Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (364)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je trochu očekávaný, není na něm nic moc tak vyloženě překvapivého, ale musí se mu nechat, že byl tak dobře obsazen, že vás prostě strhne. Omar Sy je natolik skvělým hercem, že zvládne každou scénu, ať už frajera, nebo otce milujícího dceru, nebo zdrceného muže. Vše mu sedí dokonale. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Opravdu napůl rodinná komedie ze života jednoho hýřivého černocha, která umí rozesmát, ale i dojmout. Otcovská láska hadr. Nicméně abych neplýtval superlativy, je nutno podotknout, že film se nese v moderním duchu pocitové horské dráhy (nahoru a dolů), což ve výsledku film dělá predikovatelným a místy až umělým. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Francouzi se opět zaskvěli a takhle natočit dojemný i zábavný film umí natočit pouze oni. Dokážu si představit, co by s tímhle námětem a scénářem provedla americká produkce. Omar Sy si ve Francii zajistil díky Nedotknutelným přednostní místo ve filmech podobného ražení, všichni ostatní jej dobře doplňují a křehká a éterická Clémence Poésy se pro jednou pěkně vybarvila. Po delší době opět kvalitní film, v případě francouzské produkce je to z valné většiny sázka na jistotu. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Francouzský film s Omarem Sy v hlavní roli vystupující jako komedie se sociálním podtextem? Tak to si nenechte ujít. Tento vysoký charismatický dlouhán se opět připojil k projektu pojednávající o sociální problematice, tentokráte jde o rodičovství a opět mu to vychází. I přes poměrně depresivní téma v podobě odloučení dítěte od matky, střídavé péče a podobným záležitostem týkajících se daného tématu, se nekonají žádné emocionální výlevy či násilné slzopudné momenty. Práce s emocionální stránkou je vedena střídmou cestou a depresivnější části jsou protkány spoustou komedie, jako tomu bylo již u Nedotknutelných či v Sambě. Mladá slečna, dcera hlavní postavy, jejíž úsměv sám o sobě přidává do filmu emoce, působí neuvěřitelně přirozeně a mile, jen škoda té neomalené angličtiny narušující libozvučnou francouzštinu. Ale je to právě synergie mezi otcem a dcerou, co tvoří podstatnou části snímku, přičemž funguje naprosto příkladně a má jak dostatek fantazie, tak i zvratů včetně silných momentů, jejichž šperkem je hlavně závěr. Ten představuje nádherný pohled na život a svým způsobem ustavuje celý film, který není o přetahování se mezi rodiči, ale o radosti ze života jako takového a sdílení vlastního štěstí. I dva jsou rodina je snímkem, který si rozhodně zaslouží pozornost a jen potvrzuje francouzskou dominanci na poli dramedií. [80%] | Kino ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Omar Sy už je pro mě asi nejpřednějším francouzským hercem rodinných komedií s příchutí dramata současnosti. To, v jakých filmech se totiž objevuje, je radost pozorovat. Narážka na Eddie Murphyho, která zazněla ve filmu, je mimochodem dost na místě. Je mu hrozně podobný. A svým pozitivním přístupem k hraní spolu s jeho osobností, nezkazí žádný film…včetně tohoto. I dva jsou rodina má opět krásně natočený, lidský a úsměvný příběh, pro který stojí za to si na něj počkat. Je to trošku cajdák, ale během filmu Vám bude tak krásně příjemně, že Vám to vlastně bude úplně jedno. Svým laskavým humorem totiž dokáže pohladit na duši. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)

Reklama

Reklama