Reklama

Reklama

Gulliverovy cesty

  • Česko 3 světy Gullivera (více)
Trailer

VOD (1)

Gulliver, mladý dobrodruh, opouští domov, aby se podíval do světa a zažil dobrodružství na širém moři. Jeho loď ale zničí prudká bouře a Gulliver je vyvržen na pobřeží Liliputu, kde žijí lidé, kteří jsou pouze pár palců vysocí. Díky zničení nepřátelské flotily se brzy stane hrdinou všech Liliputánů. Jeho cesty ho pak zavedou do Brobdingnagu, země, obývané ohromnými obry. Je lapen a královna si ho drží jako hračku. Jeho pokusy o útěk ho svedou dohromady s obřím aligátorem, se kterým pak bojuje na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

mortak 

všechny recenze uživatele

Swiftovi by se to asi líbilo. Politická satira na poměry u dvora byla zachována, a k tomu tu máme cestu jednoho mladého páru k moudrosti. Škoda, že film sám je dost nevýrazný, mimo vždy kvalitní loutkové práce Ray Harryhausena jde pak už jen o docela věrný přepis satirické knihy určené pro dospělé. Dnes je z toho pohádka pro děti, ale ta vyžaduje něco jiného než hašteření dvořanů a jejich intriky. Přiznám se, že jsem se vznešeně nudil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V dialozích i příběhu poněkud zhuštěné a neživotně (pohádkově) satirické/moralistické převyprávění prvních dvou Gulliverových zastávek (Liliput a obři, třetím světem asi myšlena Anglie) se především zaměřuje na komplikovanou trikovou stránku, která dodnes zůstává povedená a neskonale "roztomilá". Stejně jako hudba nezestárla, ovšem tempo dobrodružství dvakrát nepodněcuje. Lepší 3* ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je zde tak málo hodnocení, protože toto je opravdu povedená věc se špičkovou prací trikového génia Raye Harryhausena. Jeho optické fígle jsou zde tak dobré, že jsem za celý film ani jednou nezapochyboval o trikové kvalitě (dobrá, možná obří veverka je trochu slabší). Slogan na plakátu skoro nelže, NA SVOJÍ DOBU opravdu „nothing less, than a miracle in motion pictures“. Scenář se sice poměrně dost odklání od Swiftovy předlohy, pokrývá pouze světy liliputů a obrů, nicméně díky tomu, že je tak zhuštěný, děj opravdu velmi rychle odsýpá a nuda tu nehrozí. Plusem jsou i chytré dialogy, Gulliver ze sebe občas vychrlí velmi vtipnou hlášku, škoda pouze uspěchaného konce (problémy s rozpočtem?). Pro milovníky Harryhausenovy práce ovšem naprostá tutovka! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám sice maximální hodnocení, i když by si to film jako takový možná úplně nezasloužil, na to je zápletka někdy trochu moc naivní, ale to, jaké jsou zde triky, to je neuvěřitelné. Ray Harryhausen tu dokazuje, že byl mistrem, ale nejen v animaci, hlavně pak v prolínání záběrů a v nádherných iluzích. Kdyby si s tímhle dnešní filmaři dali trochu práci, hned by se mi na filmy koukalo lépe než v případě trikových orgií. Ray byl génius a tady to opět dokazuje. Souboj s krokodýlem je senzační. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Můj první Gulliver, když opomenu klasickou knížku, někdy ze sedmdesátých let z vydavatelství Albatros. Také jeden z nejznámějších, když opomenu animák z roku 39', novější verze mě už pak rovněž tolik nezaujali. Film zemí vzniku je GB/USA, ale v mnoha scénách, svým pojetím, animací, kostýmy mně to všechno spíš připomínalo nějakou sovětskou verzi..Jako dítě jsem chtěl být také Gulliverem, kdo by se nechtěl alespoň na okamžik přeměnit v obra a být třeba všem ku pomoci, být pánem světa, proměnit se v liliputa se všemi nástrahami a zažít tolik odvážných a napínavých dobrodružství. Tento fascinující dobrodružný příběh cesty za slávou a bohatstvím plný nádherných triků z dílny uznávaného tvůrce Ray Harryhause vám to přináší a alespoň na krátkouchvíli vám to umožní:-) Nej scény: V přístavu nebo ta s ještěrem. Na chuť si přijdou určitě malí i velcí diváci, ať samostatně či společně, vždyť samotný utopický román už také něco pamatuje:-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve španělských městech Segovia, Ávila, Castell-Platja d'Aro a také v britském Londýně. (Trajektt)

Reklama

Reklama