Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Birminghamu hned po Velké válce vede válečný veterán Thomas Shelby svůj gang, Peaky Blinders, jehož název připomíná jejich zvyk zasazovat si do kšiltů čepic smrtící žiletky. Vydělávají si ilegálními sázkami a obchodováním na černém trhu. Thomas omylem sebere zásilku zbraní, která byla ukradena z místní zbrojovky, a na základě pověření ministrem války Winstonem Churchillem přijíždí z Irska zkušený inspektor Campbell, aby zásilku dostal zpět. Teta Polly Thomase nabádá, aby zbraně vrátil, ale on vidí příležitost využít je ve svůj prospěch. Thomas se pohádá i se svým starším bratrem Arthurem, protože Thomas vymyslel trik, jak ovlivnit koňské dostihy, a Arthur je z toho nervózní.Thomas do toho totiž nezasvětil Billyho Kimbera, který provozuje závodní dráhy i veškeré čachry s nimi spojené. Thomasova sestra Ada je zamilovaná do Freddieho Thornea, který ve válce zachránil jejímu bratrovi život; nyní z pozice marxismu vybízí dělníky, aby kvůli krácení mzdy stávkovali. Pro Campbella, který hledá chybějící zbraně, je Freddie teď, krátce po ruské revoluci, stejný nepřítel jako Peaky Blinders. (Filmbox)

(více)

Recenze (31)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Red Right Hand hned u úvodních titulků a už jsem se radostně tetelil. Potěšila mě i Anglie, rok 1919 a herecké obsazení, epizoda ještě pořádně nezačala a už jsem tušil pětkové hodnocení. Jenže... Námět, scénář, herecké výkony i dialogy byly výborné, ale očekávané (a nevyhnutelné) násilí přinesl až inspektor Campbell, což mě nemile překvapilo. Nezbývá než počkat na další vývoj. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders som začal pozerať pred pár rokmi, ale aj napriek tomu, že ma prvá séria chytila, nedopozeral som ju. Teraz sa do tohto už legendárneho seriálu púšťam opäť a aj napriek tomu, že zatiaľ vcelku tuším o čo tu pôjde, ma to baví. Predstavenie hlavných postáv, motívov a prostredia funguje veľmi dobre. Seriál si ma aj na druhý pokus získal, takže určite pokračujem. 80% Netflix ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: V 20. rokoch minulého storočia je v Birmighamských uliciach jasné, že tu vládnu Peaky Blinders. Teraz zostáva podmaniť si postupne zvyšok sveta. Ukradnuté zbrane do mesta privádzajú nového policajného kapitána, ktorý má svojrázne metódy. Hlava rodiny Thomas sa musí vysporiadať hneď z niekoľkými nepríjemnými situáciami. Prevedenie: Aj napriek tomu, že nemám rád toto obdobie po prvej svetovej vojne, musím priznať že seriál má veľký potenciál a hlavne veľmi silné herecké zázemie. Zoznamujeme sa s hlavnými postavami a čakáme akú hru na plátne rozohrajú. Zatiaľ sa teším. 88% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Na tento projekt som sa dlho tešil a dlho ho odkladal, ale prvá epizóda zatiaľ zaostáva za mojimi očakávaniami. Je to správne špinavé, krásne dobové a Cillian Murphy ma skutočne bavil. No príbeh samotný nie je ešte natoľko pútavý a premyslený, aby ma dokonale oslovil. S hviezdičkami ešte počkám k ďalším častiam... 65 %!! ()

LaVolpe 

všechny recenze uživatele

Pri úvodnej scéne som žasol, ako úžasne bola spracovaná. Príbeh nám ďalej predstavuje postavy, avšak na mňa to bolo príliš rýchle a úprimne som sa v nich vedel orientovať až v druhej polovici epizódy. Aj by som sa nebál priznať, že ma prvá polovica veľmi nebavila a zvažoval som, či na celý seriál nezanevrieť.    Tá druhá polovica tohto dielu bola však kľúčová a celý ten hype okolo tejto Netflixovky som začal chápať. Postavy boli predstavené, karty boli rozdané a kocky hodené! A ten zvrat na konci? Ten som absolútne nečakal a nevedel som sa dočkať toho, kedy si zapnem druhý diel.   Kostýmy a priblíženie medzivojnového obdobia bolo absolútne autentické, začal som zvažovať kúpu kvalitnej whisky a poctivých cigár, pretože som mal dojem, že sa to k pozeraniu tohto diela výborne hodí. Určite tento seriál oceníte aj ak ste fanúšikmi klasických mafiánskych filmografických počinov, aspoň u mňa Peaky Blinders zatiaľ tento dojem zanecháva. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama