Reklama

Reklama

Jozefův syn

(festivalový název)
  • Francie Le Fils de Joseph (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Léto v Paříži. Patnáctiletý Vincent žije pouze s matkou Marií a pociťuje hněv a frustraci, protože neví, kdo je jeho otcem. Rozhodne se neohlížet na ochranitelskou lásku matky a otce vyhledat. Jeho putování získává nečekané rozměry a zavádí Vincenta do významného vydavatelského domu, který vede arogantní a démonický Oscar Pormenor. Zde potkává Oscarova zavrženého bratra Jozefa. Setkání s Jozefem patří k těm osudovým, která hrdinům pomohou nejen navázat blízký vztah, ale také nalézt sami sebe. Osobitý autorský režisér dělí příběh svého anachronického, a přesto inovativního filmu do kapitol, které odkazují na výjevy z Bible. Ve vizuálně precizně komponovaných záběrech snoubí deklamativní herectví s groteskou, vysoké umění s nízkým. Vše umocňují výtečně a s gustem zahrané herecké party Natachy Régnierové, Fabrizia Rongioneho, Mathieua Amalrica, Marii de Medeiros či představitele Vincenta Victora Ezenfise. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

iz67 

všechny recenze uživatele

Hodně svérázná záležitost. Vysoká stylizace, pár surrealistických zertiku, ale docela dost dlouhé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len taky zrucne natoceny priemer, prilis vela obycajnych dialogov, akcia takmer ziadna - ako ten chlapec nadvazoval blizky vztah a nasiel sam seba - to mi uz roku 2016 bolo ukradnute, aspon ze to malo slusne tempo : 69 % ()

Reklama

Janek14 

všechny recenze uživatele

Deset vteřin pohledu na pohovku, pod kterou se skrývá kluk. Následně se kamera minimální rychlostí přesouvá na prázdné křeslo. Několik dalších nekonečných vteřin pohledu na křeslo. Kamera se přesouvá zpět na pohovku a opět nás čeká neuvěřitelný pohled na kus nábytku. Až poté někdo vejde do místnosti a alespoň něco se trochu začne dít. Herecké výkony vedené režisérem do stále stejně nezajímavé polohy a to včetně Amalrica, kterého mám jinak velmi rád. Ve výsledku to myšlenku mělo, ale tak na patnáctiminutový film. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama