Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

mclenin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý rok čakania na udalosť televíznej sezóny dokáže vždy otupiť očakávania a pôvodný "hype", ktorý ostáva po poslednej epizóde, najmä ak bola celá táto časť v podstate jeden veľký cliffhanger. A tak som aj vstúpil do ďalšej série (snáď predposlednej), bez väčších očakávaní a vzrušenia. Prvá epizóda ponúkla veľmi štandardný materiál - priame nadviazanie na jednotlivé linky zo záveru piatej série, plynule prešla (takmer) medzi všetkým postavami a ukázala akým smerom sa bude vyvíjať dej, ničím neprekvapila (snáď len absolútne nezvládnutou linkou v Dorne, ktorej potenciál bol síce pochovaný už v 5. sérii, no udalosti v aktuálnej epizóde boli len posledným klincom do rakvy) a navnadila na nasledujúce dni a týždne, kedy si už ani čitateľ nebude môcť byť istý, čo očakávať. 4* ()

killberrybil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divácký zážitek bohužel ovlivňuje několik aspektů. Tím největším je asi plejáda nesmyslů a klišé. Na druhou stranu, Dorne už asi více zkaženo být nemohlo, takže zde se to dá odpustit. Mizející psi jsou asi novým fantasy prvkem, a Jorah je největším luckerem na světě. A předloha už je pro seriál taky takovým fantasy... Na druhou stranu, celé linie na zdi udržuje seriál v pořád slušné kvalitě. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní výhrady zůstávají a zlepšení se asi nedá očekávat. Tedy: osekání postav a ohýbání děje vůči předloze + chování, která jdou proti charakteru postav + zjednodušování a polarizace charakterů + nelogičnosti, které u tak obsáhlého děje a změn v něm vznikají. Dobře, budu dělat jakoby nic a nechám se unášet bezmyšlenkovitě dějem, ke kterému budu mít přirozeně poznámky, protože scénaristé už se nemůžou opřít o původní námět. Takže vizuálně (doufám, že aspon tohle se nepokazí) a nenáročně můžu šestou serii sledovat. A některá z linií dovede děj v každém dílu podržet. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy jdou dál a napínavý konec páté řady zde doznívá v pohledech do jednotlivých osudů postav. Je to jakési navnazení do událostí, které teprve přijdou. Prostě další dávka toho, co na Game of Thrones tolik miluji. Zde to není o žádných zvratech, ale o postavách sžívající se se skutečnostmi, které se minule odehráli. A dané skutečnosti začínají nést své plody. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)
  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)

Reklama

Reklama