srozumitelně. Velké zklamání. "Moje matka zde byla celou dobu a chránila mě." ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Japonskú spoločnosť ako takú nepokladám za fascinujúcu, z hercov nepoznám ani jedného a priznám sa bez mučenia, všetky tie japonské šoky ma začínajú už mierne otravovať. Objektívnym faktom v tomto subjektívnom svete však je, že čo je dobré, to je dobré – a TEMNÁ VODA, ktorej režisér Hideo Nakata oživil japonské šoky kultovým hororom RINGU (1998), kvalitný horor rozhodne je. Ako býva zvykom, atmosféra je budovaná neznesiteľne pomaly, o to mocnejšie nás však tvorcovia držia v náručí a o to nezabudnuteľnejšie tých pár vyložených šokov pôsobí na našu čoraz zbedačenejšiu psychiku... Dodávam, že americký remake s Jennifer Connellyovou nedopadol vôbec zle. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný horror, který je dějem podobný japonskému Kruhu. Příběh o malé holčičce a tekoucí vodě od začátku je spíše nudnější, ale ke konci je pár dobrým mrazivých scén, které mě potěšili. Atmosféra je dobrá, ale zase je zde opět tradiční japonské kouzlo, které je o pár tříd lepší než tradiční americké vyvražďovačky, které nemají hlavu ani patu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem si řekla po jedné velmi zajímavé přednášce, že bych japonských hororů mohla vidět více. Zajímavý žánr to je, ale přes deset filmů jsem se nedostala a myslím, že mi to stačí. Nebráním se ničemu, ale potěšení mi zrovna tohle nedává. Ačkoli v tomto případě byla opravdu zajímavá pointa... Matčina oběť. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama