Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde jen o jednotlivé díly docela neuměle poslepované a nemá to žádný společný děj. Jednotlivé díly jsou ovšem stále stejně skvělé a vtipné, jako ty původní. I když Pat a Mat modernizují (dron, apod.), tak je to stále stejně super. Přesto musím dát o hvězdu méně za chabou snahu vytáhnout z lidí peníze jen tím, že tvůrci slepí několik dílů a pošlou to do kin. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Popravde to bolo sklamanie. Na základe názvu som totižto očakával, že uvidím takpovediac niečo nové, že uvidím 2 obľúbené postavičky v 60 - 70 minútovom príbehu, ktorý bude mať svoju pointu a zrejme aj súvislý dej. Nekonalo sa to. Toto nie je Pat a Mat vo filme a názov je úplne zavádzajúci. Jedná sa o zlepeninu 9 možno 10 klasických, ale predtým nevidených situácií. Originálna hudba, rovnako ako pri posledných seriálových častiach sa nekonala. Aj keď to bolo nové, po celú dobu som mal dojem, že sa dívam na stokrát videné. Dal by som len jednu hviezdu, ale beriem do úvahy aj fakt, že sa to páčilo môjmu 5 ročnému synovi, i keď myslím, že aj jeho názor bol silne ovplyvnený popcornom, supermanovským pohárom, ľadovou drťou a tak ďalej :). Sklamanie. ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od celovečernej verzie kultovej kutilskej dvojice som síce čakal viac, no darmo, je to proste klasika. Výročný film je vlastne len taká "zbierka" novších príbehov, ktoré síce stále melú o tom istom, no práve preto ich tak zbožňujeme. Kto na tom vyrastal, sklamaný určite nebude. Ja som sa i po toľkých rokoch naozaj schuti na príbehoch pobavil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jsou legendou a i nejeden ,,kutil'' při sledování jejich práce občas zasykne, protože to by nenapadlo ani jej... Mně je ta dvojice blízká. Také umím lecos opravit ,,jinak'' než by to udělala fachman a originalita by se měla cenit. Spravit to přesně tak jak to věc fungovala umí každý, ale opravit to nějakým jiným způsobem si žádá tvůrčího ducha! Mojí specializací je 3M páska, izolepa jak opovrhlivě říkají přátelé. S ní opravím cokoliv, možná bych si troufnul i na ulomenou lopatku turbiny motoru Boeingu 747. Vzpomínám jak jsme s kamarádem spravovali před dávnými a dávnými časy radiogramofon Tesla u nějž přestal jít gramofon. Nejen že jsme gramo opravili, ale po sestavení nám zůstalo volných asi 5 šroubků, pérko a jakýsi kovový díl, který nikam neptřil... Tesla tak mohla na přebytečném materiálu ušetřit nemalé náklady mít tam v konstrukčním oddělení nás! Gramo pak fungovalo ještě asi 2 měsíce (pravda nevypínalo se po dohrání desky). Někdo by v tom viděl nezdar, já dím, že jsme mu ještě na 2 měsíce vdechli život :-). Toliko tedy k mým sympatiím k Patovi a Matovi. --- Film začíná přinesením projektoru a kotoučů s 10 filmy. Samozřejmě není to kam promítat a tak jedna ze stěn domečku dojde značných destrukčních změn. Poté už slavná dvojice zdatně nasazuje kotouče a pouští jednotlivé epizody z nichž každá jednotlivě může být plnohodnotným večerníčkem (a možná bylo). Některé jsou lepší, některé horší. Nad řadou nápadů tvůrců člověk vážně žasne :-). Kromě scének samotných jsem se musel podivivat tomu miniaturnímu světu, do detailu udělanému od obrázků na zdi po džbánky, nábytek, vrtačky, motorové pily atd... Dokonce na polepu pomerančové limonády v níž jsem okamžitě poznal Fantu byl stejný přelep jen s nápisem Finta :-). A snaha byla i vtipně film doprovodit po hudební stránce např. ve chvíli kdy Pat přiběhne s lékárničkou starší ročníky stoprocentně poznají v hudebním podkresu melodii dost podobnou Nemocnici na kraji města. Jenže.. To co funguje geniálně jak jednotlivé epizodky, v řadě za sebou začne po chvilce nudit. Místo aby Pat a Mat hráli v nějakém delším příběhu, je tohle ukázka již dávno známého a tudíž i okoukaného. A je jedno, že epizodky jsou nové a domeček dvojice modernizovala o myčku, rotoped atd... A to je trochu škoda. Takže dávám za tři pomeranče, vlastně jen dva a krabici džusu. * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pata s Matem mám rád. V mladých letech mi byli inspirací a jen jejich zásluhou se ze mě stal kreativní člověk, který neváhá a vyřeší každý problém jeho znásobením. Co na tom, že to pak spraví odborníci. První pomoc střeše, vodovodu nebo televizi dávám já a to je důležité. Tentokrát jsem byl však zklamán, protože Pat a Mat pouze vkládají do promítačky své starší příběhy a vydávat tohle za film je velmi odvážné. Přesto má kreativita byla obohacena o pár nápadů, takže si jdu vyměnit pneumatiky na autě. Rádiovku, pilu, barvu, cedník i křovinořez mám, takže mě nic nezastaví. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama