Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh výpravy za slonovinou do neprobádaných končin Afriky se mění v boj o přežití. Výpravu vede zkušený Aloysius „Trader“ Horn. S ním cestuje syn jeho nejlepšího přítele, mladík Peru. Výprava se setká s vdovou po misionáři Edith. Jejího muže před dvaceti lety zabili a dceru Ninu unesli lidožraví domorodci. Ještě než zemře, slíbí Horn, že její dceru najde a vrátí do civilizace. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja ako clovek, ktory sa miesto vatovo planym filmovo - teoretickym kokotim plkom radsej venuje filmovej praxi viem dlhodobo, ze Hollywood uz v 30. rokoch tocil jak na pase taketo filmy, filmy tohoto razenia. Urcite, roku 1931 africka divocina oslovila mnoho ludi, domy z Blata atd. No dnes je to neskutocne precenovany film. To ze je to z roku 1931 este neznamena, ze je to automaticky namakany film   : 45 % ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tehdy musely okouzlovat ještě nezhýčkané publikum už jen ty záběry africké divočiny (občas film připomíná přírodovědný dokument) a záběry bizarně vystrojených domorodců. K tomu na svou dobu akční scény. Leč i když vezmu v potaz věk filmu, jsem trochu zklamán. Knihu Alfreda Aloysia Horna Dobrodružství na Pobřeží slonoviny, která měla sloužit co námět, jsem kdysi četl, ale v tomto filmu ji nepoznávám. Z krásně romantického vyprávění, vzpomínání a pábení starého dobrodruha zůstala zde jen běžná zamilovaná povídačka, které Hollywood sekal jak Baťa cvičky. ()

Reklama

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Původně se tento film měl točit jako němý, ale krátce po příjezdu do Afriky měl premiéru film The Jazz Singer (1927), který zahájil éru celovečerních zvukových filmů. V krátkém termínu se musela do Afriky dopravit zvuková aparatura. (Zdroj: kniha Hollywood bez masky: Humphrey Bogart) (Pavlínka9)
  • Herečka Edwina Booth se při tomto snímku v Africe nakazila malárií a také podivnou nemocí, kterou lékaři nazvali "horečka džungle", protože ji nedokázali jinak diagnostikovat. Hereččino zdraví se rapidně zhoršovalo a se společností MGM se soudila o milion dolarů. Mimosoudně se vyrovnali nabídkou 35 000 USD na léčení ve středisku tropických nemocí v Evropě.
    (Zdroj: kniha Hollywood bez masky: Humphrey Bogart). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama