Reklama

Reklama

Desetimetrová věž

(festivalový název)
  • Švédsko Hopptornet (více)

Obsahy(1)

Vtipná konceptuální hříčka postavená na prostém nápadu – záznamu příprav amatérských plavců před skokem do vody z desetimetrové věže. Drobné situace se rozvíjejí v mix grotesky, psychologických mikroportrétů a estetické studie fyzických či verbálních mimikry a odvahy. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (8)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Na někoho, kdo tam nikdy nevylezl, asi nebude úplně fungovat. Z pětky jsem skákala šipky, pohled z desítky v Podolí mám navždy vypálený do mozku (až tak, že ani nevím, jestli jsem někdy nakonec skočila - podle mě sem vysrabila na sedmičku). Možná až mi bude těch sedumde a přijedou filmaři ze Švédska s tvrdou měnou. ("We paid each of them the equivalent of about $30 to participate — which meant climbing up to the diving board and walking to its edge. We were as interested in the people who decided to climb back down as the ones jumping.") ()

rotel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne treba zažiť, skúsiť na vlastnej koži, aby človek pochopil. Krátke, ale dobré... veľmi dobré. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

5* dobrý nápad, který dává možnost nahlédnout do duše lidí před skokem. Jednoduché a přesto intenzívní, empatické i zábavné zároveň. Posuďte sami třeba tady. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Těm pocitům dost rozumím, já sám bych asi taky utekl. Stačí mí výška 3 m a už tam mám problém. Rozhodně velká pochvala za nápad a zpracování. Být to o trochu delší, asi už to byla dost nuda a pořád to samé dokola. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Tak prosté a přesto skvělé a vševypovídající. Zkrátka jednoduchý nápad dovedený v dokumentaristickou dokonalost. 9/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama