Reklama

Reklama

Cinema, Mon Amour

  • Rumunsko Cinema, mon amour (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cinema, Mon Amour je příběhem Viktora Puriceho, správce, bývalého promítače, celoživotního cinephila a jeho dvou věrných kolegyň - Cornelie a Loreny. Sledujeme je v boji za záchranu jednoho z posledních přeživších rumunských kin - Dacia Panoramic v Piatra Neamt. Viktor zažil "zlatý věk" kinematografie a sní o znovunastolení starých dobrých časů. Jen stěží ovšem drží krok s novou, krutou realitou. V kině, kterému chybí vytápění a které se pomalu ale jistě rozpadá, a bez jakékoliv podpory ze strany majitele - státu, je to boj téměř "donquijotský". (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Zahřálo mě to u srdíčka, je dobrý vědět že takový lidé jako Victor stále žijí. A taky mě zajímalo jak to dopadlo, tak jsem si to kino našel na facebooku a myslím si že je teď na lepší úrovni než spousta českých kin. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nechytlo. Viktor jako ředitel malého starého kina, které mu pomalu padá na hlavu, nefunguje topení (takže diváci fasujou při vstupu deky) a před kinem láká místní omladinu na promítání formou "můžete si vybrat co chcete". Ta stará kina měla svoje kouzlo, ale kde není poptávka...Kde má Viktor tu jistotu, že když dostane peníze na opravy a zmodernizování, tak se diváci jenom pohrnou? ()

Reklama

jimmyjane 

všechny recenze uživatele

Srdcovka pro všechny kinaře, protože boj s větrnými mlýny pokračuje. Nastupuje nová generace, která filmový pás viděla akorát ve škole, ale láska k filmu zůstává. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Ach, naše zaniklá kina... Plná vzpomínek, nezaměnitelné vůně, starých plakátů, zmačkaných fotosek, zaprášených sedaček, opuštěných promítaček a zažloutlých pláten. Přidávám hvězdičku pro ty bojovníky, co se snaží o zachování těchhle starých krásek! Ale bolí mě, stejně jako Viktora, když vidím promítat film v Dacii Panoramic filmy z přepáleného cédéčka a digitální promítačky. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama