Reklama

Reklama

Vlčí žena v Londýně

  • USA She-Wolf of London (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozdrásaná hrdla několika obětí v londýnském parku. Scotland Yard pochybuje o podezření na útok vlkodlaka, kterého jsou plné noviny, ale ne všichni inspektoři to vylučují. Svědek ale tvrdí, že útočila žena. Phyllis Allenby (June Lockhart) se děsí, že to spáchala ona podle staré legendy o kletbě rodiny Allenby. Odmalička jí to připomínala teta Marta (Sara Haden). Blíží se datum jejího sňatku s právníkem Barry Lanfieldem (Don Porter), ale když je krátce po odchodu z jejich domu rozsápán detektiv, ztrácí dívka nervy. Marta jí doporučuje, aby se raději ukryla v blázinci, ale Barry to Phyllis rozmlouvá. Pak ale policie najde nového svědka a brzy i řešení celého problému. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

obitus 

všechny recenze uživatele

Zacina to moc pekne - stare rodove prokleti, brutalni vrazda maleho chlapce, krasna a zoufala divka - co vic si prat? Bohuzel autori, i kdyz meli naslapnuto na pekne stylovy horror, zmenili zanr na krimi riznutou nejakou tou love story a to bohuzel krimi, jejiz rozuzleni uhadnete stejne snadno, jako uhadnete hlavni tema pornosbirky Klauna Dominanta. Nastesti hodne zachranuje uchvatna mlhava atmosfera a opravdu krasna hlavni hrdinka, ktere to zoufalstvi a bezmoc okamzite uverite. Jeden bodik prihodim za tema zeny - vlkodlaka, ktere je v horrorech zatim trestuhodne zanedbavane. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V letech kdy se universalovská horrorová produkce takřka výhradně soustředila na samá béčka (většinou dobrá) se najednou vyloupl snímek, který nejenže nepůsobil pouze jako nastavovaná kaše téhož, ale docela svěže zkombinoval klasické vlkodlačí schéma s kriminálkou a červenou knihovnou. Zároveň nabídl i neokoukané obsazení a ne pouze recyklaci kdysi slavných jmen. Obvzláště půvabné jednadvacetileté "vlčátko" June Lockhart a představitelka tetičky se vyvedly. Vzhledem k délce nemá film šanci začít nudit a tak Yarbroughově filmu škodí jen "hra" na velkou pointu, která je jasná asi tak od třetí minuty stopáže. Vlčí žena se tedy navzdory roku vzniku může směle řadit spíše k dodnes nepřekonané produkci Universalu z třicátých let, byť kvality "výstavních" kousků z tohoto zlatého období přeci jen ani zdaleka nedosahuje. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání. Čekal jsem verzi make-upu Lona Chaneyho jr. v ženské podobě a temnou atmosféru, bohužel nic z toho se nekonalo. Dvacet procent filmu by se dalo při troše dobré vůle nazvat "strašidelnými" díky mlze, ale zbytek se odehrával ve dne anebo uvnitř. Na druhou stranu jako detektivka to docela funguje, mě rozhodně pointa od třetí minuty, jak tu někdo píše, jasná nebyla (možná jsem něco důležitýho přeslechl). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh s vlkodlačím námětem zachraňují slušné herecké výkony, staré sídlo (i když by člověk čekal více temné gotiky) a především noční park s těžkým kobercem z mlhy. Uprostřed noci vychází ze zámku zahalená ženská postava, aby nebylo jasné, kdo je onou prokletou bytostí. Útoky jsou vedené mimo kameru, a tak se divák musí spokojit jen s křikem obětí. Jelikož se jedná o černobílý snímek, musí June Lockhartová na kameru říci, že má na rukou krev, protože poznat to není. Vražedný monolog Sary Hadenové si zaslouží hvězdu navíc. Čekal jsem poněkud atmosferičtější podívanou podbarvenou temnou hudbou, když už z vlkodlačí tváře není k vidění ani zub. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další film od Yarbrougha který mě moc nepřesvědčil, skvělí atmosférický úvod střídá drama o ženě která si myslí že zabijí aniž by o tom věděla, ale všechno může být jinak. Je pravda že konec by mohl být poměrně šokující, ale film se děsně táhne. ze super začátku se stala 100x omletá fraška. Po Brute manovy další velké zklamání, i když né zas moc takové. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Ač byl film jako takový natočen mezi osmým a jednadvacátým prosincem 1945, tak musely být dodatečně natočeny ještě některé scény. Pro mnoho členů štábu, včetně hlavních představitelů, to znamenalo natáčet i na Štědrý den. Právě štědrý večer byl pak chvílí, kdy byl film zcela dokončen. (DaViD´82)
  • Do role detektiva Lathama byl původně obsazen Forrester Harvey, který však zemřel těsně před začátkem natáčení. Musel ho tedy nahradil zkušený herec vedlejších rolí Lloyd Corrigan. (DaViD´82)

Reklama

Reklama