Reklama

Reklama

Nulté dny

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární thriller, který jako úplně první odhaluje kompletní příběh Stuxnetu, počítačového červa, kterého vyvinul Izrael ve spolupráci s USA, aby vyřadil z provozu íránská jaderná zařízení. Jedná se o dosud nejobsáhlejší shrnutí fakt o tajné misi dvou spojenců, která otevřela Pandořinu skříňku kybernetické války. Kromě technických aspektů příběh zobrazuje pavučinu intrik zahrnující CIA, Mossad a novou generaci kybernetických zbraní, jejichž ničivá síla je srovnatelná jen s nukleární válkou. (JeyeK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (22)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I když dokument poodkrývá opravdu jen nepatrnou špičku ledovce, tak je toto odkrytí hodno prudkému zamyšlení všech lidí na této planetě. Krajně znepokojující svědectví o událostech kolem utajovaného kybernetického útoku. Velmi hodnotný dokument umožňující alespoň trošku nahlédnout na věci, dohody a události "za oponou", který nám představuje válčení 21. století, které je ze všech dosavadních způsobů tím nejnebezpečnějším, a to z několika důvodů. Kyberútoky jsou rychlé, lze je provádět na libovolné vzdálenosti a lze napadnout několik klíčových cílů současně a zcela tak nepřítele vyšachovat a když se provedou promyšleně a v omezeném měřítku, tak jsou zcela nevystopovatelné. Neskutečně hodnotný materiál, který i vzhledem k současným událostem na východě, umožňuje koukat na věci z mnohem širší perspektivy, než prostřednictvím zmanipulovaných a koupených médií. Prvotřídní dokumentaristická práce. Smekám před autory a děkuji za vznik podobných dokumentů. Je důležité vést na tato témata obecnou diskuzi. Tento dokument jednu takovou otevřel a tím zcela přesahuje meze pouhého audio vizuálního média. Když jsem tak letmo nakoukl, co má Alex Gibney na svědomí za dokumenty, tak jsme se určitě neviděli naposledy. Spousta neprofláknutých, leč závažných témat nutících k zamyšlení. Pokud budou všechny zpracovány takhle atraktivní a strhující formou, tak se mám na co těšit. To je opravdu radost, když sledujete dílo člověka, který moc dobře ví, co dělá. Plný počet nedávám snad jen kvůli lehkému stereotypu v rozhovorech. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Každá akce vyvolává reakce, stejně tak každý takový dokument je mohutný vibrující impulz pro otevřenou mysl. Na konspirační teorie je už pozdě. Musíme si uvědomit, že čas uběhl a běží dál neuvěřitelně rychle. Spousta masivních problémů eskaluje exponenciálně. To co vidím v současnosti je oddalování nevyhnutelného a přesouvání do budoucna za každou cenu. Je to šílené. /\ V dokumentu bylo pár opravdu chytlavých myšlenek. Především rozpoložení mysli obrana versus útok. Anonymita je zvláštní hybatel v této věci. Dokumentu chybí 90% informací a 9% jsou jen domněnky, přesto funguje. /// Co můžu změnit já? Chce to mít silnou víru, že i jako jedinec jsem schopen změnit hodně!!! To je základ. Mrzí mě, že hodně lidí cítí bezmoc udělat něco s velkou (opravdu velkou) záležitostí. V prvé řadě to není jen o fyzické moci, ale o silné myšlence. Jenže, co vlastně chceme udělat s dnešním světem, jak ho chceme žít? Bojím se, že všichni to vidíme příliš odlišně, individuálně. Někteří mají moc a ti druzí jsou násilím potlačováni. Naplňujeme vize nejmocnějších. Strany mince se však nejspíš obrátí, ale v zásadě se nic nezmění. Nic zásadního se nezmění. 8.5/10 ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dokument otevírá jednu jobovku za druhou. a) Je úplně jedno, jestli vládnou konzervativci nebo liberálové, USA se své role světového četníka/kovboje nevzdá. b) Je kyberútok vyhlášením války? Více méně závisí, co udělá protistrana. c) Etické otázky na téma Kdo má právo držet atomové zbraně a kdo je více a kdo méně spolehlivý d) Jak se snadno a rychle vyřadit vlastními zbraněmi. Scifi autoři vyvražďují lidstvo uměle vytvořenými viry, ale jsme blíže k vyhlazení, než vlády připouštějí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"STUXNET WASN'T JUST AN EVOLUTION. IT WAS REALLY A REVOLUTION IN THE THREAT LANDSCAPE." ----------- Stuxnet bol tak inovatívny a brilantne nebezpečný, až si zaslúži rešpekt. Ľudský faktor ale na konci všetkého znovu zlyhal a otvoril ešte väčšiu Pandorinu Skrinku, akou bol napríklad Nitro Zeus, o ktorého existencii sa dalo dozvedieť práve v Zero Days. Gibneyho štýl prosto milujem. V jeho dokumentoch sa venuje aj iným (ale súvisiacim) témam a vždy prinesie niečo zaujímavé a osviežujúce. Napríklad tu to bola jedna blonďavá tetuška, ktorá poskytla toľko informácií, až si mal pocit, že je to hlava všetkých spravodajských služieb, no až v závere si nakoniec zistil, ako to s ňou vlastne je. Takisto cením, ako sa tvorca venoval Iránskemu jadrovému programu a celkovej situácii v krajine, nie len Stuxnetu samotnému. Ak Alexovi niekedy vyjde Box Set, budem prvý, ktorý ho vezme. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lidi by měli sledovat podobné dokumenty už prostě jen proto, aby se dověděli o tom, co všechno se může dít v tomhle našem krásném světě a o čem všem rozhodují ti, které si volíme. Kéž by se podobné dokumenty dostaly k co největšímu množství lidí. Nic moc to nezlepší, ale člověk bude mít touhu utíkat, i když asi není kam. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama