Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (416)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než předchozí díl. I když musím říci, že po tolika dílech už si ani konkrétně nevybavuji, co která postava v předchozích dílech dělala, to si nejde všechno pamatovat. Ale tento díl má skvělého záporáka v podobě Jasona Momoy a i tým v podání tradičních hrdinů mě bavil. Změna režiséra sérii prospěla, přišel zase s něčím novým. Samozřejmě Justin Lin natočil ty nejlepší díly série, ale poslední se mu nepovedl, a tak je fajn, že přišel někdo jiný. Také se mi líbilo, že film byl od začátku až do konce napěchovaný akcí. Jen konec je takový úsměvný, protože postavy, které v předchozích dílech umírali, tak postupně každým dalším dílem zase ožívají... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř pro auty posedlé teenagery s IQ spálené pneumatiky. Absurdně předražená demence, která většinu času celkem funguje pouze jako slepenec zcela debilních, nicméně jakž takž zábavných akčně-komediálních scén a epizodek. Ostatně od chvíle, kdy v devítce duo "legračních" černochů autem odletělo do vesmíru, tuhle sérii nelze vnímat jinak než jako bláznivou akční komedii na hraně sebeparodie. Už je toho ale zkrátka moc. Porušování fyzikálních zákonů v akčních scénách, návraty mrtvých postav, deus ex machiny - všechny dlouhodobě známé neduhy téhle značky tady už dosáhly takového bodu tuposti a absurdity, kdy už si to nedokážu užít ani jako čistokrevný žánrový výplach. Momoův šílený záporák byl zpočátku vítaným osvěžením, nakonec se z něj ale stala jen špatná parodie Ledgerova Jokera (na steroidech a na piku). John Cena a Alan Ritchson (můj nový akční idol) jsou fajn, ale nemají dost prostoru (Statham má jen párminutové cameo). A Diesel předvadí to, co vždycky - otravně mudrujícího supermana, který každý problém vyřeší autem. Původně jsem byl ochoten to vzít přece jen na milost, z posledních pár minut už jsem se ale (z vícero důvodů) málem pozvracel. Pokud je něco z poslední doby skutečným výsměchem a urážkou vkusu a inteligence fanouška akčních filmů (a žánrové kinematografie obecně) a naprostým dnem současné vysokorozpočtové hollywoodské zábavy, pak je to finále Rychle a zběsile 10. 45 % ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zapomínat co se kde stalo a kdo je s kým rodina nebo nepřítel a v jakém rozpoložení jsme se s ním/ní vlastně rozešli. Blbé to je pořád a teď je to ještě ke všemu nechutně nedokončené. Ovšem to má Momou. Ukrutně hlaskujícího, pitvořícího a posmívajícího se Momou. Svěží vánek téhle nadsazené série. Objevují se zde opravdu všichni. Mrtví, živí, rozhádaní. Přidává se nově Jack Reacher a Cpt. Marvel + Ratcatcher 2. Akce je zběsilejší a sílenější než minule. Baví to pořád náramně, ale už se těším na konec. Tam si bude paraplegik Torreto po probuzení z narkózy muset poradit s jiným typem života. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná bejkovina, ale musím uznat, že oproti těm minulým bizárům (osmička a devítka) je to ještě v pohodě. Zábavná jednohubka, která sice působí místy stupidně (což je poznávacím znamením celé značky), ale s popkornem v ruce vlastně funguje docela dobře. A upřímně. Já jsem nečekal ani to. P.S.: Opera pobavila. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si jednotku-dvojku ako novinky (jednotku si jeden týpek vo videopožičovni pýtal, ako “ten film s tým úplne nabúchaným”). Obe slabučké béčka. Trojku-štyrku som videl až po rokoch a sú to naj-shitnejšie časti. Päťka zožala veľký úspech, ale až od šestky začalo to pravé maso. Dnes je F&F megazábavná, sebaparodická, guilty pleasure sci-fi séria, so zabehnutou partou a super vedľajšími postavami (Helen Mirren, Brie Larson, Charlize Theron, John Cena, Jason Statham).  Najlepšia časť úplne bezkonkurenčne osmička (+ spin off), najlepšia scéna skok na moste a naháňačka s tankom (myslím, že zo šestky).  Desina má super záporáka a všetky trademarky a je to fajn. Zábava na maximum (čo v normálnom svete znamená tak 3,5*). Rebríček robiť nebudem, lebo mi tie “kvalitnejšie” časti tak nejak splývajú. PS: Nathalie Emmanuel je furt najsexi žena na Zemi, ale ten účes je na prd. PSS: Od Suicide Squadu rozmýšlam, koho mi Daniela Melchior pripomína a už viem: mladšia, viac sexi verzia Fiony Apple. PSS2: Čo je na tej sérii viac cringe: Torettova lesbická manželka, alebo černoch menom Roman? 😄 PSS3: Lietajúce autá. Lietajúce autá everywhere. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama