Reklama

Reklama

Fire Maidens From Outer Space

Obsahy(1)

Po objevení známek života na třináctém měsíci Jupitera se na tři týdny trvající cestu vydává skupina pěti britských kosmonautů, jejichž úkolem je prozkoumat, jak obyvatelé tohoto měsíce vypadají a případně s nimi navázat kontakt. Po přistání zjišťují, že měsíc je obydlen třinácti anglicky mluvícími dívkami a jejich otcem. (p6qwre)

(více)

Recenze (7)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu se nepřipojit s nelichotivým nepochválením. Nevkusně nehrající nemehla nepomáhají nedostatečnému nepříběhu. Nepovedené nejvyšší měrou. Abych přestal blbnout s negativy... Jde opravdu o dno toho, co je ze scifi béček k vidění, hrdý konkurent například Beast from Yucca flats. Asi kdyby scénář ... chtěl jsem pokračovat "napsal kdokoli jiný", ale správně by asi bylo "kdokoli napsal"... nemohlo to dopadnout hůře. A taky u vrčící kamery mohl stát někdo, kdo by režíroval, ale na to asi rozpočet nezbyl. Pravda je, že se zde natahuje čas nevkusným způsobem, kdyby tedy najali aspoň někoho, kdo by tu plytkost sestříhal na 25 minut, také by se dalo. Přesto jedno pozitivum uvést mohu -- jelikož raketu představovala V2 na archívních záběrech (mimochodem jak víme z filmu Destination Moon, V2 má tah dostatečný na dosažení únikové rychlosti z Měsíce), start a let vypadal paradoxně reálněji než ve většině béček z padesátých a šedesátých. Což ale pochopitelně nic nemění na hrozném filmu... ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Plakátové info: ŠOKUJÍCÍ SENZACE!!! UVIDÍTE NEJPODIVUHODNĚJŠÍ ZE VŠECH RITUÁLů V CHRÁMU LÁSKY!!! UVIDÍTE NADZVUKOVÉ VZRUŠENÍ, KDYŽ SE ŘÍTÍTE VESMÍREM VSTŘÍC ZTRACENÉ PLANETĚ!!! UVIDÍTE OHNIVÉ PANNY, URČENÉ K JEDINÉMU ÚČELU – STVOŘENÍ NOVÉ RASY SUPERLIDÍ!!! ___ Mno, viděl jsem již zhruba 200 filmů ze ´Zlatého věku´ a tenhle bych zařadil spolehlivě mezi 10 nejhorších z nich. Jasný tip pro místní filmové fandy, kteří neváhají dát 1* nebo odpad! běžnému mainstreamu, tady by asi lapali po dechu. Zde je totiž špatně vše. Režie je úplně mimo. Záběry jsou zde natahovány, aby se vyplnil čas, takže sekretářka 10 sekund schází ze schodů, šteluje si židli, aby si napsala poznámku, 5 sekund zastrkává židli a 10 sekund jde opět po schodech nahoru. To vše v jednom záběru. Herci běžně čumí do kamery, když mají hrát strach, někteří z nich se očividně smějí, komparz poctivě a dlouho čumí a čumí, holky – Jupiterňanky – tancují a tancují….a tancují, běžné činnosti se v jednom záběru protahují a stopáž bobtná a n-aa-t-aa-h-uu-j-ee se, aby to mělo aspoň těch 80 minut a i to je moc. Výprava neexistuje, vyjma jedné místnosti s dekoracemi a statického náhledu do kosmické lodi. Triky neexistují, dokonce ani žádné profláklé zadní projekce, i když se to nabízí a záběr na stojící kosmickou loď na Jupiteru je naskenovaná fotografie. Z technického hlediska je to úplně mimo. Astronauti při startu a samotném letu sedí pohodlně v křesle, jako by čuměli v obýváku na fotbal, nepřipoutaní, pouze v bílých lékařských pláštích, raketa se ovládá volantem a dvěma páčkami a protože nebyly peníze, s dekoracemi Jupiteru se nikdo nenamáhal, takže povrch planety je běžná středoevropská krajina, navíc dost nehezká a fádní, zarostlá keřem. Mluví se tu o zemi ´New Atlantis´, jeho jezeru, chrámu, ale nic z toho nevidíte, protože rozpočet asi padnul za catering. Díky bohu za to monstrum (hubený týpek v černém overallu s hokejovou maskou), je směšné, takže se člověk aspoň nasměje v pauze mezi tlučením hlavou o zeď. Ed Wood se tady na CSFD démonizuje, ale přátelé, ten je proti tomuhle….Fellini. ___ Měl jsem tu „čest“ vidět HD verzi, ano i tyto obskurnosti se remasterují. ()

Reklama

p6qwre odpad!

všechny recenze uživatele

Asi pro mne mělo být dostatečným varováním, že Fire Maidens mají na imdb nižší hodnocení (2,1) nežli klasiky mezi špatnými sci-fi z 50. let: Robot Monster (3,5) a Plan 9 from Outer Space (3,4). No, teď už to ale můžu potvrdit z vlastní zkušenosti: Fire Maidens from Outer Space je nejspíš ten nejhorší film ze všech, které jsem dosud viděl. A narozdíl od dvou výše zmíněných nelze FMfOS zařadit do kategorie “tak špatný až zábavný”, ale spíše do kategorie „tak špatný, až je utrpení vydržet se dívat do konce:)“___Proč mne FMfOS tak moc nebavil? Kromě neduhů, které jsem očekával: ne příliš dobří herci, papundeklové kulisy, použití záběrů z archivu, žádné nebo nepovedené triky, nesmyslné dialogy, mne tento film doslova unudil obrovským množstvím scén, jejichž jediným účelem bylo získat další minuty do celkové stopáže a zároveň je natočit za cenu blížící se 0$: sekretářka schází po schodech dolů, sekretářka vychází po schodech nahoru, komparzisti se dívají na hodiny během minutového odpočítávání před startem rakety, kosmonauti sedí na židlích v raketě, kosmonauti kouří cigarety, slézají ze žebříku (30 vteřin), vylézají po žebříku, běží po louce tam, běží po louce zpět, Fire Maidens tančí (snad 2 minuty??), opět tančí, někam běží, kosmonauti neustále kouří, zapalují si jednu od druhé. Nesmím zapomenout na Monstrum, to většinou běží z levé strany scény na pravou a divně se tváří. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

"To je pozdní mínojský styl!" "Ne minojský, pozdní z Atlantidy, dost se to plete." Já jsem se nakonec i bavil, takže úplný odpad dát nemůžu. i když je to strašlivě slabé a neuvěřitelně natahované a ty tanečky... No, zážitek. A nejvíce mě fascinovalo, jak tam všichni skoro pořád hulí. Pořád. Vědci se domluví, že poletí na třináctý měsíc Jupitera a zapálí si. Výprava sedne do rakety a všichni si zapálí. A tak to pokračuje až do konce. A mnohdy až bizarního product placementu je tam povícero (třeba holící strojky!). ()

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Pocit odpovědnosti mám při hodnocení ještě větší, protože jsem pátej, kdo to hodnotí, tedy už tam skočí procenta... a já nemůžu jinak než odpadovat (přestože to ta reálná 4 procenta nemá, ale fakt nemám chuť dávat vyšší hodnocení). Jediné dobré, co je na tomto filmu, je hezká Susan Shawová a vůbec všechna děvčata v krátkých sukýnkách; špatné je pak opravdu všechno ostatní. Šlo o nebetyčnou a hlavně neskutečně dlouhou pitominu, která by byla příšerná i jako dvacetiminutový sestřih nějakého debilního seriálu, ale jako osmdesátiminutový film... člověk si až říká, co v 50. letech muselo v Británii pracovat ve filmu za lidi, že tohle pustili ven... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama