Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Část 1/2: Na Downton se sjíždí příbuzenstvo rodiny na oslavu vánočních svátků, mimo jiné i lady Roamund a jí se dvořící šarmantní, ale zchudlý lord Hepworth. Zatímco se osazenstvo sídla veselí, čeká komorník John Bates v žaláři na soud v Yorku, kde čelí obviněním, která by ho mohla stát život. Předvoláni jako svědci jsou sir Robert i paní Hughesová a komorná O'Brienová. Na novoroční hon se sjíždějí i přátelé rodiny a při té příležitosti také eskaluje vztah mezi slečnou Mary a jejím snoubencem sirem Richardem Carlislem, jenž žárlí na Matthewa. Mary nicméně cítí povinnost zachovat čest rodiny a vzít si sira Richarda, který doposud držel v tajnosti informace o okolnosti smrti tureckého vyslance Kemala Pamuka na Downtonu. Slečna Edith se zkouší znovu sblížit s lordem Strallenem, jehož žádost o ruku jí kdysi v zášti zmařila Mary, a Sybil píše z Dublinu, kde žije s bývalým šoférem Bransonem, že je těhotná.

Část 2/2: Dramatické události na Downtonu z času Vánoc a Nového roku se překlenují do začátku roku 1920. Nejen služebná Anna, ale také celý personál panství jsou zdrceni z rozsudku smrti, kterým soud zpečetil osud Annina manžela, komorníka Johna Batese. Ale právník lorda Richarda věří, že stále ještě je naděje a apeluje na zmírnění rozsudku, které by pak dalo možnost se odvolat. Napětí mezi slečnou Mary a jejím snoubencem sirem Richardem Carlislem se vyhrocuje, když žárlivost novinového magnáta přerůstá do neúnosných mezí ve světle toho, že Matthew je po tragické smrti Lavinie zase nezadaný. Lord Richard se konečně dozvídá tajemství, které Mary svazuje s Richardem a učiní své nejstarší dceři nečekanou nabídku. Lokaj Thomas, který znovu nastoupil do služby, usiluje o post komorníka a spřádá plány, jak si získat lordovu přízeň. Děvečka Daisy stále zápasí se svým svědomím stran svatby s Williamem a vyhýbá se jeho otci. Závěr druhé sezony populárního britského seriálu slibuje velkolepá rozuzlení a konec, při němž nezůstane jedno oko suché. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že od vánočního speciálu jsem čekala více vánoc. Ale to jsem já a moje úchylka na vánoční díly. Ono se dalo celkem po předchozím dílu očekávat, o čem to spíš bude. ()

ladyViolet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To soudní přelíčení bylo zvláštní... I kdyby si svědkové po tak dlouhé době pamatovali všechny detaily událostí, o kterých - když se děly - nemohli tušit, jak jsou významné, odkud vyšetřující soudce věděl o rozhovoru sira Roberta s Batesem? ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemozem inak nez dat 5*. Cakala som, ze to bude viac o Vianociach, kedze ide o Christmas Special, ale to vobec nevadi. Krasny velky vianocny stromcek, poletovanie snehovych vlociek pri zaverecnej scenke Mary & Matthew, to bolo az magical. Sceny zo sudnej siene, vaznice, rozluckovy bozk mojej oblubenej dvojice Anna & Bates, tak to az mrazilo! Zaujimave vyvrcholenie co sa tyka tajomstva okolo minulosti Mary a prekvapujuci rozhovor otca a dcery. Trosku sklamanie, ze Sybil sa neukazala ani v jednej scene. Najmenej ma bavilo to opakovane akoze vyvolavanie duchov v kuchyni, zapletka so psom a polovacka. So snehom by to malo vacsie caro. Tesim sa na tretiu seriu...SUPER!!! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama