Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Krátkometrážní protirasistický sitcom Maurice Hübnera o dvou neonacistech, jejichž hnědý hajlující svět obrátí vzhůru nohama příchod šestileté Lary, která je dcerou jednoho z nich a má snědou pleť. Jak dítěti vysvětlit, že Hitler nepatří na školní besídky, když máte jeho portrét nad postelí? Dívenka nutí přesvědčené xenofoby nahlížet z druhé strany na jejich nenávistnou ideologii, do které se ukryli i ve strachu před sebou samými. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Za mě to jsou slabší hvězdy.  Tato extra hnědá rodina - Braunovi ( česky Hnědí), hnědá jako barva nacismu, a když je dcera Lara napůl černá, takže ji můžeme označit taky za hnědou.  Mám dojem, že komediální potenciál se dál  využít více. Sice souhlasím, že neonacisté a spol. mohou být tupci, ale horší jsou ti chytřejší.  Vtipné je, že představitel Thomase Brauna Edin Hasanović je z Jugoslávie, pravděpodobně z Bosny nebo Sandžaku.  Nomie Laine Tucker hrající Laru von Eritrea je velmi přirozená. Ale občas jsem se zasmál. Konec nebyl taky špatný. Druhá série by taky nevadila. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný sitcom, který se pro pobavení nemusí vyžívat v jakékoliv charakterových vadách postav, ba naopak. Přestože jsou dvě hlavní postavy neonáckové, tedy osoby, se kterými bych normálně nijak nesympatizoval, nemohu je označit za nějaké blbečky, což je definice charakteru na němž staví mnoho současných komediálních pořadů. Nic takového ani Familie Braun nepotřebuje. Absurdních a vtipných situací zde máme požehnaně, zvlášť když dohromady dáme dva neonacisty a nemanželskou dceru jednoho z nich která rozhodně není árijské rasy. O to víc nás může potěšit, že krátké snímky nejsou jen o humrou ale i o postavách, které si musíme oblíbit, přestože hajlují a v jejich bytě je co krok to obrácená svastika. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem fanouškem netflixovského seriálu "Jak prodávat drogy přes internet (rychle)", a musím uznat i po shlédnutí tohoto počinu, že německá tvorba seriálu pro mladé jde nahoru. Seriál stihnete do hodinky, a rozhodně se nudit nebudete. Jde o originální kousek a všem bych ho s klidným svědomím doporučil. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Musím dát jen 4 * - výborné jsou 1. a poslední 8.díl, ostatní díly jsou slabší . Nejlepší je malá N.L.Tucker(-ová) jako Lara ( napůl černá : po eritrejské mámě a napůl bílá Němka : po tátovi). Smutné je, že byla tato (jinak velice vtipná série černohumorných krátkých skečí) zneužita v Německu komunistickými + neomarxistickými politiky a lobbysty v politickém boji . P.S. - k podtitulku nahoře : celá série byla vyrobena v produkci Polyhonu a ZDF už v r. 2015 (a ne 2016 - 2018), české znění vyrobila Česká televize r. 2021 - je to v jejich iVysílání od 20.ledna 2022 . ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Němci překvapili, protože tohle dílko – asi nejlíp přirovnané k sitcomu – bylo vážně vtipné. Trochu mě zpočátku zarazilo hajlování v německé mhd i celková absurdnost situací, ale pak jsem se tomu poddala. Přestože formát krátkých, několikaminutových scének, byl zvláštní, nakonec mě dostal. Ne každá pointa vyšla, některé se i opakovaly, ale mnohokrát se trefily přesně a já se smála. A docela mi udělal radost závěr, byť očekávatelný. SHRNUTÍ: Rodinná komedie o dvou náccích a jednom škvrněti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl v ČR poprvé uveden v květnu 2018 na mezinárodním festivalu seriálů Serial Killer. (Filip_SK)

Související novinky

Reklama

Reklama