Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA As You Are
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Takoví jsme, který se odehrává na začátku devadesátých let minulého století, pojednává o vztahu tří teenagerů – sleduje vývoj jejich přátelství skrze konstrukci nesourodých vzpomínek v rámci policejního výslechu. Jack žije svou matkou Karen na nudném okraji města, kde chodí na střední školu. Jako sociální vyvrženec a samotář je v podstatě bez přátel. To se ale změní ve chvíli, kdy se k nim přestěhuje Karenin nový přítel Tom a jeho syn Marek. Mezi oběma outsidery rychle vznikne pevné přátelství a po náhodném setkání v bistru do party přizvou i stejně starou dívku Sarah. Navzájem se drží v životě nad vodou, jenže vztahy se mění a tajemství, která vyplouvají na povrch, je donutí otevřít oči a uvědomit si, jak daleko jsou ochotni jít, aby žili život takový, jaký chtějí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá, co přesně je na tomhle snímku mysteriózního, doufám, že mi neunikla nějaký skrytá mysteriózní zápletka/scéna, nebo tak něco, snad se jen někdo spletl, když tam házel kategorie. Snímek má od začátku specifickou atmosféru. Celou dobu jsem tak nějak tušila, že se něco stane, že se něco musí stát, když to celé působí zlověstně. Šedý filtr přes kameru, která je mimochodem, dle mého názoru, hodně vydařená, speciálně se mi líbily pohledy z ptačí perspektivy. Hudba a všudypřítomný šum, který všemu dává takový pocit syrovosti mi přišlo..všechno tak nějak ve výsledku působí chladně a všedně. Má to svoje slabší i lepší místa. Kdesi po polovině mi přišlo, že film přestal mít na chvíli spád, nějak to ustrnulo, ale pak se to tedy zase zlepšilo k závěru. Je zde zachyceno hned několik komplikací/problémů/témat (jakkoli tomu chcete říkat) a líbilo se mi, že ani jedno z nich nebylo odfláknuté, nebo do příběhu nastrčené jen tak "aby to tam bylo" ale že všemu byl vlastně věnovaný nějaký prostor. Nevadilo by mi, kdyby i postavy dostaly ještě více prostoru, tím nechci říci, že by divák neměl šanci je poznat, jen že by mi nevadilo, kdyby se některé rozvedl více do hloubky. Za mě to je někde na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta minulého století očima teenagera, hledání sebe sama, svojí sexuality a do toho všeho spousta trávy a rodinných problémů. Tohle všechno nabízí tahle velmi příjemně natočená indie záležitost, o to víc působivější tím, že se jedná o vůbec první snímek režiséra Milese Joris-Peyrafittea. První scéna filmu nastolí trochu drsnější atmosféru, která kontrastuje s tím co po ní následuje až do té doby dokud nedojde k prvním dějovým zvratům. Je to taková klasická dějová rozplétačka jelikož snímek je vyprávěn skrze policejní výslech hlavního protagonisty v podání Owena Campbella, který podává velmi působivý herecký výkon, spolu s jeho "skoro" nevlastním bratrem Charliem Heatonem mají mezi sebou velmi dobře fungující chemii a snímek z ní těží po celých svých 110 minut. Ve výslechových scénách se postupně objevují i ostatní postavy a je tak odhalováno co vlastně vedlo k úvodní scéně filmu a jak ke všemu došlo. Tohle vyprávění skrze výslech má svoje plusy i mínusy, působí bohužel trochu lacině a tím pádem jako pouze jakýsi "plnič" hluchých míst snímku, na druhou stranu není to klasická pomocná berlička, která by podpírala celý děj a vysvětlovala divákovi dosavadní události snímku, ale funguje pouze jako takový úvod ke každé části filmu a dodává postavám trošku větší pozadí. Atmosféra devadesátek je z toho opravdu cítit, uctívaní Kurta Cobaina jede naplno, pálí se jeden joint za druhým a rebélie proti autoritám je samozřejmostí, to všechno v takovém poklidně melancholickém duchu, který s tím co se odehrává na plátně funguje v příjemném souladu, celých 110 minut tak uplyne jako voda. As You Are je takovým netradičně klasickým coming out of age filmem, následuje všechny pravidla tohoto žánru, přináší však svojí hloubku a originální pohled na věc. Miles Joris-Peyrafitte tenhle film tvořil srdcem a je vidět, že odvyprávět tenhle příběh pro něj bylo srdeční záležitostí. 75% ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Po Super Dark Times ďalší skvelý coming-of-age (opäť s Owenom Campbellom), ktorý mi prišiel do cesty. Parádna atmosféra, skvelí herci a hodnoverne natočené peklo dospievania. Výborne zvolená forma rozprávania, vďaka ktorej nechýba snímke napätie. Joris-Peyrafitte debutuje s prehľadom, som zvedavý na jeho ďalšie zárezy. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ďalší výherca festivalu Sundance. Nesympatické a divné postavy, ktoré riešia, kým vlastne sú. Kamera ich zaberá z nečakaných uhlov a atmosféra je latentne ťaživá. Celý film som sa nezbavil pocitu, že pozerám variáciu Princeznej. Nebojte sa, čoskoro tento počin pravdepodobne odvysiela Cinemax 2. ()

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Všem kdo uvažují o shlédnutí tohohle filmu nedoporučuju číst si údajný obsah, jak ho popisuje Cinemax tady na stránce. Všem kdo uvažují o shlédnutí tohohle filmu zároveň doporučuju si ho pustit (btw rozhodně v originálním znění). Je totiž o něčem úplně jiném. Zobrazuje sice vztah tří kamarádů 2 kluků a holky, ale ta v podstatě není až tak důležitá, protože její (naprosto nijaká) osobnost reálně nemohla být dost asertivní, aby cokoliv ovlivnila. Není to o vztahu tří teenagerů, je to o rodině. A o charakteru každého jejího člena - silná matka, krutý otec, zlomený zracený syn, druhý syn citlivý ale svým způsobem zase odvážný.. Aniž bych usilovala o nějakej deep shit komentář... "As you are" je bezesporu rodinné drama s dobrým, i když trošku sporně či zmateně odvykládaným příběhem, zajímavou kamerou, fantastickým úderným soundtrackem, a v drtivé většině kvalitními hereckými výkony (Charlie Heaton obzvlášť exceluje). Některé komentáře kritizují nesympatičnost postav - ano, jejich rozhodnutí jsou frustrující, vlastně jsem celou dobu křičela na obrazovku, ale takové osoby prostě vystupují v tomto příběhu a jsou přesvědčivé. Ačkoliv jsou tam časté dlouhé záběry s hudbou, vykreslují napjatou atmosféru celého snímku, který je funkčním psychologickým dramatem a rozhodně ne nudný a zasloužil by si červených 70%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama