Reklama

Reklama

Ašoka

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve druhém století před Kristem vládl celé Indii mocný a slavný vládce. Ale než se jím stal... Mladý princ Ašoka opustil své království a vydal se hledat lásku, štěstí a dobrodružství do sousední provincie. Jednoho dne se zamiluje do krásné dívky, princezny Kaurwaki a zanedlouho je svatba. Ašoka se později rozhodne na nějaký čas odjet za matkou, ale osud si s ním krutě pohraje. Mladík se doslechne, že byla zavražděna. Zatvrdí své srdce a celá země pocítí pevnou vůli a nelítostnou ruku válečníka. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

majo25 

všechny recenze uživatele

"Či osud predčí osud cisára?...Osud pútnika, ktorý dôjde na koniec svojej cesty." Jeden z mála indických filmov, ktorý bol vysielaný aj v našich televíziách a bol nadabovaný. Po rokoch vyzerá byť možno ešte lepší ako kedysi. Páčil sa mi hlavne sympatický jemný humor, dobrá indická hudba, fajn obsadenie - hlavne zmyselná hlavná predstaviteľka. Tance a spevy sa dajú nejako stráviť, na rozdiel od iných indických filmov. Na historický film zasa pokrivkávajú súboje, akcia - krv a priame zasiahnutie súpera je tu ako šafránu - namiesto toho vidno väčšinou iba (ne)efektné otočky, rinčanie zahnutých mečov a spomalené zábery na vanúce dlhé vlasy. Záver sa zasa nesie v duchu dojímavosti. Príbeh je dostatočne epický a napriek dlhosiahlej stopáži má menej hluchých miest. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby to jen nebylo tak amatérské a laciné! Špatně nasvícené, bojové scény chudé a zmatečné, střih chaotický - rychlé střídání scén, což zničí většinu emocí. Komediální vsuvky fajn, ale do tohoto typu filmu se příliš nehodí. Celkem tomu chybí velkorysost, velkolepost a taky dramaturg! Slibné motivy jsou roztříštěné a děj je obtížený zbytečným balastem, někdy až pitomým, takže občas působí nezáměrně směšně. ____ Kdyby to tak natočili dnes, ideálně si představuji, že by to dostal do ruky S.S. Rajamouli ! Dodal by tomu majestátnost, velké obrazy a snad i návaznost děje a emoční gradaci.____ Všechno ale špatné není. SRK je sexy. Když se zadívá na dívku, jde v jeho očích číst: chce tě. Náznaky budhismu, stejně jako krve, se prolínají celým filmem. Scéna hledání na bojišti po bitvě vzala za srdce. Krvavá ruku položená na těhotenské bříško manželky. Meč lačnící po krvi - ale to mělo být víc využité. Oddaný přítel , který byl původně nepřítelem. Zvraty v hrdinově charakteru. Ale zase - ten konec! Slaboučký, odbytý. To si žádalo větší rozehrání, takhle působil useknutě, tady se mělo mnohem víc prožívat a víc ukázat - nebo vlastně vůbec ukázat - proč a jak Ašoka opustil svoji jednu cestu a dal se na zcela jinou. SHRNUTÍ: Při cestě za mocí musíš něco obětovat a něco rozdrtit. ()

Reklama

me3x® 

všechny recenze uživatele

mám len jednu výhradu. Mali z toho spraviť dvojdielny film, alebo dva filmy. Ale je to niečo iné ako holyvúdske filmy a niečo iné ako ázijské filmy, na ktoré sme zvyknutí. Je to skôr akýsi lyrickoepický príbeh, plný prekrásnych scenérií a kostýmov a všetkého tak málo známeho pre našu kultúru. Myslím si, že len totálny ignorant môže dať tomuto filmu odpad, pretože Ašoka, akokoľvek je dlhý, odpad nie je. ()

lobodlak 

všechny recenze uživatele

Asi půl roku jsem chytal přes satelit, tuším, Mathuram, kde běželi jen staré indické filmy. To je naprosto úžasný a odlišný filmový svět. Žel moje znalost hindštiny je nulová, takže jsem jenom fascinovaně sledoval, co že se to na obrazovce odehrává. A včera jsem měl možnost vidět bollywoodskou klasiku i s překladem(i když bych preferoval titulky). Co říci, velmi originálně a "po svém" pojaté bojové scény, taneční vložky s krásnými písněmi, zběsilé střihy a evropanům až míst zmatený způsob vyprávění. Pokud máte rádi něco hodně jiného, tak jen doporučuji, pokud však nejste schopni strávit jiný svět, neubližujte těmto filmům, prosím, svými hodnoceními. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První film pod produkční záštitou samotného Shahrukh Khana byl komerčním propadákem. Velmi rozpačitý a režijně ne zcela zvládnutý pokus o velkolepý historický epos. Hodně vágní zacházení s filmovým místem, časem i charaktery, o choreografiích soubojů či nijaké kameře nemluvě. Tři skromné tanečky, jedna pořádnější bitva. Jediné, co film trochu zachraňuje, je druhá, výrazně temnější polovina. Viděl jsem Director's cut. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama