Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (364)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Omar Sy už je pro mě asi nejpřednějším francouzským hercem rodinných komedií s příchutí dramata současnosti. To, v jakých filmech se totiž objevuje, je radost pozorovat. Narážka na Eddie Murphyho, která zazněla ve filmu, je mimochodem dost na místě. Je mu hrozně podobný. A svým pozitivním přístupem k hraní spolu s jeho osobností, nezkazí žádný film…včetně tohoto. I dva jsou rodina má opět krásně natočený, lidský a úsměvný příběh, pro který stojí za to si na něj počkat. Je to trošku cajdák, ale během filmu Vám bude tak krásně příjemně, že Vám to vlastně bude úplně jedno. Svým laskavým humorem totiž dokáže pohladit na duši. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $47,818,000▐ Tak už aj Francúzi kopírujú, tentokrát Mexický film Bez návodu(Instructions Not Included). Škoda že nejak bezúčelovo, nemá to správne grády, dosť na silu tam funguje dramatická vložka a ani tie zábavné úseky moc nedostanú. Herecky akési bez zápalu, malá je podarená ale to je asi tak všetko. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to asi stejná taškařice, jako Babovřesky, ale jak holka vyroste tak se na to dá koukat. Začne to hrát na vážnější notu a hrdiny začnete mít rádi. Divné bylo, že později jejich rodina fakt prochází dost vážnými dramaty a nemá to absolutně dopad na to dítě. Tý holčičce je všechno šumák. Hodně tomu pomáhá Omar Sy, kterej má ryzí komediální talent. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“EXISTUJÍ TĚŽŠÍ ZKOUŠKY, NEŽ SKOČIT V 9 LETECH Z ÚTESU...“ /// Velkej černej chlap a malý (černý) dítě. Omar je šoumen a tak ta část (3/4 hodiny), než přejdou k vážnějším věcem funguje … prostě tak jak to v takovejhle rodinnejch filmech bejvá. Pak těm dvěma vstoupí do života kunda (všichni, co maj životní zkušenosti s kundou uznale zakejvaj hlavama (– byť je to takovej příběhovo-spojlerovej obrat)) a začínáme se věnovat vážnějším věcem. Omarovi to může bejt jedno, páč von je doma i tady. Buď seš tvrďas, nebo tomuhle veselýmu příběhu vo smutnejch věcech, ve kterým je vobčas dovoleno lhát, flákneš 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy prachy na tágo jsou klíčem ke štěstí. 2.) Su na malý holky. 3.) Thx za titule „tkimitkiy„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Definitivně jeden z nejlepších,nejintenzivnějších a nejsilnějších filmů roku. Omar Sy po Nedotknutelných má další vynikající roli a dokazuje, že je jeden z nejvtipnějších černých herců vůbec. Hugo Gélin mu napsal opět roli šitou na míru a tentokrát místo nehybného seniora má na starosti malou holčičku, což je mi osobně bližší a celý film měl na mě obrovský dopad. Omar se vzdal svého života, aby své dceři věnoval vše- tedy splněný sen každého dítěte a myslím, že všichni se můžeme shodnout na tom, že otce jako on by chtěl mít každý. Nechybí vtipné momenty, napínavé momenty, momenty z filmového prostředí a dojemné scény, které především v závěrečných minutách dolují emoce tak silně, že mě oči štípou ještě dvě hodiny po skončení. Tak silně jsem neřval snad ještě u ničeho a přitom se o citovou vyďíračku nejedná. Neskutečný film a Francie opět v plné síle. 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Definitivní důkaz toho, že Omar Sy je králem dramedií se sociálním podtextem. Nedotknutelní mohli být náhoda, Samba pak štěstí, ale tentokrát už jde o sázku na jistotu. Na svojí domácí půdě tenhle chodící optimismus zkrátka vedle nesáhne. A i když se zvraty mohou zdát jako očekávané a až příliš na city hrající, vine se celým příběhem menší, ale o to důležitější, oči otevírající myšlenka o užívání si života plnými doušky. A to pak slzy pálí pořádně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Omar Sy se snaží seč může, ale po zdařilém úvodu začíná jeho cesta propadat čím dál tím větším klišé až skončí naprosto záchodovým závěrem plným lacinného patosu. Laťka nasazená poměrně vysoko však dokáže udržet vcelku osvěžující divácký zážitek a pokud se smíříte s tím, že tohle je spíše červená knihovna než další Nedotknutelní, přežijete film bez úhony... 5/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je dost nesympatický velkohubý frajírek a po většinu filmu je na zabití, naštěstí to vyvažuje milá Gloria Colston a poslední třetina filmu, která není úplně předvídatelná a tuctovou komedii mění v něco trochu vážnějšího. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Strašně mě mrzí, že jsem film nestihl v kině. Takovouhle dávku patosu si dám vždycky velice rád. Omar Sy je jistota a jakmile jsem zjistil, že se chystá ambiciozní kousek podobný Nedotknutelným, tak jsem se začal hrozně těšit. A nakonec jsem viděl přesně to, v co jsem doufal. Skvělý feel good kousek s mladou a fantastickou hlavní hrdinkou, který sice malinko ztratí dech před posledním aktem, jenže závěrem to bez problému vynahradí. Doufám, že přijdou Francouzi brzy opět s něčím tak suprovým...9/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Omar Sy" opätovne v hlavnej úlohe svojsky citlivého chlapíka. Po skvostnom opatrovateľskom "Intouchables", tento krát nečakane v roli otca. Veľký sympaťák je tento "mahagón", pričom "len" vďaka nemu zrejme tento snímok dosahuje tieto výšiny. emocionálne, i keď v mnohým prípadoch, totálne pritiahnuté za vlasy, nereálne, bez vysvetlenia, bez scenára, ktorý čokoľvek vysvetlí ... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mimořádným talentem obdařený charismatický Omar Sy dokáže tuto srdceryvnou storku vytáhnout o úroveň výše. Před člověkem jako je Kristin bych si nejraději odplivl a docela jsem obdivoval našeho hlavního hrdinu, že ji v určitou chvíli nezliskal. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nevtíravým způsobem působivý a ke konci emotivně zabarvený snímek, jehož hlavní devízou je silný lidský příběh, jenž je podpořen kvalitním hereckým představením ústředních postav. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je málo filmů, za které jsem opravdu rád, že existují. Toto je jeden z nich. Není to kýč, ač se to může mnohým zdát. Je to silně emotivní příběh, nepřehnaný, plný života. Emotivnější pro ty kteří mají děti a ještě více pro ty, kteří mají děti v rozdělených rodinách. A jak řekl dokonalý představitel Samuela Omar Sy, nejsou dokonalí otcové a dokonalé matky. Jde pouze o improvizaci, jak nejlépe to my rodiče umíme. A to je fakt. Užívejte každé chvíle života a nepromarněte ani vteřinu. To je cítit i z tohoto filmu a ke konci se také dozvíme proč ten všechen mylný kýč. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi to bude sportovní komentář se spoilerem, tak nečti, jestli chceš překvápko. I když teda... Pokud člověk viděl trailer, může ho překvapit leda tak vypnutý topení v sále, protože takhle nebonzovala ani Eliška od sousedů. Film prostoduchý jako Lojza, který nebojí vsadit na to, že si bělošská holka nepamatuje, s kolika černochama před devíti měsíci chrápala. Ovšem navzdory tomu, že příběh je stejnou rutinou, jako výsledky Zlatého slavíka v mužské kategorii během posledních padesáti let, dýchala na mě fajn atmosféra a ne urputná snaha vydělat si na zimní kabát. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Jasně, že nemá žádný kamarády, když jim dělá tohle." Příjemný film a milé překvapení. Mělo to vtip, švih, utíkalo to a obsazené to bylo celkem dobře, včetně malé Glorie, která působila naprosto přirozeně. Ač si myslím, že by se film obešel bez určitého dějového vývoje, ale jinak si nemůžu stěžovat. Francouzské filmy mi většinou moc nesednou, ale tohle se mi moc líbilo. 4* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zpočátku téměř crazy, v závěru doják, ale v každém okamžiku a v každé rovině vysavač emocí. Z veliké části film dělají Omar Sy a malá Gloria Colston, oba jsou naprosto dokonalí. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Překrásný kus filmařiny, který přechází od černohumorné komedie k citlivému dramatu a zpět bez jakéhokoli viditelnějšího přechodu. Chemie mezi otcem (výborný Omar Sy) a dcerou (rozkošná Gloria Colston) je přímo ukázková, zato chudinku Clémence Poésy nemůžu po tomhle filmu už ani vidět. A že je to celé jen francouzsko-britskou verzí "Kramerová vs. Kramer"? V podstatě ano. Ale v dramatech nejde ani tak o příběh, jako o to, jak se divákovi naservíruje. A za sebe musím říct, že se mi "Demain tout commence" nejen líbilo, ale dokonce mi i chutnalo. (Nebýt těch posledních 5 minut, které na mě byly už opravdu moc patetické, bylo by to čistých 5*.) P.S.: Někteří tu srovnávají s "Nedotknutelnými"... U mě vede tohle.;-) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Francouzský film s Omarem Sy v hlavní roli vystupující jako komedie se sociálním podtextem? Tak to si nenechte ujít. Tento vysoký charismatický dlouhán se opět připojil k projektu pojednávající o sociální problematice, tentokráte jde o rodičovství a opět mu to vychází. I přes poměrně depresivní téma v podobě odloučení dítěte od matky, střídavé péče a podobným záležitostem týkajících se daného tématu, se nekonají žádné emocionální výlevy či násilné slzopudné momenty. Práce s emocionální stránkou je vedena střídmou cestou a depresivnější části jsou protkány spoustou komedie, jako tomu bylo již u Nedotknutelných či v Sambě. Mladá slečna, dcera hlavní postavy, jejíž úsměv sám o sobě přidává do filmu emoce, působí neuvěřitelně přirozeně a mile, jen škoda té neomalené angličtiny narušující libozvučnou francouzštinu. Ale je to právě synergie mezi otcem a dcerou, co tvoří podstatnou části snímku, přičemž funguje naprosto příkladně a má jak dostatek fantazie, tak i zvratů včetně silných momentů, jejichž šperkem je hlavně závěr. Ten představuje nádherný pohled na život a svým způsobem ustavuje celý film, který není o přetahování se mezi rodiči, ale o radosti ze života jako takového a sdílení vlastního štěstí. I dva jsou rodina je snímkem, který si rozhodně zaslouží pozornost a jen potvrzuje francouzskou dominanci na poli dramedií. [80%] | Kino ()

Reklama

Reklama