Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dozaista jeden z najobskúrnejších filmov, aké som videl. Neopakovateľný mix náladového protidrogového filmu a šialenej 80s splatter čiernej komédie v hlavnej role s hovnoidným tvorom s hlasom milého dedka (v jednej scéne aj spieva!). Scéna s orálnym sexom je určite jedna z najbizarnejších vrážd v dejinách hororu. Niečo také mohlo vzniknúť len v osemdesiatych rokoch... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně černá a pěkně ujetá hororová komedie o dvojici chlapců - Brianovi a Aylmerovi. Brian je člověk, který je těžce závislý na látku, kterou mu zprostředkuje pouze Aylmer - zhruba 30ti centimetrový tvor, připomínající oživlé hovno. Aylmer Brianovi rád jeho tzv.,,džus´´ poskytne, ovšem výměnou za krmivo, což je v tomto případě lidský mozek. A tak se tato dvojice vydává do ulic ukájet své nezkrotné choutky...Místy pěkně krvavá, bizardní a zvrácená, na druhou stranu také místy celkem nudná, podívaná. 3.5 * ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne vyloženě milé překvapení, že v pozdních 80. letech mohl vzniknout tak perfektní horror!! Jednak se mi na něm zamlouvalo, že to je docela povedený úlet a trochu mišmaš ... chvíli brutální splatter, chvíli černá komedie. Postavu hlavního "záporáka - parazita" Elmera jako by si tvůrci vypůjčili z nějakého Cronenbergova filmu (např. Rabid). Film se chvílemi tváří vážně, chvíli zase lehkovážně, ale rozhodně to není na škodu. Řev, gore, mozky, neuvěřitelně vtipně výtvarně ztvárněný parazit, euforie a "drogové" opojení hlavního hrdiny ... Prostě paráda!!! Navíc se zde dá najít i jistá analogie s drogami a drogovou závislostí. Ty euforické stavy byly natočeny velice slušně a věrohodně (věřte mi, já to znám ...), postupný totální psychycký i fyzický rozpad hlavního hrdiny také ... Ať už tento film byl myšlen jakkoliv, já jsem se u něj neuvěřitelně bavil od začátku až do konce. A i když scénář jako takový skoro není, efekty a příběhy mladíka se svým "kamarádem" Elmerem jsou prostě pro fanouška ujetých horrorů "kouzelné" ... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Podobně nápaditě ztvárněný úchylnosti mi teda rozhodně nejsou proti srsti. V tomto případě totiž tvůrci mají bez debat i nějaký ten talent. Když se k tomu připojí 80´s atmosféra, pomrknutí na diváka znalého předešlý Henenlotterův snímek a povedená hudba, může z toho vzniknout hodně fajn věc. Propojení horror-komedie, aby jste se chvílemi smáli bláznivým nápadům, ale přitom se i báli o hrdiny a brali děj alespoň trochu vážně, to se ne většině filmařů daři, tady to funguje. 7.5/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Seru na vás.Já jdu domů.Mluvící hovno je i na mě moc :-D Musím uznat,že je to dobrá chujovina,která dokáže pobavit.A docela bych si přál aby vznikla i novější verze.Mít schopnýho rejžu a dostatečný rozpočet.(hlavně si představuju jak by asi v dnešní době mohly vypadat ty halucinace hlavního hrdiny s pořádným rancem chechtáků).To by mohlo být zajímavý,protože námět je to geniální,jen to zpracování trošku pokulhává,ale to je omluvitelný vzhledem k tomu v jakém roce film vznikl.Uspokojující zábava. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)
  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)

Reklama

Reklama