Reklama

Reklama

Záhadný tající muž

(neoficiální název)
  • USA The Incredible Melting Man
Trailer

Obsahy(1)

Trojice astronautů je ve vesmíru vystavena obrovské dávce radiace, po které dva členové týmu umírají a třetí se s obrovským popálením těla ocitá v nemocnici. Ovšem tato radiace měla vedlejší účinky. Zanedlouho se astronaut probouzí, utíká z nemocnice a má obrovskou chuť na lidské maso. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Incredible Boring Man nebo The Incredible Walking Man by byly mnohem přesnější názvy, protože titulní rozpouštějící se astronaut 90% délky filmu jen někde chodí za doprovodu opakujícího se voice-overu, což již po chvilce začíná být opravdu repetitivní a otravné. Kvůli tomu vám po čtyřiceti minutách připadá, jako byste film sledovali už dvě hodiny (navíc je zajímavé, jak dlouho se ten chlap dokáže rozpouštět, i když objemově vypadá stále stejně). Absence děje je v tomto snímku opravdu zničující a těch pár vynalézavých mordů ke konci (famózní pád do elektrického vedení) a speciální efekty Ricka Bakera s tím spojené to už bohužel nezachrání. V ostatních aspektech jde o vyloženě hloupě napsaný snímek, jenž by měl úspěch jen jako tupá černá komedie, ale bohužel byl natočen stoprocentně vážně, což je nepochopitelné už s ohledem k relativně vtipnému názvu, evokujícímu parodii na klasický film The Incredible Shrinking Man. Režisér Mlčení jehňátek Jonathan Demme v jedné z malých rolí je jedním z mála zajímavých záblesků v jinak velice otravné podívané. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, dám jen 2. Ale za Bakerova úžasně odporného Roztékajícího se Muže a ten nádherně cynický 70tkový konec tu 3. přihodím.;-) Divím se, že to zde v zajímavostech není, ale vězte že ten knírač s manželkou, která Roztékajícímu se Steveovi Westovi usekne posléze ruku sekáčkem, což ho jak vidno moc nerozhodí, jest rež. takových počinů jako Silence of the Lambs či Philadelphia. 70tky byly prostě unikum. Jen škoda za ten vskutku promarněný potenciál na aspoň 4hvězdovou záležitost. Ten námět by na to měl. To by ale nesměl autor první pol. nuditi. Rozesmála zdrav. sestra prorážející svým mohutnějším tělem skleněné dveře, když už neměla čas je ve spěchu otevříti. To jsem ještě neviděl.;-) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný béčko s parádní maskou rozpadajícího se masa. Ne že by to vyznělo nějak realisticky, ale ten sliz a všechno z herce padá dobře a vypadá to slušně což se dost odrazilo od mého hodnocení, protože jinak je to béčková rutina který vzniklo v 70-80 letech hodně, takže nic nového. Příběh je klišé na klišé a herci jsou neuvěřitelně toporní. Hlavně scéna s tou bábou a dědkem, to byla šílená scéna jako kdyby byla z jiného filmu. Nicméně film mě ze začátku bavil, ale postupem času upadal do stereotypu, rozpadající se chlápek jde někam někoho vystraší popříadě zabije a jde o dům dál. Průměrné béčko které poměrně potěší jen příznivce. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má výrazně rychlý a nekompromisní nástup, který se snoubí s "brutálně chladnou" atmosférou úžasných 70. let. Potvora pobíhá po lese, číhá a občas někoho rozcupuje na kusy ... Bohužel od dobré poloviny rozpadající se chlap už spíš hlavně jen číhá ... a číhá ... a vlastně ani neví co chce a čí je. Pomateně pobíhá "po filmu", už nikoho ani moc nemasakruje a film začně strašně nudit. Škoda, protože nástup má výborný, v těch letech se toho dalo z takového námětu výmáčknout víc - víc gore. Toho se dočkáme až na úplném konci. Film stále ještě spíš "po staru" hraje na strach, očekávání, pocit nebezpčí atd. Bohužel dnes už opravdu nudí ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco tři astronauté pozorují odlesky slunce na Saturnově prstenci, jsou ozářeni. Steve West jako jediný přežije, ale v nemocnici se probudí a zjistí, že má popálený obličej i ruce. Znetvořené tělo jej vyděsí, a tak z nemocnice prchá. Při tom ještě zabíjí zdravotní sestru, která ho ošetřovala. V patách mu jsou doktor Ted Nelson a generál Michael Perry, kteří patří k hrstce zasvěcených do tajného vesmírného projektu. Steve na svém útěku zabíjí, protože potřebuje lidské buňky, jelikož ty jeho stravuje radiace. Přes veškeré úsilí se stále rozpadá, na druhou stranu má nadlidskou sílu a zbraně mu neuškodí. Film je dostatečně napínavý, čemuž výrazně napomáhá atmosférická hudba. Plusem jsou skvělé masky, aby ne, když za nimi stojí dva experti na speciální efekty - Rick Baker a Rob Bottin. Normálně bych dal tři *, ale za pesimistický konec musím jednu přihodit. Dnes zaujme především skalní fanoušky žánru. p.s. ten fotograf byl na zabití ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama