Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je agent C.I.A. Merrill Ross, kterému se pod maskou uprchlíka z vlastní země podaří proniknout do organizace plánující převrat v africké zemi Qumir, která je největším dodavatelem nafty na světových trzích. Protože je však svými vlastními nadřízenými v C.I.A. považován za zrádce a zběha, a vůbec neví komu by mohl věřit, musí buď přijít na to, jak by mohl celou situaci zvládnout sám, nebo jak zjistit, komu může důvěřovat. Ve hře přitom není jen jeho život, ale také životy amerických rukojmích, které drží pučisté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to s vypětím všech sil dodíval. Začátek filmu byl celkem slabý, pak lepší akce - asi 1/3 filmu ušla a pak už to byla hrozná natahovačka téměř bez akce, ke kocni filmu začala být akce a bylo ji dost, ale bylo to hrozně obyčejné, hůř než béčkovité. Co se týče příběhu filmu - pochopil jej někdo ? Já teda rozhodně ne. Velké řetězení postav, chaoticky vše podané. Záporáci a zbytek hereckého obsazení naprosto trapný, blbé vtípky. Takže jsem z filmu dost vyčerpanej, dělal jsem asi 5 přestávek během něj. Michael Dudikoff také moc ve filmu neoslnil. Takže film hodnotím jen na 20% = * ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dudikoff opět ve své klasické roli otloukánka, který dostane pořádnou nakládačku a přesto vyhraje a přežije. Na úvod jako řadový zaměstnanec firmy s naftou v africké zemičce Qumir přežije bez potíží a bez povšimnutí teroristický útok (a předvede zneškodnění dvou lumpů), pak se zaplete do hry mezi CIA a Organizaci pro svobodný Qumir, aby nakonec zjistil, že vše je jen hrané divadlo pro převzetí moci nad ropou a důsledek touhy po zbohatnutí. Ještě že mu pomáhá sličná děva, pro kterou samopal je přítelem a boj z blízka hračkou. Zmatený děj zcela typický pro akční béčka své doby je podpořen "hvězdou" nižší svítivosti. Dudikoff předvede svůj standart, sem tam někoho bouchne, sem tam zastřelí, evidentně je ve formě. Bohužel za závěrečnou přestřelku, kde jako terminátor bez jakéhokoli krytí kosí všechny protivníky, si víc jak 20 % nezaslouží. ()

Reklama

my38k 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby nejlepší herecký výkon předvedl účes hlavního záporáka? Po tomhle filmu se zdá že, ano. Stejně jako většina akčňáků od Cannonu sklouzává místy ke komedii a největší napětí zažijete, když čekáte jakou další blbost tvůrci vymysleli. Zbývá jen otázka. Zda tak neskutečné, drsné, nebezpečně kudrnaté háro s dechberoucím objemem, byla paruka, nebo ne? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Dudikoffoviek. Teda je to céčko, ale pomerne málo sa tam kecá a veľa strieľa. Je to hlúposť, ale občas som mal pocit, že sa snažia o sympatický sarkastický tón, ale je dosť možné, že šlo o neplánovaný humor („Si dobrý. Si fakt dobrý.“ „Si píš.“). Ťažko povedať, aký bol zámer, ale pozerať sa to dalo. Samozrejme, ak záporáka, ktorý nosí rozpustené dlhé brčkavé vlasy, považujete za tú správnu recesiu... ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlíp bych kvalitu tohoto filmu vystihl, kdybych ho chtěl zařadit a zároveň koktal, tudíž je to bébébébé(čko). A je to bébébébé k pláči. Michael Dudikoff opět nezklamal a i to béčko povýšil na nekompromisní céčko plné absurdity, typických zhovadilostí a podivné hry na skutečný akční film. Nepochopitelné dějové kličky ve scénáři dělají z děje průhlednou frašku. Ovšem nejen Dudikoff září. I pan režisér přidává ruku k dílu a spolu s mizerným střihem vzniká finální brak. Navíc, nevim jestli je to opravdu doslovnej překlad do dabingu, ale ty hlášky a věty mě přijdou extrózně trapný. Ku příkladu Dudikoff ženoucí se do válečné vřavy jest povzbuzen slovy „Seš dobrej!“ A to, že vycvičení vojáci mu sedají do rány jako mouchy na lejno a jeho střelivo má neuvěřitelný rozptyl a dolet, to už čaruje na tváři diváka kyselý úsměv. Jako bonus si pak ještě skropí nevinně postávající náklaďáček, aby dokonal započatou demoličárnu. No a jestli se divák doteď jen pousmíval, tak slogan v závěru titulků „že jde o pouhou fikci“ musí dorazit i dobře nadopovanýho slona. Šťastnou cestu do odpadu! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • I přesto, že film vyšel v ostatních zemích na VHS už v roce 1994, v USA vyšel až v lednu roku 1996. Díky tomu je to v USA poslední uvedený film od Cannon Films. (JesterKruger)
  • Posledná spolupráca Michaela Dudikoffa s produkčnou spoločnosťou Cannon. V rokoch 1985-1994 produkoval Cannon väčšinu Dudikoffových filmov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama