Reklama

Reklama

Bílé stíny

  • USA White Shadows in the South Seas

Obsahy(1)

Mladý dokotor alkoholik odišiel na tichomorský ostrov, znechutený životom i civilizáciou. Na krásnom tichomorskom ostrove hľadá kľud duše. Podarí sa mu vyliečiť sa? (Martin741)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

...a precitol Biely Boh. Loviť mušle plné perál nebol národným tichomorským športom, až kým neprišli biely kolonizátori. Medzi nimi aj doktor, ktorý keď si hodí do hrdla akčný mok, vie byť pomaly neurochirurgom. Zalieča sa ale jednej miestnej deve, ktorá v ňom vidí ešte čosi viac. To vám už povie tento priemerný nemý snímok. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsou prostředí i téma exotické, tak se rozhodně nejedná o film, který by se chtěl zbytečně podbízet. Naopak, jedná se o film, který prezentuje dramatický příběh, jenž funguje, a to hlavně díky skvělé exteriérové kameře, která ani po devadesáti letech neztratila nic na své výtečnosti. Hlavně bouře na moři vás dovede pohltit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Hlavním hudebním motivem tohoto filmu byla skladba „Píseň noci“ („Flower of love“), kterou složili Axt a Mendoza a která se brzy po uvedení stala světovým hitem. Patrně proto byl i u nás vydán její notový zápis s textem. Autorem českého textu byl F. Kudrna a v Československu ho vydalo pod číslem 370 hudební nakladatelství Accord sídlící na Národní třídě na Praze 2. O tisk se tehdy postaral První československý průmysl pro rytí a tisk not, E. Starý, Praha-Smíchov. Vydáno bylo též pro zpěv a klavír a salonní orchestr. (Dymnik)

Reklama

Reklama