Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amsterdamští povaleči Hugo a Goof si vydělávají na živobytí okrádáním turistek, se kterými se předtím vyspí. Kosa padne na kámen, když se seznámí s Ruskou Larou. Goof se do ní zamiluje, ale Lara není žádné neviňátko a o cestě na Sibiř nechce ani slyšet. Nakonec chtějí všichni tři okrást majitele hostelu. Ale ničí úmysly nejsou křišťálově čisté. (Jezinka)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tykrávo, to byla hovadina. Za prvý nevím, co to má společnýho s komedií a za druhý jsem vysloveně s těma dvěma herci nesouhlasil. Byli to debilové, ještě dost levně a divně natočení debilové, u kterých jsem doufal, že jeden z nich dostane třeba pásový opar a bude celýho filmu konec. Neskutečná slátanina. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ti dva se hledali, až se našli, protože přijít na takový nápad jak přijít k penězům a ještě si nechávat suvenýry v podobě vytrhaných stránek z pasů, které si vylepoval Hugo doma ve skříni, to může napadnout jen takový extra čísla, jako byli tihle dva kluci. To vše bezvadně fungovalo, než vstoupila do děje Lara. To byl moment proměny Goofa, kterého tahle dívenka nenechala klidnou a rozhodnul se jí pomoct. Od tohoto momentu je to rychlá jízda a vy nevíte jak skončí. Že by to bylo až tak velké překvápko, to ani ne, kdo umí, ten umí. Jak se říká " Když se dva perou, třetí se směje", ale to nevím, jestli už není spoiler. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek.Výborná klipová režie, solidní příběh, skvělí herci a úžasná hudba od Junkie XL....nutno vidět.Nizozemci totiž točej opravdu úžasný snímky! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mix stylu převzatého z americké nezávislé scény lehce šmrnclé Tarantinem (hrdiny jsou tři malí zlodějíčci a podvodníčci ) a evropského proudu kinematografie 90. let zaměřené na mladou generaci s klipovitým střihem a technohudbou. Slušné tempo s řadou humorných situací - sice nijak zásadní, nicméně nadprůměrná komedie. Celkový dojem: 70 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fíha. Nejprve se zdálo, že se ucho u džbánu co nevidět utrhne, ale pak už to bylo kdo s koho. Kladnou postavu těžko hledat, každý má máslo na hlavě. Počáteční stereotyp se pěkně rozjel až k zábavnému konci. Dovětek mezi titulky utvrdil v tom, že je to řádná ptákovina. Nizozemci jsou zkrátka tak nějak jiní... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě omšelý příběh o tom, že i z na počátku cynických vztahů nakonec občas vznikne láska. Ústředními body jsou tři hajzlíci, z nichž žádnému nelze držet palce, ať již pro to, co mají ve scénáři, nebo proto, že herci mají herecký rozsah sotva půl oktávy. Zajímavý je snad pouze úvodní zlomyslný nápad s trháním pasů, a pak už následuje jen průměr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnoteniu i komentárom som sa na tomto filme dobre bavil. Samozrejme, že som pod názvom Sibír očakával niečo úplne iné, ale aj s tým, čo mi film ponúkol som spokojný. Prekvapujúco ma tí dvaja sexuálni nádenníci neodpudzovali, kamera využívala svoje možnosti, hudba sa mi páčila (jedným tónom gitary mi pripomínala zvuky z Hair) a situácie, v ktorých okrádajúci a okrádaný si vymenia úlohy síce nie sú nové, ale prečo si ich nepozrieť ešte raz. Takže nečakaný, svojim spôsobom vtipný, ale súčasne aj hlúpy mi pripadal iba záver filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný Letní den Tří sester. Příběh dvou hochů, kteří se zamrdávají víc a hlouběji do svého prázdného světa spočívajícího v prostém omrdávání nebohých turistek. Jejich zdánlivě bezstarostné vymrdávání s okolím je však jednoho dne narušeno vpádem lehce mrdlé a těžce škaredé Rusky, která jejich vztah totálně rozmrdá. Na jednu stranu příjemně amorální jednohubka, při které si člověk nostalgicky povzdychne. Na tu druhou celkem promrdaný čas s až příliš prázdným obsahem. A jdu si pustit ty Tři sestry. Filmová Výzva 2015 od kajda.l ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Co je vlastně Siberia... dynamické sledování dvou amsterodamských Holanďanů - přátel, svádějících nově přicházivší cizinky a toužících po další "pasové" trofeji a penězích. A co když do života obou přijde tmavovlasá slečna, pro jednoho snad láska, pocházející ze Sibiře? Rozehraje se hra plná několika ne až tolik překvapivých vyústění a citů. Ne, Siberia mi přišla jako řadový snímek s občas topornými hereckými výkony a ani soundtrack v podání Junkie XL nepozvedl podívanou o tolik výše. Ale nenudil jsem se, to je nutno si přiznat. 60% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Klipovité pojetí filmů se zběsilým střihem a elektronickou hudbu příliš nemusím. Mám rád klídek a pohodičku! Siberia hned několikrát dá vzpomenout na Tykwerovu Lolu, nejen zpracováním, ale také poněkud primitivnějšími postavami, které rovněž celkem často někam běží, hlavní rozdíl je v tom, že Tykwer narozdíl od Westdijka má k dispozici skutečné herce. Nulový, až hloupoučký příběh, dva sebestřední píčusové - nebyla snad minuta, kdybych neměl chuť vrazit Hugovi jednu mezi oči, neskutečně ohyzdná Sibiřanka, holandská uvolněnost (týpek v luxusní hotelové restauraci v gay bílých kalhotách s rozepnutou košilí a odhalenou hrudí, živočišná líbačka a v okolí všichni slušně oblečení a nikoho to nezajímá a s opovržením nečumí) - myslím, že tohle není možné, ani v morálně uvolněném Amsterodamu, ale bylo to zatraceně zábavné, tripový sex, trhání pasů. Filmy o amorálních lemplech a prázných postavách nikdy nebyl šálek mého čaje, ale Sibiř má v sobě cosi přitažlivého, co mě přes opovržení k postavám děsně bavilo. Možná to šoustání slaboduchých turistek a sbírání jejich skalpů, čím více zemí, tím lépe. "Švédky už jsme měli". - "To byly Němky". O podobné skříni skrytě sní každý chlap :) Jsem amorální hovado! Celkem pecka. 80% Trapný závěr tomu nasadil korunu, ale k celkovému pojetí děsně sedl. Báječná ptákovina. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla někdy před 5 roky na ČT2 a jsem ráda, že to nebylo v kině. Opravdu jsem si ho vychutnala, skvělá hudba, prostředí, téma. Trošičku mi vadil konec, ale jinak výborný zážitek. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Nejprve se bavíte komičností dvojice ztracenců podle vzoru blbý a chytřejší, pak začne přituhovat a jejich průsery prověřují jejich kamarádství, lásku, životní postoje. Pro mně přidaná hodnota - Amsterdam milo viděti, hulandštinu rádo slyšeti- proto přidávám v hodnocení na 4. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený snímek, kde se člověk ani chvilku nenudí a nikdy si nemůže být jist, kdo je hodný a kdo zlý. Celé je to zasazeno do Amsterodamu a jeho coffeeshopové subkultury a doplněno syrovou techno muzikou. Ale nedávám 5, protože mi tam chyběla pořádná katarze abych se mohl víc ztotožnit alespoň s někým z hrdinů. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Film s názvom pripomínajúci prostredie Ruska nás zavedie do Holandska, kde máme možnosť sledovať dvojicu kamarátov, ktorých záľubou je stráviť noc s turistkou a následne si zobrať ako trofej stranu z pasu. Svižné dielko je popretkávané množstvom situácií kedy vás film skutočne baví. Záver mi pripadal akoby ani nepatril do filmu ale budiž. .. .......... ......... ............. ... Realita *** Vtiahnutie do deja *** Erotické scény: *** ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Pet z peti. Napodruhe s odstupem peti let jeste neskutecnejsi narez. Našlapaný, rychlý, dynamický film. Devadesátiminutová jízda Amsterodamem na vlně lehkých drog, neupřímného kamarádství a jedné hloupé soutěže o „zářezy na pažbě“. Klipová režie je poslední léta stala synonymem slova „cool“, sem ale dokonale patří. Když byste žili v úplném centru Amsterodamu a živili se sexem a okrádáním turistek, taky by Váš život připomínal promo video na světské hříchy. Film má úžasnou atmosféru a výborně se hodící hudbu. Jo, a miluju ten konec. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

No, být sběratelem pasů cizinek, které navštíví Holandsko, to by mě nikdy nenapadlo, ale lidi sbíraj spoustu věcí a těmhle dvěma chlapíkům ženské pasy sloužily coby jako jejich skalpy, ženy, které dostali snadno do postele, a pak už je v životě nikdy neviděli. Problém nastane tehdy, když se zabouchnout, ani jim nevadí, že ta zrzka bydlí kdesi na Sibiři. Ale co Země je pro lidi malej svět, když víš, že se dostaneš kam chceš a máš s sebou kupu šitů. ()

Reklama

Reklama