Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (53)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že v tom nie je romantický príbeh. Ale to už áno, že by to mal byť oveľa sofistikovanejšie vypracované a zahrané – hlavne ten záver. Občas zaujímavé filozofické myšlienky, ale takmer všetko bez hlbšieho významu. P.S.: Film so „skrytou“ reklamou na I**U. Čo myslíte? Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím to jedním slovem - Bollywood. 1) Dokud byl fakír v Bombaji (první čtvrthodinka), tak to šlo. Pak ovšem přijel do Evropy._____ 2) Když jsme se dostali do Říma, došlo mi, že indickou tvorbu nelze hodnotit podle obvyklých evropských měřítek. I zahodil jsem zdravý úsudek, odkopal smysl pro realitu a nechal se unášet orientální pohádkovou poetikou. Trochu to skřípalo, ale nakonec to tři hvězdičky hodilo._____ 3) Určitě k nim přispěl i fakt, že film mě místy i trochu dojal. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milé pohlazení po duši prodchnuté exotickou vůní daleké Indie, které mi vykouzlilo úsměv na tváři a dokonale vylepšilo náladu. Rozebírat to dál nebudu, udělejte si obrázek sami. Já se zkrátka báječně bavila a ráda se k fakírovi zase někdy vrátím. Ještě nesmím zapomenout zmínit, že Dhanush je fakt sympaťák a titulní role mu sedla jako ušitá. (90%) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální romantická feel-good komedie, která vám zlepší náladu. Příběh o talentovaném Indickém fakírovi, který jede do Paříže, ale první noc stráví ve skříňi v Ikeii, která je přes noc odvezená napříč Evropou a takhle začíná poměrně dobrodružný příběh s nástrahy Evropy a uprchlíků. Škoda, že humoru ve filmu příliš není, ale kouká se na to příjemně, místy je film i napínavý a hlavnímu hrdinovi divák fandí v každé zapeklité situaci. Slušné. 65% ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Tento film byl zvláštní, jiný. Evidentně chtěl sdělit nějaké poselství, ale pokud tam bylo, tak se ztratilo někde na hraniční kontrole před Anglií. V pestrobarevném filmu, okořeněném dvěmi písněmi, Ind cestuje do Paříže, aby našel svého otce, ztratí se, kráva mu ukáže cestu, pere prádlo na Italském letišti, sundá si košili, vypráví příběh, potká holku .... možná. Jo a nakonec ho otec vlastně ani nezajímá, protože koupil mamince urnu na popel z IKEA. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)
  • V Paríži sa režisér snažil natočiť kultové pamiatky z nových uhlov, a preto pri niektorých záberoch použil dron. (krasomama)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama