Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně nesoustředěné. V první polovičce jsem byl ještě celkem spokojený - produkční zázemí je vidět, herci jsou obstojní a vyskytne se i pár poměrně zajímavých nápadů. Bohužel posléze se to tak nějak divně rozplizne do jednotlivých epizodek, v nichž má vždy někdo za úkol zařvat, prokládaných generickým pobíháním interiérem vesmírné lodi. Závěrečný konflikt mezi kosmonauty z prvé a druhé dimenze by v chytřeji napsaném filmu mohl být hlavním nosným motivem, z něhož by se dala vytřískat suprová dilemata a dusná atmosféra. Ale tady ne, tady se kolem zajímavých motivů jen opatrně našlapuje. Propojení s Cloverfieldem slušné podstatou, ale nic moc provedením. Hodnotím tak zhruba za 50 %, z výsledné kvality filmu jsem zklamaný. I když se to asi po těch odkladech a konečném uklizení na Netflix asi dalo čekat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Samotný námet a úvod snímku ma celkom navnadili, pretože niečo v štýle vesmírneho survivalu a záhad okolo časopriestoru a iných dimenzií mám veľmi rád. Navyše takýchto snímkov nie je veľa, teda aspoň nie podľa môjho gusta. Tiež úvod dokázal navodiť príjemnú atmosféru, takže v prvých minútach som už pomaly začínal slintať blahom. Žiaľ nevydržalo to. Ako sa ďalej dej vyvíjal, atmosféra spolu s pútavosťou príbehu sa pomaly ale iste vytrácali, pričom koniec už bola len jedna veľká šaráda a navyše pre tento žáner bol aj netypicky patetický. Málokedy sa stáva, že by nejaký snímok takto dokázal premrhať svoj potenciál, a už vonkoncom nie ak ide o záležitosť od Netflixu. Sklamanie, veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to bída. I přesto, že předchozí dva Cloverfieldy nejsou úplná dokonalost dá se na ně koukat a i trochu užít. Cloverfield Paradox ale není vůbec tak zajímavý jako předchozí filmy, je předvídatelnější a nechápu koho napadlo dát za kameru takového patlala jako je očividně Julius Onah. Jsem vlastně rád, že to Netflix vypustil protože mně takové zklamání nečekalo v kině za nějaký finanční výhoz. Tím ale nějaké větší pozitivum v podstatě končí. Takhle to dopadá když se slepé dotačí kvůli napichnutí na něco aby měl film okamžitě úspěch. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale tak prečo nie, rozširovanie mytológie takýmto smerom ma bavilo. Každý z trojice filmov tejto už trilógie je absolútne rozdielny, zasadený do iného žánru/subžánru. So scenárom som ok, samozrejme nejaké chyby by som určite našiel, väčším problémom je skôr spracovanie. Respektíve gradovanie deja, ktoré vzhľadom na potenciál zápletky bolo tuctové a dokonca aj ten záver mohol byť bombastický, lenže záverečná scéna je nakrútená čisto wtf spôsobom a myslím, že primárne môže aj za všeobecné sklamanie z tohto filmu. Ono sa tu totiž prejavila sila rezistencie posledného okamžiku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Cloverfield je opravdu zvláštní série filmů. Moc se nevidí, že by se nejdřív napsal námět a scénář a až pak se to roubovalo na svět Cloverfieldu, který může vyprávět už takřka o čemkoliv (viz připravovaný válečný Overlord). Tentokrát jsme dostali dílo, které se zásadně inspiruje, dalo by se dokonce říci vykrádá, loňské průsery Life a Alien : Covenant, které ještě dokola zaobaluje pachuť zákeřného vesmíru z Gravitace. A kdyby Paradox vyšel před rokem, třeba i před zmíněnými kousky v tomto období, asi by lehce zapadl. Nicméně já jsem si rád dal nášup z tohodle prostředí a s podobnou zápletkou a musím pochválit precizní režii Julia Onaha, který mě dokázal zaujmout už od úplného začátku a cca v půlce filmu mě udržoval v katarzi. V závěru nás sice už čeká klasicky povinné “vybíjecí” finále, které mě už malinko otravovalo, vše ale napravil úplně poslední záběr z filmu, o kterém bych chtěl vědět mnohem více. To už je ale taková výkladní skříň Cloverfieldu, potažmo studia Bad Robot J.J. Abramse a my už si tak nějak musíme zvyknout na to, že přímé pokračování ani jednoho filmu z tohoto světa zkrátka nedostaneme. Co se týče obsazení, tak ani náhodou není známé tak jako sympatická posádka ze Života, nicméně všechny herce člověk odněkud zná a není tu nikdo, kdo by se sem vyloženě nehodil. Zprvu mě fascinovalo mé utvrzení v tom, že je Chris O´Dowd naprosto zbytečný herec a nechápal jsem, co na lodi dělá Ir, nicméně pak předvedl skvělý gag s rukou (nezjišťujte si a buďte příjemně překvapeni), takže mu budiž odpuštěno. Celkově plně chápu mnohé fanoušky série, že z tohoto filmu mohou být zklamaní, ovšem já se doma dobře bavil a vypadá to prostě nádherně, takže by se to určitě dle původního plánu ani v kinech neztratilo. Škoda zdejšího přísného hodnocení, ovšem vlastně je to podobné jako u loňského vesmírného fláku s Jakem Gyllenhaalem, takže komu se líbilo to, bude se mu pravděpodobně líbit i tenhle čerstvý přírůstek od Netflixu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Postava, která mluví v televizním vysílání o paradoxu, se jmenuje Mark Stembler (Donal Logue). Postava z Ulice Cloverfield 10 (2016), kterou hraje John Goodman, se jmenuje Howard Stembler, což může znamenat možné příbuzenství. (NiWi)
  • Od 55. minuty, když Michael (Roger Davies) a Molly (Clover Nee) jedou v autě, tak je na několika záběrech zřetelně vidět, že tachometr a otáčkoměr jsou na nule. Vozidlo je v pohybu, ale ručičky se ani nehnou. (Samthron)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama