Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film Temná voda má skvelú atmosféru s nepríjemnými pocitmi, kedy sa čo stane, no zlyháva v efektoch. Duch sa hýbe ako bábika na špagátiku a miestami lieta umelá figurína vzduchom, že je to fakt vidieť. Som zvedavý, či sa americký remake s týmto vyhral lepšie, inak by tu bola nádej na niečo strašidelnejšie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ze začátku příjemná ale postupem času neuvěřitelně nudná duchařina. Začátek má všechno, dobrou atmosféru strašidelnou černou skvrnu, a vše co bych očekával, ale přílišná roztahanost filmu způsobila to že film postupem času spadnul do stereotipu a nudy. A konec kdy ta holčička už je velká ženská bych totálně vystřihnul, nejenom že se mi tam nehodil ale přišel mi strašně hloupej. Právě kvůli druhé půlce dávám 3* stejně jako originálu, je to sice lepší ale ne o moc. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by film byl horší než "Ringu" (zvlášť proto,že mám radši americký remake The Ring), ale je pravda, že děj je tady snadno předvídatelný. Nicméně atmosféra filmu je opět skvěle vybudovaná, tak jako u Ringu a i když člověk nechce, stejně ho pohltí a nedá mu do konce vydechnout. Pokud se rádi bojíte neznámého, tak můžu film vřele doporučit. Je škoda, že na rozdíl od výše zmiňovaného filmu, se tento nedostal do širší povědomosti diváků. Každopádně se již teď můžeme těšit? na americký remake, který právě vzniká. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z nezáživných japonských duchařin. O proti americké verzi, kterou jsem viděl dřív to má jiný konec a poslední půl hodina slušně šlape, ale ten hodinový úvod je nudný a zdlouhavý. Máma se s malou dcerou nastěhuje do bytovky kde ze stropu pořád kape voda a všude se zjevuje červená taška, jisté dívky co se před pár lety ztratila. Sem tam vidí ducha a hrabe jí z toho, nebot se k tomu ještě rozvádí a je duševně labilní. Děj se moc vleče, atmosféra je ponurá, ale nikterak strhující. Hlavní představitelka nic moc a její dcerka je spíš na zabití. V americké verzi se hlavní představitelka povedla líp. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Výtečný Nakatův kousek, jenž je trochu jiný než většina duchařin. Nestaví na lekačkách, kterých je v něm pomálu, ale na skvělé, pozvolna na povrch prosakující mrazivé atmosféře, jež je mistrovsky dotvářena hodně zneklidňujícími zvuky a náznaky. Duch je tu téměř po celou dobu tušený, než viděný, a to je pro film jen dobře. Děj je sice pomalu plynoucí a předvídatelný, ale to mi nijak zvlášť nevadilo, neboť jsem stejně měl z téměř celého filmu pěkně nepříjemný pocit. A o to přece u horroru jde. Takže spokojenost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama