Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (241)

POMO 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku The Ring herecky i technicky jednoduchšie, opierajúce sa výhradne o osnovu mysteriózneho, nie vo všetkom jasného príbehu. Americký remake je ostrejší, vizuálne štýlovejší, s lepšou hudbou a zaujímavejším obsadením. Preto to vidím na vyrovnané skóre, alebo skôr na 1:0 pre Hollywood. Jeden z mála prípadov, kedy remake staviam nad originál. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem měl potřebu strašně hlasitě zařvat, ale obava, že z televize NĚCO vyleze, mi to nedovolila. 80% Zajímavé komentáře: Isherwood, molotov, efko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já už se na ty děsivý filmy snad opravdu nebudu dívat (s výjímkou Shyamalanových ;-) U mě největší strach vyvolalo to, že jsem viděl jeho amerického bratránka dřív, takže jsem si říkal..."kdy to přijde?" Remake je z hlediska děsivosti + - na stejné úrovni, jen má nějaké lepší vychytávky (voda a tak podobně.) Největší zápor tohoto příběhu však považuji v tom, že japonský originál diváka navádí mnohem víc a nenechá mu prostor pro vlastní uvažování...i když názory na to se samozřjmě liší. Mě to připadlo takhle... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí amerického remaku Kruhu od Gorea Verbinského, před původním filmem, mě postavilo před nečekaný problém. Všechny dějové trumfy Hidea Nakaty byly okamžitě tatam. Srovnat tyto dva kousky je stejně tak lehké jako problémové. Omezené finanční (a tím pádem i digitální) prostředky odsoudili Nakatu ke spolehnutí se na klasické postupy hororového vyprávění. Na diváka doslova útočí pomocí ostrého zvuku, nervózní hudby a rychlého střihu. Na rozdíl od Verbinského, který se zarytostí buldoka odpovídá na všechny otázky, se Nakata více spoléhá na podivné tajemno, které pro něj představuje malá Sadako. Jenomže jakožto vypravěč není až tak dobrý jako jeho americký kolega, který střídal ultra temné napětí s famózními chvílemi čiré hrůzy. Nakata pracuje jenom s občasným vylekáním (za střih u otevření skříně bych mu pozlatil ruce) a jinak se utápí v nudě. Není to ale způsobeno jenom faktem, že jsem příběh znal, ale Nakata prostě nedokáže na nervy správně zabrnkat. A to neříkám (resp. nepíšu) jenom tak, protože vím, jak dopadla jeho „americká mise“ u Kruhu 2 . Kdybych si tedy měl vybrat, tak bych rozhodně sáhl po americké verzi, která je komplexnější, napínavější a hlavně lepší. Je sice pravdou, že je dělána jako produkt širšímu publiku, ale i tak ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hiroshi Takahashi .. Jak už tu možná také někdo podotkl, já osobně dávám lepší tři * za výborný námět pro pozdější a působivější KRUH. Nebýt zmíněného remake určitě bych dal tomuto japonskému hororu minimálně čtyři.. Pokud někdo viděl tento originál dříve než americký Kruh a je z tohoto snímku zklamaný (jako např. cityman) a tudíž váhá se podívat na jeho remake, říkám jednoznačně - neváhejte! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sadako je fakt děsivá. Tenhle film přinesl do žánru hororu spoustu inovace, a navíc to udělal dost povedeně. Koukal jsem se sám doma v noci, a když to skončilo, měl jsem děsnej hlad, ale bál jsem se dojít si pro něco do skříně, tak jsem čekal do svítání... Bál jsem se fakt moc, tolik, abych dal 5. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tento film odpálil dlhú (možno až pridlhú) éru ázijských hororov, plných prekliatej techniky (videá, mobily, televízory, foťáky...) a čudných duchov vydávajúcich zvláštne zvuky, ktorých končatiny sa nachádzajú v neprirodzených polohách. Nebyť Ringu, nemali by sme strach zo studní, ani z dlhých, čiernych, ženských vlasov. Hideo Nakata, adaptujúci román Kodžiho Suzukiho, ktorý vyšiel aj v češtine (vrátane oboch pokračovaní), stvoril ukážkový, nervy (a všeličo ďalšie) trhajúci horor. Tempo sa odvíja v mrazivo (a zdanlivo) pokojnom duchu, ale ako zistíme vo finále, o to mocnejšie to na nás v obludnom vyvrcholení dopadne. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pusobive, atmosfericke, desive. Originalni zapletka a originalni zaver. Ovsem tohle ma i americky remake, ktery je jeste pusobivejsi, atmosferictejsi a desivejsi. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Japonský Ring je jednodušší a přímočařejší než jeho americká podoba, hlavní hrdinové jsou skutečně celých sedm dní vyděšení z osudu, který je čeká. Samotný příběh je trochu jiný, pro mě osobně zajímavější ve vzpomínkách na doktora a jeho výzkumy. Víc se mi líbil i samotný závěr. Pravda je, že americký je možná děsivější, ale vzhledem k tomu, že jsem ho viděla dřív, je to asi pochopitelné. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Asi jsme od tohoto filmu moc čekal plus si příliš zamiloval Verbinského americký remake. Pointa mě už tedy nemohla více/méně překvapit. Navíc mi vcelku uniká, kteří kritikové nazvali RING "jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla." (viz Cinema) Jediné čeho jsem se opravdu bál bylo, abych se vůbec během filmu bál. Velká škoda. Skutečně jsem od tohoto filmu moc čekal. Shrnuto a podtrženo: Zklamání... kdyby byl RING natočen coby drama, tak bych neřekl ani ň. Jako horor/thriller u mne však RING těžce propadá. 70 %. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale americký remake je zásadně lepší. Tady jsem se spíš k smrti nudil než bál a opravdu oceňuju jen několik kusých scén. Poprvé překonal americký remake japonský originál? ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, tak mám úplně jiný vkus než většina hodnotících. Atmosféra? Moc se jí nekonalo. Že by přišel nějaký strach? Ale no tak, mnohem více jsem se bála u americké verze (ano, je to tak). Hlavní postava byla na můj vkus někdy až moc hysterická. Bohužel, film se mi moc nelíbil. Četla jsem knihu, i její pokračování, takže se nekonal moment překvapení. Jsem zklamaná, protože jsem se opravdu chtěla bát a ono nic. Znám lepší japonské horory, co se atmosféry týče. Pro mě byl film nemastný neslaný. Jediné velké plus má u mě OST. Myslím, že bez něj by skončilo v propadlišti dějin. Navíc *!!SPOILER!!* konec je sice stejný jako v knize, ale tady jsem se musela smát - pojď, pojedeme zabít dědečka... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tak šílená atmosféra se jen tak nevidí a o to lépe, Americký verze je taky výborná ,ovšem originál je originál. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Bohužel jsem už natolik ovlivněná všemožnými parodiemi, že ani u tohohle, ani u amerického remaku jsem se ani za mák nebála. Hudba je sice nervydrásající a stejně tak i nehybná a "povýšená" kamera, která se na dění dívá krutě a jízlivě "a já to vím, co se stane, a vy to nevíte a postavy to neví a já z toho tím pádem těžím", ale kvůli znalosti těch parodií už se tím můžu leda bavit. Navíc mi tady přišla docela dost nešťastná volba hlavní představitelky, protože děs jsem jí nedokázala uvěřit ani omylem, spíš mi taky připadala, že se tomu všemu akorát tak směje pod vousy. Takže opět zklamání. Moje pátrání po strašidelném hororu pokračuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když my tam kvůli hrůze hodíme mladýho Brůnu, tak Japonci Sadako.. Má to na své straně originální nápad vzešlý ze Suzukiho Poltergeistem inspirované novely, jeden v rámci filmového děsu převratný televizní „výstup“, lehce cynický konec s dědečkem vyslaným na misi VHS kamikaze i významnou pozici „spouštěče“ amerických remaků japonských hororů, jenže už navždy proti tomu bude stát skutečnost, že Verbinski nabídl komplexnější strašení, které navíc většina diváků viděla jako první. Je to jen řečnická otázka, ale ty černovlasá děvčátka z J-hororů si nemohou dát vlasy do culíku, nebo alespoň použít pinetku? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z japonskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o novinárke, ktorá sa dozvie o záhadnej kazete, po ktorej pozretí dostane divák telefonát, že o týždeň zomrie, čo sa aj stane a tak ju novinárka vyhľadá a keďže tiež dostane telefonát, spojí sily so svojim známym, aby zistili celú pravdu skôr, než bude neskoro. So spracovaním nie som úplne spokojný, dej je rozhodne zaujímavý a odkrývanie záhady sa pozerá dobre, ale tempo filmu mohlo byť trochu dynamickejšie, no hlavne nedáva takmer žiadny priestor hororovým scénam, čo je v rámci žánru celkom problém. Celý film prakticky obsahuje len jednu hororovú scénu, dnes už kultové pomalé vychádzanie z televízie, ktorá je výborná a tak škoda, že tu už nič podobné nie je. Atmosféra je tu celkom dobrá, nepôsobí nejak výraznejšie hororovo, ale pre film je kladom a napätie je takmer nulové, asi v dvoch, troch scénach sa čiastočne prejaví, ale inak vôbec. S hereckým obsadením som spokojný, viac priestoru má len hlavné duo Nanako Matsushima a Hiroyuki Sanada, ktoré je bez problémov a ani vedľajšie postavy nesklamú. Hororová postava Samara je veľmi dobrá, veď prakticky ukázala smer hlavne japonským hororom na veľmi dlhú dobu, ale tu ju v jej hororovej podstate vidno len raz. Réžia celkovo je celkom dobrá, ale v rámci hororu moc nefunguje a technická stránka je výborná. Ring je kultový film, ktorý po mnohých stránkach ovplyvnil vývoj žánru, ale ja mám radšej mnohých jeho nasledovníkov, ktorí vynikajú väčším množstvom kvalitných hororových scén a prítomnosťou napätia. Ale aj Ring je dobrý film a rozhodne lepší ako jeho americký remake. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 64%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nebál. Někdo by mohl říct, že asi moc na horory nekoukám a měl by pravdu. Nekoukám, protože pokud jsou dobré, tak já se moc bojím a tenhle dobrý je. Jako asi všichni jsem nejprve viděl americký remake, takže jsem byl připraven o mnoho překvapení a pocit neviděného. Na druhou stranu mi to k tomuto filmu přidalo jiný strašidelný efekt, a to strach z toho, kdy to přijde. V japonském originálu je mnohem méně vychytávek, ale v celkové atmosféře mě přišel lepší. Scény se studní byly naprosto úžasné a musel jsem odvracet hlavu. Děj je zde mnohem více naznačen a v podstatě je na konci filmu úplně jasné, co se v minulosti stalo. O to více na mě proto zapůsobila závěrečná pointa, protože je krásně neutěšená a bezútěšná. Dávám za pět, protože nesmíme zapomínat, že tenhle film byl první. ()

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama