Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hezký film o židovské rodině, která je vystavena všem nebezpečím války. Dva malí synové na útěku procestují kus Francie a prožijí mnohá dobrodružství, kladná i záporná. Některým scénám se nedalo moc věřit, ale film je dobře zahraný a dojemný. Trochu moc tlačí na city diváků, ale to je ve filmech s dětskými hrdiny časté. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Obstojný francúzsky vojnový film o dvoch židovských bratoch na úteku, ktorí sa skrývajú pred nemeckými zlosynmi, alebo domácou milíciou, ale koľkokrát stáli zoči - voči nepriateľovi, tvárou v tvár. Tvária sa, že sú alžírski kresťania, aby nepadol tieň podozrenia, inak by ich čakal transport smrti. Je to taký snímok, že na jedno pozretie, dobrý, ale nič viac, nič menej, kvôli čomu by som ešte po skončení záverečných tituliek dumal, aký skvelý film som to zhliadol. To sa bohužiaľ nekoná, ale až tak neľutujem, že som tomu venoval svoj dvoj - hodinový čas, ktorý by sa dal aj inak stráviť. Vôbec nič sa nestalo, opäť som videl priemerný film. Que la France vive. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažká doba rodí zaujímavé, no smutné príbehy. Presne takým bol aj príbeh oboch bratov, ktorí takmer celý film niekam utekajú. Cestou stretávajú dobrých no i zlých ľudí, ktorých zlo ukryté niekde hlboko vo vnútri sa naplno prejavilo práve v týchto krušných časoch, čo je samozrejme jedna z ľudských prirodzeností. Na druhú stranu sa našťastie chalani stretli aj s láskavými postavičkami, takže to nemali až tak drsné. Práve preto si myslím, že z Paríža do Paríža je jeden z najrealistickejšie natočených snímkov na túto tému - zbavený zbytočného sentimentálneho pozlátka a hrania na city diváka. Keď sa nad chalanmi a ich rodinou trochu viac zamyslím napadne ma, že vlastne tá rodina ani nedopadla až tak zle. Ktohovie ako by to skončilo, keby mali utekať z Poľska, Československa alebo z Nemecka. Mali šťastie, že na to Azúrové pobrežie to nebolo až tak ďaleko. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mala pocit, že sledujem nejaký rozprávkový príbeh ... chlapci šikovní, dobrí a slušní. Na svojich cestách mali kopec šťastia a k dispozícii dobrých ľudí ... na malé výnimky sa im celkom darilo. Viem, že to až také jednoduché v skutočnosti nebolo, a ani ten ich príbeh nebol až taký veselý ... ale bratia Maurice a Jo a ich rodina dopadli ešte celkom dobre .. však vieme svoje. Veľmi pekne natočené, chlapci hrali úžasne ... páčilo sa mi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Obrovské klukovské dobrodružství při němž nešlo o nic méně než o holý život. Film natočený podle skutečného příběhu francouzské židovské rodiny, která utíkala před nacistickým běsněním. Nádherná kamera, hudba, Dorian a Batyste- oba chlapci jsou nesmírně talentovaní, co mě ale těšilo nejvíc, že film, přes veškeré útrapy, které rodinu postihly "voněl" dětstvím, kuličkami, odřenými koleny, rozbitými okny, natrhanými sousedovic jablky... Poetika, při které bylo cítit obrovskou lásku mezi sourozenci, lásku k rodičům a samozřejmě lásku rodičovskou. Takto citlivá režie se moc často nevidí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)
  • Ve filmu si menší roli zahrál i český herec Marek Vašut. Je zajímavé, že po předabování filmu do češtiny Marek Vašut sám sebe nenadaboval, nýbrž byl předabován jiným hlasem. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama