Reklama

Reklama

Santa si podmaňuje marťany

(festivalový název)
  • Česko Santa Claus poráží marťany (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Marťanský král má problém - děti jeho rasy čím dál tím víc sledují pozemské televizní vysílání. Mudrc mu poradí, že za tím stojí přísná výchova dětí, které nepoznaly radost jako děti na Zemi. Marťané se tedy rozhodnou unést Santa Clause, omylem však unesou i dvě pozemské děti. Na Marsu Santa postaví továrnu na výrobu hraček, s tím ale někteří místní nesouhlasí a pokusí se o sabotáž. Podaří se Santovi a jeho přátelům zachránit marťanské Vánoce? (Ertai)

(více)

Recenze (18)

JFL 

všechny recenze uživatele

Americký "Mrazík" sice tomu ruskému nemůže konkurovat v rozmáchlosti výpravy, ale disponuje stejnou nadsázkou i adorací vánočního mýtu jakou má evergreen českých televizí k pohádkám a bohatýrským příběhům. A navíc je to stejný trash. "Santa pokořuje marťany" přináší unikátní prolnutí vánoční taškařice s padesátkovými třetiřadými sci-fi ala "Plán 9 z vnějšího vesmíru". Nicméně i Woodova klasika vyznívá v porovnání s tímto dílkem jako vysokorozpočtový spektákl oplývající speciálními efekty. Zdejší tvůrci si při inscenaci mimozemské invaze vystačili jen s archivními záběry pohybu vojenské techniky a mluvícími hlavami televizních moderátorů. Asi veškerý rozpočet padl na sofistikované kostýmy emzáků a ohromující studiové lokace Marsu :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vianočný sci-fi film natočený v 60.-tych rokoch pre tých najmenších divákov. Príbeh o marťanoch, ktorí sa rozhodli uniesť Santa Clausa na svoju planétu. Tento námet by sa dal stráviť aj v dnešnej dobe. Keby sa réžie chopil povedzme taký Tim Burton, tak iste natočí parádnu variáciu na túto tému. No ťažko bude súčastný divák akceptovať smiešne rekvizity a primitívne kostými, použité v tomto starom čiernobielom snímku. Ale i tak hovorím, ako sa spieva v úvodnom (a tiež záverečnom) songu: Hooray for Santa Claus! * ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne naivná fantasmagorická rozprávka alebo wtf to malo byť!?! Takto by to vyzeralo keby sa Ed Wood rozhodol natočiť večerníček pre deti. Marťania unesú Santa Clausa, ale ten sa len tak ľahko nepoddá a nakoniec z Marsu utečie a všetko skončí happyendom...waw! Film rekvizitami zo second handu, scenárom a lá mentálna subnorma, celkovou lacnosťou a „zetkovým“ vyznením môže súperiť s megakultovými záležitosťami ako Robot Monster alebo Beast of Yucca Flats...Ale keby som mal päť rokov tak sa mi to asi páči:))) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] WTF². Kříženec těch nejbéčkovějších padesátkových sci-fi filmů s vánočním příběhem pro děti. A co marťánci, mají si s čím hrát? Jak tohle někdo mohl vymyslet? Pointou únosu je to, že Santa jedním prstem mačká tlačítka na automatizovaný lince na výrobu dárků. Super. Scéna, kdy to děti nandaly hlavnímu záporákovi, je nezapomenutelná. Z toho už se asi nikdy nevzpamatuju :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento mash up, je rozhodne jeden z filmov právoplatne odsúdených ako najhoršie snímky všetkých čias. Ak si herci ( tých detských nemyslím, pre tých to bola zrejme sranda ) čítali scenár, muselo im dochádzať, že to nedopadne dobre a rozhodne nepôjde o žiadnu vianočnú klasiku. A nejaké to polienko ( alebo skôr celý strom ) do ohňa pridáva aj vskutnu talentovaný režisér. Takže na sviatky, o sviatkoch a bez kvality. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bezva. Konečně dětský film, který vaše děti přiměje nenávidět Santu! Jeho žoviální fóry následované hurónskými výbuchy smíchu jsou ze všeho nejvíc děsivé a vaše děti se díky nim nebudou těšit na svátky klidu a míru, nýbrž začnou brečet, případně se zděšeně schovají pod deku.. Ono vůbec všechno v tomhle opusu je na dost strašidelné úrovni: scénář nedává smysl a nevytváří ani zdání napětí, kamera i střih jsou podivné, ale pomyslným vrcholem jsou kostýmy a kulisy, které jsou snad ještě horší než u papundeklových pohádek ČT z 80. let (taky jste si mysleli, že to nejde?). Zábava pro vpravdě otrlé diváky... ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Snímek není černobílý jak tady někdo píše a ani to v USA není až taková klasika - necelých 5200 hodnocení na imdb se nemůže ani zdaleka rovnat například skoro 20000 hodnocení Manos. Jinak je film téměř po všech stránkách (snad kromě námětu) na úrovni Beast of Yucca Flats, nebo Bride of the Monster. Vřele doporučuji. ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

Oh me, oh my, oh me! Jeden z těch so bad it's good filmů. "What are those funny things sticking out of your head? Those are our antennae. Are you a television set?" ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina. Děj snad ani hodnotit nejde, tak jenom k technice a výtvarnému pojetí - myslím, že by nebylo fér omlouvat to dobou, určitě by to i tenkrát šlo udělat méně komicky (rozhodně to nevypadá, že by ona komičnost byla záměrem). Ale béčka můžu a tohle mě nenudilo, dokonce i pobavilo (i když pochopitelně trochu jinak, než autoři zamýšleli), takže účel splněn. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Santa suše hláškuje, marťanský padouch sabotuje stroj na hračky a lední medvěd nahání hrůzu. Naprosto nehodnotitelné! Zdaleka nejbizarnější a patrně stejně tak zdaleka nejhorší vánoční film jaký snad existuje. Na druhou stranu je to ale nechtěně dost vtipné a překvapivě to nenudí. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na začátek vánoční sezóny vždycky největší žumpu. Teď to platí bezesporu. Jakože jak v tomto mohl někdo dobrovolně hrát? To chtělo hodně odvahy (nebo fetu) si obléct takové kostýmy, hrát si v nich na Marťany a říkat přiblblé repliky. Ti museli být tak moc na sračku, když ani nerozeznali marťanského Santa Clause od toho pravého. Dost mi to připomínalo takové ty naše vánoční pohádky v divadelních kulisách. 1* ()

Reklama

Reklama