Reklama

Reklama

Hon na pačlověky

  • Nový Zéland Hunt for the Wilderpeople (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr. Souhrou okolností se totiž Ricky, který dosud příliš nepřišel do kontaktu s přírodou, ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (neodolatelný Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji... Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie (místy mi připomínala vulgárnější verzi Kolji), kterou bych klidně promítal jako dvojfilm spolu s Až vyjde měsíc Wese Andersona. Je to hravé, citlivé, vtipné, velmi dobře zahrané, natočené a skvělou hudbou doprovázené, vadilo mi snad jen, že to bylo i tak trochu předvídatelné. Nicméně bych si přál v kině takové filmy vídat častěji. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám Taika naservíroval pekný príbeh o zbližovaní sa problémového chlapca s nevrlým starcom. A nebol by to on, keby si zase nevybral talentovaného malého herca, nepoužil vo filme zaujímavé postavičky, kopec výborných hlášok a momentov. Bolo to menej bláznivé ako jeho Boy, ale bolo to vskutku pompiózne. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Waititi to má v sobě. Film, který je po celou dobu prvoplánovou a nepolevující kritikou zakomplexovanosti a sterility současného světa, ale zároveň nepřestává chrlit zábavné dějové zvraty, metaforické nápady a sem tam i parádní hlášky, které mi zůstanou na mysli ještě dlouho. A kde nestačí čitelně nalajnovaný vývoj jednoduchého příběhu, tam pomáhá dobře fungující chemie mezi svévolným Rickym a zatvrzelým Samem Neillem, který si připisuje další nezapomenutelnou roli. Vyzbrojen salvou filmových odkazů unikl Waititi do divokého území nekonečné ironie a nadsázky, kde se neztratil, ale dokázal sloučit záměrnou dějovou extravaganci a ztřeštěnost s chytrou komorní story, která sice nedosáhne žádné myšlenkové inspirativnosti, ale na povrchu je tak zábavná a funkční, že by se řada nezávislých autorů mohla učit. Doufejme, že se Taika v Hollywoodu nespálí... 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film se skvělým Samem Neillem a zajímavým obézním spratkem v hlavní roli, který hrál více než přesvědčivě. Velkým plusem je příroda Nového Zélandu, která doslova oku lahodí a také chválím perfektní scénu s obrovským divokým prasetem. Humoru je poméně, ale kouká se na to hezky, přesto na 4* se necítím. 70% ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jméno Sam Neill, věděl jsem, že se bude jednat o netradiční roli, tohoto vynikajícího herce. On byl více jak z 50% důvod, proč jsem se na "Hunt for the Wilderpeople" podíval. A přeci jen, ta role mrzutého a "neodolatelného" strýčka panu Neillovi sedí! Musím vyzdvihnout neuvěřitelnou a nádhernou krajinu Nového Zélandu. Už od prvního záběru chytáte, hltáte a dýcháte, jako by jste sami byli, v té nádherné Bushi, plné zeleně kopců, stromů a dalších nádherných míst. Ricky Vám ani nepřijde, jako nezvladatelný mladý klučina. Spíše je to dítě, které se životem nudí a nebaví ho přelétat z jedné rodiny, do druhé. Scéna, kde si Sam Neill na úkor Rickyho (vyvrátí, zlomí) kotník, je tak vtipná, že se jí nejde nesmát. Humor je na místě! A to, že v jednu chvíli se smějete a hned v další chvíli Vám zase nemusí být do zpěvu, dělá tento příběh krásným. Rickyho slézání z koně nemělo chybu! Milovník humoru si přijde na své. Je to jako v životě. Střídají se zde humorné situace, s těmi těžkými chvílemi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy jsou hlavní hrdiny v autě pronásledují sociální pracovnicí na obrněném transportéru, sedí sociální pracovnice na obrněném transportéru Československé výroby OT-64 SKOT, který byl vyvinut v Československu ve spoluprácí s Polskem v 60. letech. (pldvk)
  • Straka spatřená v Rickyho pokoji na konci má na sobě dres Collingwood Football Club. (KGBelik)
  • Postava, kterou hraje Sam Neill, je negramotná. Ve skutečnosti má herec bakalářský titul z anglického jazyka. (Hal_Moore)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Sam Neill se potká s Thorem

Sam Neill se potká s Thorem

25.09.2016

Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Karl Urban... ve třetím Thorovi nebude o slavné herecké přírůstky nouze. V Marvelu očividně dělají všechno proto, aby přišli s impozantním závěrem trilogie, a teď máme… (více)

Reklama

Reklama