Basket Case 2

Komedie / Horor

USA, 1990, 90 min

• oLí

......už předešlý Frankenhooker nabral mírný pokles kvalit filmů Franka Henenlottera, ale pořád to byla zábavná a vtipná úchylárna se špetkou romantiky, nepřepálenou stopáží a pěknýma kozama. Co ale Henenlotter scénářem i režií provedl s pokračováním své prvotiny, k tomu nevím co říct, co si o tom vůbec myslet. Tohle je úplně něco jiného než první Basket Case. A je to hrozný. 1/10(10.7.2011)

S tými netvormi zo súkromného obludária pani Ruth to Frank Henenlotter a jeho maskéri trochu prepískli. Sú to totiž stvorenia tak groteskné, že Basket Case 2 vďaka ním pôsobí viac komediálne než hororovo. Našťastie tu je výborný Belial, dostávajúci výrazne viac priestoru než v jednotke, ktorý to celé drží ako-tak nad vodou... bohužiaľ tentokrát sa z jeho strany divák nedočká takmer žiadneho nápaditého mordu a film sa viac zaoberá jeho skrytými citmi než vražednými animálnymi pohnútkami, ktorému boli tak vlastné v jednotke, čo mi vzhľadom k tomu, že Henenlotter, ktorý tu evidentne disponoval väčším rozpočtom než vo svojej celovečernej prvotine určite nie je ten typ, čo by bál nejakej tej štedrej gore nádielky prišlo trochu čudné...(3.4.2011)

Dej filmu úzko nadväzuje na udalosti predchádzajúceho dielu. Duane s jeho brat sú zoškrabaní z chodníka a prevezení na jednotku intenzívnej starostlivosti. Len čo zrúdička príde k sebe, prevezme kontrolu nad Duanom a obaja z nemocnice újdu. Následne sa dostávajú do starostlivosti excentrickej stareny, ktorá po pôrode synčeka s jedenástimi rukami, zasvätila svoj život starostlivosti o podobne postihnutých jedincov. Investigatívna a veľmi ambiciózna novinárka sa však odmieta zmieriť so záhadným Duanovým zmiznutím a rozhodne sa ho vypátrať. Toť vsjo. Srdcervúci príbeh dvoch bratov sa transformoval do čistokrvnej crazy komédie obzvláštnenej nejako tou vraždou, ktorú má na svedomí výhradne Duanov brácho, hoci po pľace sa potuluje nemalé množstvo vskutku rozkošných vrtochov prírody. Dej je vo svojej podstate redší než stolica po pivnej diete, ale na rozohratie tejto malej partičky postačuje. Herci do jedného prehrávajú jedna radosť, ale vzhľadom na to, že film úplne rezignoval na hororovú stránku veci, to tak veľmi nebolí ;)(18.9.2009)

Ve dvojce přibylo mnohem více monster, než tomu bylo v předchozím dílu a dějová línie se přetransformovala spíše do komediálního žánru. Ikdyž, jak v čem. Duane a jeho bratr Belial se z nemocnice dostávají do domu ke starší paní, která má barák plnej podivuhodnejch monstr-příšer. U mě vede jednoznačně Žabák a monstrum Lorenzo s obrovskou rozsplesklou hubou, zpívající úžasným tenorem! Párkrát jsem se fakt zasmál, zejména při scéně souložícího Beliala s podobně postiženou obludkou, to je teda fakt dost šíleně bizarní scéna, uff!! Ono vůbec posledních asi 15 minut je jedna velká bizarnost!! A ten konec!! No, už se těším na trojku!! Basket case je ve svém ranku jistě ojedinělá záležitost!(3.4.2011)

• corpsy

Duane Bradley a jeho ´´brácha za všechny peníze´´ sú späť. No už niesu ani zďaleka tak zábavný a krvavý, ako minule.(25.3.2011)

Druhý díl trilogie Basket Case svérázného režiséra Franka Henenlottera, který má na svědomí úlety typu Brain Damage, nebo Bad Biology. Tento film mě jako fanouška prvního dílu rozhodně nezklamal, ikdyž jeho vysokých kvalit určitě nedosahuje. Hororová komedie, jejíž děj je místy opravdu vtipný a groteskní masky mě mnohokrát rozesmály stejně jako četné, neskutečně bizarní scény. Basket Case 2 je je rozhodně filmem který pobaví.(6.9.2011)