Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, tak mám úplně jiný vkus než většina hodnotících. Atmosféra? Moc se jí nekonalo. Že by přišel nějaký strach? Ale no tak, mnohem více jsem se bála u americké verze (ano, je to tak). Hlavní postava byla na můj vkus někdy až moc hysterická. Bohužel, film se mi moc nelíbil. Četla jsem knihu, i její pokračování, takže se nekonal moment překvapení. Jsem zklamaná, protože jsem se opravdu chtěla bát a ono nic. Znám lepší japonské horory, co se atmosféry týče. Pro mě byl film nemastný neslaný. Jediné velké plus má u mě OST. Myslím, že bez něj by skončilo v propadlišti dějin. Navíc *!!SPOILER!!* konec je sice stejný jako v knize, ale tady jsem se musela smát - pojď, pojedeme zabít dědečka... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu jediný, kdo považuje japonský originál za strašidelnější, řemeslně lépe zvládnutý a zkrátka celkově lepší film? U americké předělávky jsem se sice sem tam bál, ale nepůsobil na mě celou stopáž tísnivým dojmem, tak jako originál. Hudba, herecké výkony, všechno mi tu přijde excelentní. I ten záznam na kazetě je děsivější v japonštině. Nebo aspoň mě rozhodně víc vyděsil chlápek ukazující kamsi mumlající cosi s pytlem přes hlavu, než americký žebřík opřený o dům. Také konec mi tady přišel víc "katarzní", víc usazující. Tenhle film je svižný, sugestivní, má atmosféru.. a ano, je pekelně strašidelný. Jeden z mála hororů (teď mě napadá snad už jen Osvícení), co bych si sám v noci v opuštěné boudě uprostřed lesa vážně nepustil. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v historii se mi líbil remake více než původní Japonský originál. U remaku jsem měl neustále strach, atmosféra byla šílená a herci fantastičtí, ale v originálu mi tohle všechno scházelo. Až na dvě scény jsem se nudil a to se mi u Japonských hororů nestává. Navíc u Ring jsem čekal, že se strachy po*eru. Nestalo se. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi poštěstilo vidět originální verzi hororového "Kruhu" a hned na začátek musím pochválit Verbinského za to, jak dokonale americkou verzi pozměnil a z té původní použil, jen to nejzákladnější. Tato původní verze má také slušnou atmosféru, ale ve srovnání s remakem se jedná o podprůměrný horor s pár lekačkama, ale dokonalým nápadem. Říká se, originál je originál, ale v tomto případě píši, remake je remake. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A znova, moje první a zároveň poslední noc s asijskými originály dávno viděných amerických remaků skončila a já spáchal tři sebevraždy, znásilnil sousedovic kočky a vyhlásil válku asijské filmové tvorbě. Milujme a oslavujme Verbinského, který sice nenatočil taky bůh ví jak scénáristickou lahůdku, ale o proti týhle píčovině to je doslova, ale doslova horor století.Když pominu opět ty nudné a zdlouhavé rozjezdy Japonských filmů, nemůžu nevidět tu režisérovu tupost, s jakou se snaži vyprávět jakýsi příběh.Sadako na začátku nevyleze, jen se zapne týfka a holčička umře...úúú bojím bojím.Potom se jedna nesympatická rejžožroutka vydá po stopách kazety a já koukám jak debil, kde se vzala na tomhle místě a co najednou dělá na tomhle místě a kdybych neviděl originál, nerozuměl bych tomu japonskýmu vyprávění ani piču.Zase nulová atmosféra, toporné herecké výkony jak z divadla pro autisty, dialogy monumentálně debilní a ty scény, u kterých prskáte smíchem, to asi rejža nechtěl.Když otec praští Sadako po hlavě u studny a ozve se to papundeklový "duc", vyprsknul jsem křupky až k televizi a možná mi jedna nebo dvě vylezly nosem.Potom když tahaj ty kýble, tak boreček vleze do vnitř a křehkou a vyděšenou ženu nechá tahat kejble s vodou, pak se diví, že nemůže a ještě jí dá dělo :D Při scéně kdy běží hrdinka do bytu svýho bejvalýho a říká tady bydlí můj muž a ten polda jí oznámí, že je mrtvej a už ho odvezli s takovou vervou, jako když v krámě objednává deset deka lovečáku, musel jsem se už propleskout a ujistit se, že to fakt dramaturg asi myslel vážně a na konci, když veze video svýmu vlastnímu tátovi...už jsem definitivně sýpal vzteky a znechuceně dvd označené jako "japonský origoše" vzal a vyhodil do hajzlu.Díky bohu, že existují opravdoví lidé, kteří vědí, co to je točit fillm a díky bohu i děsivé horory.Děkujeme harakiri soudruhům za nápady, ale teď už to vezmem my, jů? 15%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Na film navazují dvě rozdílná pokračování. Prvním je film Spirála (1998), jež adaptuje stejnojmenné knižní pokračování. Druhým je Ring 2 (1999), jež jde svoji vlastní cestou a na knižní trilogii nijak nenavazuje. (JP84)
  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama