Reklama

Reklama

Pod palbou

  • Česko Vláda zbraní (festivalový název) (více)
USA, 2016, 110 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

V posledních několika letech došlo ve Spojených státech k prudkému nárůstu případů hromadných střeleb a tím i ke zhoršení "epidemie" ozbrojeného násilí, kterou tato země prožívá. Navzdory rostoucímu počtu zastřelených lidí, vzbuzujícímu ve společnosti všeobecné rozhořčení, se Americe nepodařilo dospět ke smysluplnému řešení. Čím to, že oba tábory - ti, co prosazují striktnější zákony ohledně držení zbraní na straně jedné, a zastánci druhého dodatku americké ústavy, jako je Národní střelecká asociace, na straně druhé - nedokáží v této debatě najít společnou řeč? Tvůrkyně Stephanie Soechtigová a Katie Couricová (které stojí za hitem filmového festivalu Sundance z roku 2014 s názvem Fed Up) znovu spojily síly, aby natočily dokument, který se svědomitě snaží podat vyčerpávající informace a být spravedlivý k oběma stranám jednoho z nejvyhraněnějších problémů, který rozděluje Ameriku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Výpovědní hodnota během těch 100 minut je skoro nulová, protože vlastně celou dobu posloucháme slzopudné příběhy rodičů, kterým zbraň v rukou cvoka vzala děti. Ok, je to smutné, kruté...ale tohle měl být sakra dokument přece. John Oliver by na ploše 10 minut s takovýmhle tématem dokázal zázraky. ()

RomanL odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický pacifisticko-levičácký blábol s klasickými 100x omletými lživými argumenty, naprosto bez jakékoliv snahy či nějaké možnosti vyjádření druhé strany. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama