Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

prvá historka je výborná, srší nápaditosťou, hravosťou, je tam súcit, tie ďalšie dve už toľko nedajú, projekt ale snaživý, stojí za pozretie /70%/ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl něco tak... Divného, někdy v dobrém slova smyslu, někdy špatném, jsou tu tři polívky a pár mikropovídek s lovem na draka, které mají společného to, že jsou velmi dobře naanimované - první kombinuje hrané herectví s cgi postavou, druhá je komplet cgi a třetí loutková - mimochodem, jak cgi, obzvlášť nízkorozpočtové, nemám moc rád, tady je skvělé a to i díky šedobílé, tmavé, barevné paletě. první povídka je... No, je to prostě Budař a mexický trpaslík, ´to na popis docela stačí. Druhá je zas příjemně plná emocí (i když si tak úplně nejsem jistý jakých), je citlivá a má chodící ponožky, co mají místo obličeje světelný zdroj. A tu třetí někdo nejspíš napsal, když si do žil napral mnoho chemikálií veselé působnosti a díval se u toho na Tarantina a pojídal sýrové křupky. I když u těch křupek si nejsem jistý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou krátké příběhy Na draka! Samozřejmě proti Drakovi není šance, to je jasné! Příběhy pro mne měly sestupnopu tendenci, nejvíce se mi líbil Kaktusák. Maják - skvělé ponuré, lehce surrealistické s vynikající výtvarnou stránkou. Nejslabší se mi jevil Velkej chlap, ale zase byl nejvtipnější...Výborná animace, skvělá výtvarná stylizace a báječná hudba.Celkově jsou však příběhy, kromě Draka, v poněkud artové poloze, což zřejmě běžným divákům nesedne... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní historiek som mal pocit, že som na študentskom festivale na sekcii tie vysokorozpočtovejšie diela. Nemôžem celku uprieť, že každá historka je úplne odlišná, čiže sa nezlievajú dokopy. Prvá má najlepší scenár, druhá je atmosfericky najsilnejšia a najoroginálnejšia a tretia má najväčšie gule. Ale žiadna z nich sa nedostáva nad priemer. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čtyři různé příběhy, každý natočený jinou technikou a mající jinou náladu. Hravé animované miniatury Na draka jsou nejzábavnější, černobílý trikový Antonio Cacto je nejoriginálnější a zřejmě i nejlepší, Maják si odvážně vystačil i bez dialogů, ale už u něj jsem začínal mít pocit, že je delší, než být měl, což kulminovalo u maňáskové historky z podsvětí Velkej chlap, kde sice zábavné střípky originality vysvítají také, ale ve všech ostatních ohledech je to prostě nejslabší kousek z kolekce. A jelikož je v závěru, tak rozpačité pocity o to více přetrvávají. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Český WTF. Kaktusák je tak za 2*, Maják za odpad a třetí čoud trip Velkej chlap za 1*, když budu hodnej. Nelíbilo se a kdyby Kaktusák nebyl první povídkou, asi by to jen málokdo dokoukal. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Příběh Dědka Kaktusáka diváka nadchne a donutí koukat na další povídky, které bohužel příběhově nudí. Přesto je to záblesk naděje, že český film by mohl ještě něco dokázat. Tak snad příště. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První historka s Budařem krásně smutná, druhá historka úlet, třetí historka prdel po Tarantinovsku (celou dobu jsem si myslel, že jednoho z těch dvou mafiánů dabuje Genzer a druhého Čtvrtníček a on to nebyl ani jeden, shit :-). Ale svojí poetiku mají všechny tři, včetně těch intermezz s drakobijcem. No a samozřejmě ta animace- tleskám, včetně audiovizuálna. Prostě tohle se povedlo, jen víc takovýchto artových radovánek. Co bude teď? Teď? Teď bude tečka, je konec komentáře, Franku... A kurva. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být docela zdařilý krátkometrážní film. Mohl. Již první povídka "Antonio Cacto" se mi zdála neúměrně dlouhá a těšil jsem se na ty zbylé. To jsem ještě netušil, že ta první bude také nejlepší. Hned v úvodu a poté mezi každou povídkou byly skvostné a vtipné kreslené gagové grotesky "Na draka" (80%). Druhá povídka "Maják" již byla hodně tajemná a pochmurná, ale po 5 minutách jsem se začal opět hrozně nudit a každý nový záběr na televizní komunikaci s "šéfem" mi docela lezl na nervy (30%). Poslední povídku s názvem "Velkej chlap" bych raději vůbec nechtěl komentovat, aby to bylo publikovatelné. Kromě samotného příběhu jsou nejhorší napsané dialogy. To, že je tento film mládeži přístupný, je při sledování závěrečné povídky zarážející (5%). Celkové dojem z filmu: 35% (Febiofest). ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý pokus spojení hraného a 3D a 2D animovaného filmu. Jednotlivé povídky si udržují napětí, vtip a jsou velice příjemně propojené s příběhy Na draka! Myslím, že tento krátkometrážní film by si zasloužil svůj vlastní, celovečerní příběh. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda artové animované filmy, ale tohle je na mě zřejmě příliš hluboké. Postavy jsou vlastně všechny dost ošklivé, děj je minimální a atmosféru to během těch 15-20 minut, kolik jednotlivé snímky trvají, nestihne vytvořit žádnou. Nejvíc se mi asi líbil ten poslední snímek s mafiány, jak jezdili kolem Slap (?). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těžko říct... Ohodnotím jednotlivé povídky: Dědek Kaktusák *** - Není to vůbec špatné, ale někde v půlce mě to začalo nudit, příběh se mohl udělat zajímavěji, mohl se víc rozvést. Takhle to jsou 3*. Maják * - Tahle byla na mě moc... moc dlouhá, nezajímavá, v podstatě se tam skoro nic nedělo... hvězda za tu netradiční animaci. Velkej chlap *- Zvláštní film, který mě zklamal, příběh nikam moc nevedl... bohužel na konec zklamání...(samotný konec je zajímavý, ale celé to vyprávění toho příběhu za nic nestojí) Na draka ** - Krátké, asi minutové příběhy mají někdy zajímavé vyvrcholení. Bohužel, nepobavilo. Jako celek se mi to bude hodnotit divně, sám nevím jak to hodnotit... Asi dám dvě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který spojují tři historky. Všechny jsou kvalitou alespoň průměrné. Každý má nějakou spojitost se smrtí a nějak těží z černého humoru. Příběhy jsou nicméně kvalitou všechny srovnatelné. Žádná není pětihvězdičková, ve všech mi vadily vykreslené charaktery, které mi přišly ne tak dobře vykreslené, ale animačně a zpracováním bylo vše na jedničku s hvězdičkou. Paradoxně nejzajímavější postavou byl rytíř jdoucí na draka. Toho jsem zbožňoval, protože jsem jeho motivaci naplno rozuměl a ztotožnil se s ní. 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi napadite zpracovani, ktere se mi libilo, skoda tech pribehu, ty byly slabe, ale urcita nadeje tady je, skloubit animaci s dobrym scenarem... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou smrtelné či nesmrtelné, jejich poznávacím znamením je FANTAZIE ve své absolutní podobě - TA fantazie, která vyznává svobodu bez jakýchkoli hranic a omezujících přívlastků ... fantazie, která je věrná toliko sama sobě - a věří si natolik, že se nebojí střetu s pravidly svých imaginárních světů ani se zákonitostmi přízemní reality. Umí být provokativně konfrontační i kajícně smířlivá ("Antonio Cacto") ... upřímně zvídavá i až nezemsky cituplná ("Maják") ... tvrďácky (ne)kompromisní i správně cynická ("Velkej chlap"). Přitom jen tak na okraj ještě stihne osvětlit široké veřejnosti, že hrdinní drakobijci jsou vesměs "Na draka". Zcela zasloužených 5* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na draka a Kaktus jsou vtipné a chytré příběhy. Zbytek je jsem vydržel, ale nenadchlo mne to. Takže průměrné hodnocení 60%. Místy příliš intoušské. ()

Reklama

Reklama