Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Pytel (S07E17)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1978, 13 min

Obsahy(1)

Chci být také dámou... Fanynka, mladá žena na mateřské dovolené (L. Kořínková), by si ráda koupila nové šaty. Touží být totiž rovněž dámou, stejně jako manekýny na módní přehlídce, které sleduje společně s manželem Olinem (M. Štěpánek) v televizi. Ten ji ale nutí k šetrnosti a tvrdí, že ostatním se líbit nemusí a jemu by se líbila třeba i v pytli. Když má Olin důležitý pracovní večírek, Fanynka se rozhodne, že manžela vytrestá, a přijde na večírek oblečená do pytle... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně vystižená povídka s myšlenkou že někdo tomu druhému jenom něco kecá protože si myslí že by to ten druhý nikdy neudělal a pak mu vytře zrak a tím pádem se z toho akorát zhroutí. Alespoň díky tomuto činu co žena provedla si její muž uvědomil že by bylo potřeba její šatník oživit když je dospělá a není žádné malé dítě u kterého je to jedno co ve společnosti nosí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mně se líbíš a jinýmu se líbit nemusíš!" Kořínková chce šaty, Štěpánek jí je odmítá koupit, ale zároveň chce, aby s ním šla jako doprovod na večírek. Třeba v pytli. Bakalářský příběh na téma Jak jsem udělala z manžela idiota. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem povedenou bakalářskou povídku kazí dvě věci. Za prvé opět příliš podrobný popis od distributora, který vykecá i pointu, za druhé skutečnost, že pointa se odehraje brzy po polovině povídky a poté se spíše již jen dohrává. I tak je příběh úsměvný a milý a Eva Boušková rozhodně sympatičtější, než její sestra. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že nejrozumnější by bylo přehodit pytel přes Kořínkovou, aby se divák ujistil, že je televizní obrazovka plná krásných, sympatických a neotravných hereček, které mají normální barvu hlasu. A nejsou majitelkami ufňukaného hlasu, který vyvolá dojem permanentní rýmy. Taky vám rodiče vštěpovali, že Bakaláři byl kvalitní pořad plný vtipných, úsměvných povídek? Já už si to tedy vůbec nemyslím. Na jednu ucházející povídku připadá deset nemožných. Tahle je ovšem vrcholem scenáristické marnosti, stupidity a prázdnoty. Co toto vlastně bylo? Nějaká afektovaná pizda si stěžuje, že nemá nic na sebe. Bylo tehdy v obchodech nějaké kvalitní oblečení?! Z dobových fotografií samozřejmě vím, že nebylo nic, takže pytel byl šik. Takový nápad neměl ani Lagerfeld. Kdyby alespoň tu manželku hrála jiná herečka. Blbě obsazená Kořínková kazí dojem, Štěpánek relativně taky nepředvedl to, co bych si představoval. Chápu, že mu bylo trapně za tvůrce, tak to odehrál bez zájmu. Celá pointa je nulová. To se ani pointou nazvat nedá. Zakončení přímo zoufalé. Dietl s Dudkem se neměli jak vytáhnout. Ovšem to je neomlouvá, protože sračku ponořili do nekoukatelné sračky. Jak to tak vypadá, s Bakaláři končím. Všechno natočené mimo dobu, to bych musel být dinosaurus, abych se vcítil do té naivní doby, dobrá, dalo by se to překlenout, jenže ke všemu je většina povídek o hovně. A to už se jaksi překlenout nedá. Povídka "Pytel" byla na pytel, jenže to je slabý výraz. Úděsná - to je přesná definice. 0% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama