Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Stará japonská legenda o všudypřítomné energii. Dobré i zlé. Hlavně té zlé. Alter ego Sadako Yamamura, byla tímto energetickým zlem přímo stvořena. Dokáže jí využívat, nebo spíše Zlo využívá ji. Asiaté jsou všeobecně známí tím, že dokáží více poslouchat přírodu a jsou daleko vnímavější, co se týká duchovní a vnitřní energie i tisíciletých tradic. Na tom byl nepochybně založen třeba výcvik japonských bojovníků ninja nebo mnichů z chrámu Shaolin, kteří bezesporu dokázali "nadlidské" věci, právě využitím své vnitřní energie. Ztráta životní jistoty moderního světa bez záhad a tajemství, o tom je určitě tento film. Funkce lidského mozku a psychiky je záležitost, o které toho, jako lidstvo, víme velmi málo. Není možné popírat existenci jiného světa než toho, na který si můžeme sáhnout. Lidský život má jasně dané hranice a hranice musí něco ohraničovat, jinými slovy, za hranicemi musí něco být. Toto je pouze začátek a odstartování, pro mě geniálního díla, série filmů Ring. Teprve po zhlédnutí a pochopení všech dílů, je možné se děsit. Dokonale vyvolaná atmosféra pouze tím, že divák sbírá kusé informace, jež vedou k dokonalému objasnění. Osobně se ovšem obávám, že český překlad (myslím samozřejmě titulky, s dabingem bych se na to nikdy nepodíval) je mírně řečeno nedokonalý. I když japonština má dohromady "pár" slov, chtěl bych ten film vidět s Japoncem, který umí i česky, aby mi případně doplnil nepřeložené informace. Tak moc mám tuto sérii rád. Také díky naprosto precizní a jemné režii. Žádné nesmysly a nesrovnalosti ve scénáři v bezchybné atmosféře. Tohle není film natočený pro velké obecenstvo, k tomu je určena americká parodie Kruh. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tento film som si pôvodne pozrel len preto, lebo bol uvedený v knihe 1001 filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete... a... bohužiaľ som to tak trochu aj oľutoval, najmä preto, že z môjho pohľadu ide o prostú stratu času. Po "hrôzostrašných titulkoch" typu "Temný a skutočne desivý film, na ktorý nikdy nezabudnete." som čakal ozaj atmosférické a strašidelné hororové dielo, ale dostal som len nudnú, nepresvedčivú a občas nechutne komickú zlátaninu bez akejkoľvek atmosféry. Úprimne obdivujem tých, ktorých tento film dokázal aspoň trochu vydesiť, pravdupovediac som v ňom zachytil len niekoľko vcelku solídnych ľakačiek. A to je veľmi málo aj na podpriemerný film... P.S. Pôsobivý americký remake je neporovnateľne lepší. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím říct, že remake zvítězil nad originálem na plné čáře, byť byl ve velké výhodě z důvodu obráceného pořadí projekcí. Je to už pár let, co jsem viděl Kruh, ale styl, jakým byl natočen, jen tak nezapomenu. Byl děsivější (zajímavější videonahrávka, např. motiv žebříku na půdu, dále obrázky kruhu, strom atd.) a v odhalování tragické minulosti propracovanější. Mnohem více také zapojil malého chlapce, který dával strašidelné atmosféře další rozměr, který jsem tady postrádal. Ring není vůbec špatný film, ale prakticky vůbec se není čeho bát, až na pár záběrů v závěrečné třetině. Je to spíše mírně nadprůměrný mysteriózní thriller. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tento film odpálil dlhú (možno až pridlhú) éru ázijských hororov, plných prekliatej techniky (videá, mobily, televízory, foťáky...) a čudných duchov vydávajúcich zvláštne zvuky, ktorých končatiny sa nachádzajú v neprirodzených polohách. Nebyť Ringu, nemali by sme strach zo studní, ani z dlhých, čiernych, ženských vlasov. Hideo Nakata, adaptujúci román Kodžiho Suzukiho, ktorý vyšiel aj v češtine (vrátane oboch pokračovaní), stvoril ukážkový, nervy (a všeličo ďalšie) trhajúci horor. Tempo sa odvíja v mrazivo (a zdanlivo) pokojnom duchu, ale ako zistíme vo finále, o to mocnejšie to na nás v obludnom vyvrcholení dopadne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak skôr tu išlo o mysterióznu, pomalú detektívku, než o to, čo dnešní teenageri nazývajú hororom. Verbinski pracoval s látkou trochu inak, myšlienku, že "telku by sme mali pozerať so záujmom" dáva viac do pozornosti, Nakata sa primárne zameriava na staré rodinné krivdy a kliatbu, spodné myšlienkové prúdy je o niečo ťažšie zachytiť. Pokiaľ teda príbeh nepoznáte, tak budete určite od začiatku do konca v napätí, o čo kráča a ako to nakoniec skončí, so znalosťou US verzie však pôvodný Ring príliš nového ponúknuť nedokáže. Je to síce nespravodlivé, ale skutočne tu nejde o žiadne nervydrásajúce ľakačky, Nakata buduje napätie iným spôsobom. No a aby som bol ešte nespravodlivejší, tak po Scary Movie 3 už na objektívnejších 80% ísť nedokážem... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Scenáristovi Kôji Suzukimi poslúžil ako inšpirácia jeho obľúbený horror Poltergeist. (rador)
  • Na film navazují dvě rozdílná pokračování. Prvním je film Spirála (1998), jež adaptuje stejnojmenné knižní pokračování. Druhým je Ring 2 (1999), jež jde svoji vlastní cestou a na knižní trilogii nijak nenavazuje. (JP84)
  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama