Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Kouzelné galoše

Pohádka
Československo / Rakousko / Západní Německo, 1986, 90 min

Režie: Juraj Herz
Hrají: Jana Brejchová, Marek Brodský, Július Vašek, Vlado Müller, Vladimír Javorský, Andrej Hryc, Miroslav Donutil, Karol Čálik, Jan Hrušínský, José Luis López Vázquez, Tereza Pokorná - Herzová, Dušan Blaškovič, Sylvia Turbová, Růžena Rudnická

komentáře
galerie
diskuze
 ve filmotéce
v bazaru
V kinech ČR:01.04.1987

Obsah:

Víla Šťastena sa rozhodne pri príležitosti svojich narodenín darovať ľuďom zázračné galoše, ktoré sú schopné splniť každé želanie. Túžby a predstavy ľudí sú však rozličné...
Rozprávka podľa Hansa Christiana Andersena...   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele berg.12 ***

Ne, slovenské pohádky mi povětšinou k srdci nepřirostly a nejinak je tomu i v tomto případě. V čem tkví podstata oné "divné" atmosféry netuším, ale bylo to něco, co jsem jako malý nikdy nepřekousl a problémy s tím mám dodnes.

profil / všechny komentáře uživatele sidzej **

Pche, zevraj rozpravka. Takto to dopadne ked sa do tohoto zanru pripletie Herz. Vysledkom je chaoticka, ponura, nic nehovoriaca nuda s peknymi kostymami, vypravou a hudbou ale to je tak jedine, co mozno na tomto diele ocenit. Viac sa toho pretancovalo nez udialo a zaverecna romanticka patminutovka to uz nezachranila. 45%

profil / všechny komentáře uživatele Hejtmy *

Pohádka, která podivným způsobem kombinuje klasické pohádkové a moderní motivy. Tento typ pohádek už sám o sobě nemám rád, navíc když přičteme spoustu nelogičností, hloupý scénář, nesmyslně přehrávajicí herce, nefungujicí pokusy o vtip a absenci jakékoliv atmosféry, tak potom nemůžu dát víc než 1*.

profil / všechny komentáře uživatele Braddy ****

Herzova pohádka, kterou mám velmi rád. Hezké kostýmy i výprava. A moje oblíbená Terezka Pokorná je k sežrání.

profil / všechny komentáře uživatele fuckme ***

Pohádka, která dětem udělá tak akorát guláš v hlavě a ani dospělý z ní moudří nebudou kvůli značně překombinovanému scénáři. Hvězdičku navíc dávám hlavně za nádhernou výpravu, jež bohatě využívá atmosféry Prahy a za závěr, ve kterém nádherným způsobem ožívají postavy z Andersenových pohádek. Zaujalo mě i využívání stále stejných postav v odlišných obdobích a místech. Připoměnlo mi to stejný princip jako ve Spalovači mrtvol, ale nevím, jestli to zde nebylo jen z nedostatku herců.

profil / všechny komentáře uživatele Biopler odpad!

Otras, ktory som po 30 minutach vypol, nevydrzal som ten hnus.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ****