Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - jako za pár dnů natočená jednohubka, kterou si Flanagan střihnul mezi většími / ambicióznějšími projekty, je to fajn. Ale určitě nic, na co by se mělo nějak víc vzpomínat a co by mělo sbírat pomalu nadšené ohlasy na velkých festivalech. To mi úplně nejde na rozum. Hush je prostý home invasion slasher, který staví svou existenci na tom, že jeho ničím nemotivovaný záporák si se svými oběťmi rád hraje jako kočka s myší a současně je docela neschopný, takže dá hlavní hrdince nejednu příležitost, aby ho zvládla odpravit. O hluchoněmé hrdince se toho také moc nedovíme a tak neexistuje zásadnější důvod, proč jí nějak víc fandit. Je to prostě taková kočkovaná, která ve mne nevzbudila výraznější emoce. Sound design fajn. Nejlepší na celém filmu závěrečná pozitivně nabuzená skladba v titulcích. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Home invasion je hororový subžánr, který v dnešní době může překvapit skutečně máločím (ale nic proti němu nemám, když funguje). Proto nápad s hluchoněmou hlavní postavou mi přišel hodně zajímavý a doufal jsem, že by z toho mohlo vypadnou něco zajímavého. Začátek vůbec nebyl špatný, jenže bohužel to pak začalo být čím dál tím nudnější a já zoufale čekal v nějaká zvrat, v nějaké překvapení, jakékoli další oživení děje... a nakonec z toho vypadl další horor z kategorie "neurazí, nenadchne". Navíc jsem se ani nedozvěděl, co byl zač ten chlap, co ji ohrožoval, pak taky nevím proč ji ohrožoval a taky bych rád věděl, jestli Craig byl nějaký její ex nebo někdo jiný. Možná to byl ten vrah, ale ona ho neznala, takže to Craig nebyl. Jako na jedno zhlédnutí to asi ujde, ale skutečně od toho člověk nesmí mít velké očekávání, protože nic extra to fakt není. Navíc o hlavní hrdince moc nevíme a na nelogičnosti taky dojde - a ne zrovna v malém počtu. Takže od ostatních hororů typu "neurazí, nenadchne" se to liší jen hlavní hrdinkou, jinak ničím. 2* ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na horor z žánru Home a Invasion k tomu, kde vrahoun obecný šikanoval slepou holku v jejím baráku, aby nakonec chudák zjistil, že z holky se vyklube hotovej Daredevil s kundou co ho sejme? No tak tohle je něco podobnýho. Tady se totiž vrah také zaměří na postiženou hrdinku Sáru (bo jak se jmenovala), která je postižena hluchotou a jako bonus němotou (a dle mého má i dost silnej začátek slepoty protože aby periferně neviděla, že metr od ní vrahoun kuchá její kámošku asi půl minuty a místo toho čuměla všude okolo tak to vypadá minimálně na šedej zákal) . Chudák vrah je z toho ze začátku těžce v prdeli, chtěl působivě vstoupit na scénu a místo toho je dokonale ignorován. Když mu dojde, že ani stopadesáté bodnutí do mrtvoly, Sářin pohled k němu nestočí, zkusí ještě chvilku bouchat na skleněné dveře a pak to zabalí a s pocitem trapnosti odtáhne mrtvolu stranou. Tím mohl film skončit, jenže tenhle blb tu pozornost prostě chce a tak se dál snaží , aby si ho Sára všimla a to se mu nakonec povede a má z toho takovou radost, že i sám odejde z baráku, do kterého hravě vešel, aby se do něj po zbytek filmu mohl najednou pracně dostávat, s tím že na konci tam zase lehce vejde. Chápete to? Já kurva ne. Ale tak co...Sára mi byla celkem sympatická už tím že jako hluchoněmá držela celej film hubu a nemohla hystericky ječet každých pět vteřin jak to bývá v jiných hororech. Nějaké to napětí tam je, pár hezkých scén dokonce taky a já zjistila, že vrah a Sára spolu žijí v zájemné symbióze, jelikož čím se Sára chová logičtěji, tím se vrah chová debilněji a já nakonec musela uznat, že je to malej hubenej přizdisráč, co zabíjí ženský protože na chlapa by neměl a i je radši načne kuší, než je dodělá nožem, aby mu náhodou nenakopaly prdel. Takže jsem fandila Tiché vodě a že kurva břehy opravdu mele je fakt, protože na konci to byla mela se vším všudy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až příliš rutinní a překvapivě nenapínavé. Hlavní hrdinka je nevýrazná a natvrdlá, záporák je neschopný dement, který moc strachu nevyvolává. Hraje si s obětí jak největší frajer, ale nebejt proklatého štěstí, mohl bejt vlastní vinou tuhej během filmu minimálně 3x. Scenáristicky je tohle nanejvýš rušivé. Logické díry filmu klidně odpustím, retardové chování postav nikoli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama