Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Cameron během dnešní noci chce dovést svůj „šíleně geniální“ výzkum do úspěšného konce. Hodlá všem ukázat, že skutečně dokáže vstříknutím vlčí krve do lidského organismu proměnit infikovanou osobu v muže-vlka (lépe řečeno vlkodlaka). Jako pokusné morče si vybral svého prostoduchého zahradníka, který se během několika minut skutečně promění v zarostlé monstrum. V doktorově mysli se zrodí ďábelský plán a svůj výtvor využije k osobní pomstě. Terčem se mají stát jeho čtyři bývalí kolegové, kteří se neustále vysmívali jeho předchozím neúspěchům. Něco však nedomyslel. Jak dlouho dokáže udržet zdivočelého Petra na uzdě, než se jeho zuřivost obrátí proti němu samému? (SOLOM.)

(více)

Recenze (8)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh o šialenom doktorovi, experimentujúcom vo svojom odľahlom dome u lesa so svojim záhradníkom - pokusným morčaťom, ktorého za tichých pokojných nocí vpichnutím svojho špeciálneho séra mení na werewolfa. Jediný, kto jeho nadľudskú silu dokáže zvládnuť je samotný doktor, preto ho neváha vypúšťať bez dozoru do blízkeho lesa, aby bez zábran ukojil svoje animálne chúťky. Monštrum potrebuje totiž pre svoj plán pekne vycvičené a hladové po krvi. ### BBFC (The British Board of Film Classification) dokonca túto čiernobielu hororovú klasiku v roku 1942 zakázala a až o zhruba desaťročie (1954) ju uvoľnila v uncut podobe s označením X-Rated. Certifikátom X-Rated sa označovali filmy zobrazujúce nahotu, násilie a ich príbuzné podoby všetkého, čo by detské oko diváka nemalo uzrieť. The Mad Monster však ale žiadnu nahotu neobsahuje, iba tak náznaky násilia, ktoré sú dnes už dávno akceptovateľné. Priame násilie na obraze tu nie je k videniu! Ale o to tu, aspoň divákovi, nejde. Hlavné je, že atmosféra sa zachovala. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sakra. Hodně jsem se těšil na vlkodlačí horor ale nakonec jsem byl zklamán. Za 1) 77 minut je tu strašně rozvleklý a je tu nepřeberné množství scén které by potřebovaly buďto úplně vystřihnout nebo aspoň zkrátit. Za 2) příběh je kopie milionů jiných filmů a navíc je dokonale hloupý(Proč zrovna zahradník?). Tohle je levná béčkovina která bohužel u mě propadla a tak moc jsem se těšil na něco ve stylu Undying monster :-( ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Slabé. Pochvalu si zaslouží občasná atmosféra filmu - když se "venku" v lese rozprostře mlha hustší než za Brčálníkem, ozývá se vytí vlků a potuluje se v něm zahradník změněný na vlkodlaka, stojí to za to, stejně jako jeho útoky na doktorovy nepřátele. Jakmile však tyto propriety chybí, jde to těžce do kelu, žvaní se víc, než je záhodno, logické nesmysly prostě nefungují (nejde o klasické lykantropické prokletí, ale jen o změnu člověka v monstrum na základě chemické látky, proč by tedy ten vlkodlak měl být nesmrtelný a nezastaví ho výstřely z obyčejné pušky?) a nuda, jež filmem pomalu prostupuje, se zvětšuje a zvětšuje. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Doktor Cameron ( Zucco ) experimentuje s vlčím sérom na poslušnom záhradníkovi Petrovi ( Strange ). Púšťa vlčieho muža von a sleduje jeho správanie. Ten sa potuluje po temnom zahmlenom lese a rozbieha sa kolotoč udalostí, ktoré sa doktorovi vymknú spod kontroly... Béčkový horror má slušnú atmosféru ( v lese ), je dobre nasvietený a hoci to nie je žiadna sláva - nenudí. Škoda, že sa nevenovalo viacej pozornosti maskám. www.jonhs.net/freemovies ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

George Zucco provádí experimenty na svém zahradníkovi a mění ho ve vlkodlaka nebo spíše vlčího muže. Tento levný béčkový horor se snaží profitovat z úspěchu o rok staršího Vlčího muže s Lonem Chaneym. Maska monstra je hodně podobná, i když pravým monstrem je samozřejmě jako vždy šílený vědec. No a jinak je to dost velká nuda a hlavně 75 minut je na tento typ snímku zbytečně moc. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama