Reklama

Reklama

Frankensteinka

Trailer

Obsahy(1)

Jeffrey Franken je docela normální kluk, který miluje svojí dívku Elizabeth a pokusy s oživováním lidské tkáně. Jenže jednoho dne se stane nehoda a jeho milovaná zemře pod koly zahradní sekačky, kterou před tím Jeffrey trochu vylepšil. Jenže láska hory... v tomto případě spíše hroby přenáší a tak se v Jeffreyho hlavě zrodí šílený plán: pomocí elektřiny přivede Elizabeth zpět k životu a protože se z ní zachovala pouze hlava, získává odhodlaný mladík možnost sestavit si ideální přítelkyni z částí mrtvých prostitutek... (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Obdobie druhej polovice 80. a začiatku 90. rokov hororovým komédiám nezvyčajne prialo. V tomto časovom rozpätí vznikli skutočné žánrové skvosty ako The Return of the Living Dead, Re-Animator, From Beyond, Bride of Re-Animator, Braindead a pod.. Jedným z garantov šťavnatej hororovej zábavy tejto garnitúry bol aj režisér Frank Henenlotter, v ktorého filmoch nikdy nebolo núdza o zvrátenosti a bizarnosti. Frankenhooker štýlovo pripomína zlaté časy dvojice Brian Yuzna & Stuart Gordon a prináša také úlety ako je vedátor, resetujúci si mozog vŕtačkou, explodujúce prostitútky či časti ľudského tela, ktoré po oddelení od trupu fungujú samostatne (hlava, ruka, noha) a dožadujú sa dávky cracku... Henenlotter tu pracoval s oveľa štedrejším rozpočtom než mal pri svojich predchádzajúcich filmoch a najmä na efektoch je to aj patrične poznať. Jeho svojskí hrdinovia končia vždy tragicky (Basket Case, Brain Damage) a tejto zásady sa drží aj tu. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

film samotný je taky taková frankensteinovská slátanina kousků, která má problém fungovat. absurdní smrt pod kolami sekačky stanoví tak vysoké standardy, že je hledání ideálních prostitutek k sestavení těla nové přítelkyně nedokáže doběhnout. ani když je cápek konečně fikaně uloví, protože lehké ženy po ničem jiném, než jsou tvrdé drogy, přirozeně netouží... zavírajíc oči před (tady absolutně nesmyslným) feministickým čtením je to skvělá, byť vcelku nevyvážená hororová komedie. jako úchylák na béčka a nostalgik k Rocky Horror ale nemůžu dát míň než 5 kousků těla z 5, i když si to film absolutně nezaslouží. možná je to jen stockholmský syndrom.  :’) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První půlka o hledání perfektních náhradních dílů byla super stejně jako posledních cca 10 bizardních minut. Mezi tím je možná až příliš komediální a zbytečně groteskní Elizabetina procházka městem, která mě moc nebrala, ale to je prostě celý Henenlotter(šašek s vizí)... Příjenmá, oddychová, braková, divná, trashoidní-ale stále chytrá-romance. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Predvídateľná horror/komédia na spôsob spracovania "tak zlé, až dobré (zábavné)". Elizabeth je na oslave "nešťastnou náhodou" zabitá kosačkou a J. Franken sa svoju milú pokúša dať do kopy, takže sa aktívne venuje kántreniu prostitútok. Frank Henenlotter je počas 85 minútovej "trashovej" jazdy zdatný vo figurínovom nonsense, lacné paródovanie je sympatický brak na ktorom sa fanúšik podobných pridementnelých odpadkov dobre uškŕňa, aj keď okrem množstva lacných končatín a záveru v postate nič výrazného neprinesie a hodnotného už vôbec nie - kto by niečo hodnotného aj čakal, nie? Slabomyseľný "splatter", ktorý svojím okrajovým zjavom poteší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Frank Henenlotter je pro mě takovou ikonkou, kdy jeho filmy mám prostě rád. Je to trashový brak, ale trashový brak, který je tak nějak dělaný s láskou. Něco, na co slyším, navíc i proto, že je to zábavné a snaží se to o nějaké ty pěkné triky, které jsou v tomhle případě sem tam hrozné, ale když dojde na masky, je to nádhera, hlavně konec je výborný. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. 6. 1989 do 2. srpna 1989 v New Jersey a New Yorku. (ČSFD)
  • Realizace tohoto filmu trvala 12 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama