Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě mořské panny poznávají svět varšavských tanečních párty 80. let plných neonových světel a flitrů. Přes noc se stanou senzací celé scény, avšak stačí jedno zlomené srdce a situace se vymkne kontrole. (Skylink 7)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu vás asi nepřekvapí, že film je takvou ujetou verzí pohádky o Malé mořské víle. Atmosféra filmu je skvělá, trochu pohádková, trochu magicko-realistická a trochu pornografická. A nenechte se mýlit, ty dvě holky mají právem zuby a ocasy jako barakudy. Čili i na krev dojde. Asi nejlepší částí filmu jsou hypnotická hudební čísla. Co filmu podráží nohy je konec, od kterého bych čekala vzhledem k odvážnosti filmu něco přece jenom inovativnějšího. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Z toho by se mohla stát polská národní pohádka, úplně to vidim, jak to pouští vždycky 30.12. jak u nás Mrazíka. Anežka Smočinská má očividně různý úchylný představy, který ale mocinky líbivě přetvořila do týhle umě natočený balady. A k tomu přidala supr polski soundtrack - akorát se mi nedaří najít Byłaś serca biciem jako celou písničku, aby to nebyla verze od toho plesnivýho dědka Andrzeje Zauchy (kdyby se to někomu povedlo, dík za odkaz do zpráv). Ještě se mi líbilo, jak Olga Hepnarová celej film nesundala ten výraz já-chci-šukat. (70%) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Bizarní polská variace na Malou mořskou vílu v ujetém filmu kombinující žánry drama, absurdní komedie, horor, romantiku až erotiku ( dvě hlavní hrdinky permanentně nahaté ) a ambicí uměleckého psychologického filmu zabaleného do muzikálu ( polovinu času sled tanečních popových klipů ). Dvě mořské panny vylezou z vody a skončí v night clubu, kde mají pěvecká čísla polského popu. Michalina Olszanská v hodně ujetém filmu, který beru jako filmovou kuriozitu než plnohodnotný filmový zážitek. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Mým problémem je, že ač se snažím, tak v tomto případě nedokážu býti objektivní a pravděpodobně budu film hodnotit výše, než normální člověk, neboť mám rád všechno polské. Po Odrůbežení se jedná asi o druhý nejbizarnější film letošního KVIFF, což mu ale budiž ke cti. Co se týče pozitiv, tak určitě chválím použité songy, neboť většina z nich je opravdu povedená a další velké plus vidím ve velmi dobrém výkonu (hereckém, pěveckém i tanečním) dvou hlavních protagonistek. Fakt, že obě z nich jsou ve filmu velmi často nahé, hodnocení ještě lehce vylepšuje :-P Děj by se asi nedal označit za zrovna strhující, ale i tak se jedná o solidní zábavu, na které oceňuji především originalitu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na pobreží malého mestečka v Polsku sa objavia dve morské panny. Miestny vlastník klubu si ich najme a vytvorí z ich krásnych hlasov žiadanú atrakciu. Dievčatá však majú svoje vlastné plány a rozhodne sa neuspokoja s tým, že budú návštevníkom slúžiť len ako atrakcia. - Ako režijný debut je toto dielo zvládnuté presvedčivo, ale je na tom vidieť určitý zmätok a nejasný ciel. Najviac sa mi páčili interiéry a špičková práca s osvetlením, doplnené peknými maskami. Tá muzikálová zložka je znesitelná, aj keď tento pre mňa nepríjemný žáner spôsobuje trápne, preafektované a neprirodzené herecké výkony. V Polsku by už konečne mohol vzniknúť poriadny horor, pretože talent tam rozhodne je, ale ak sa to tvorcovia budú stále snažiť miešať s inými žánrami, počkáme si ešte poriadne dlhú dobu. + herečka z Demon ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama