Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

oLí 

všechny recenze uživatele

Podobně nápaditě ztvárněný úchylnosti mi teda rozhodně nejsou proti srsti. V tomto případě totiž tvůrci mají bez debat i nějaký ten talent. Když se k tomu připojí 80´s atmosféra, pomrknutí na diváka znalého předešlý Henenlotterův snímek a povedená hudba, může z toho vzniknout hodně fajn věc. Propojení horror-komedie, aby jste se chvílemi smáli bláznivým nápadům, ale přitom se i báli o hrdiny a brali děj alespoň trochu vážně, to se ne většině filmařů daři, tady to funguje. 7.5/10 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně úchylná hororová komedie... Co by jste taky chtěli po filmu, kde je hlavní hrdina závislý na tekutině, kterou ze sebe vylučuje parazit s modrýma očima, obrovskou chutí na lidské mozky a vypadá jako hovno? Pokaždé, když se Aylmer (tak se ten parazit jmenuje) objevil na plátně a začal mluvit, jsem se smál jako malé děcko... Škoda jen prvních asi dvaceti minut, u kterých jsem se docela nudil, protože na některé vraždy nejde zapomenout (orální sex), gore je v pohodě a setkání v metru pobaví... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2009] I mazlíčci vypadající jako hovno a s výrazem roztomilé postavičky z animovaného filmu pro děti chodí rádi na vycházky. Komu by se taky chtělo celý život trávit ve vaně, kde by byl krmený důchodci. Mozková příhoda je skvost o kterém bych si po shlédnutí rozhodně nemyslel, že vznikal v amatérských podmínkách. Mechanické provedení Aylmera je opravdu precizní se všemi těmi motůrky a hadičkami a stejně tak jsou úžasné halucinace v drogovém opojení a vysávání mozků, kdy jsem měl opravdu pocit, že se naše milé hovínko díky Brianovi, závislému na droze kterou vylučuje, provrtává silnou lebkou k jeho oblíbené pochutině. Úžasné byly třeba halucinace na vrakovišti a absťák. Vidíš Briane? Už ztrácíš hlavu. Vztah Briana (podobnost se slůvkem brain čistě náhodná?) s Aylmerem se dá chápat povrchně jako parazitický nebo jako výpověď o drogové závislosti (případně zdroji rozkoší obecně), ale nejzajímavější mi přišla představa, že je Aylmer temná část Brianova já, které se vyklubalo na povrch a začalo dělat to po čem vždycky ve skrytu duše toužilo. Mozková příhoda je velmi vtipná, místy gore, místy na tripu a hlavně nádherně bizarní a zvrhlá. Musíme rychle odsud. – Počkej až to dojím. – Asi budu zvracet. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ježkovy vóči, to byla píčovina. Ale musím říct, že jsem se u tohohle "hororu" řazala smíchy. Holt jsem měla smůlu, že jsem až při začátku promítání zjistila, že tento "americký" film je nadabovám do nějaké Vlámštiny a neměla jsem sluchátka pro simultativní překlad. Na hovno, co vyžírá mozky ale asi nezapomenu! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dozaista jeden z najobskúrnejších filmov, aké som videl. Neopakovateľný mix náladového protidrogového filmu a šialenej 80s splatter čiernej komédie v hlavnej role s hovnoidným tvorom s hlasom milého dedka (v jednej scéne aj spieva!). Scéna s orálnym sexom je určite jedna z najbizarnejších vrážd v dejinách hororu. Niečo také mohlo vzniknúť len v osemdesiatych rokoch... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)
  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)

Reklama

Reklama