Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon (Martin Donovan) vynalezl paměťový stroj, který mu umožňuje vidět vzpomínky takové, jaké ve skutečnosti byly. Umírá ve své kanceláři. Je to vražda? Sam vyšetřuje pomocí stroje „vypůjčeného“ od Gordonovy manželky. Prohlíží si vzpomínky ostatních zúčastněných. (NiMareQ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi, zajímavý úvod, dobré zpracování. Děj začíná kdy dva bráchové jedou v autě a mají nehodu, jeden z nich umírá a něco mumlá... Druhý má celý život v hlavě mumlání a nedokáže se smířit s tím co mu vlastně bratr řekl jako svá poslední slova a tak hledá způsob jak vzpomínky oživit když v tom se objeví firma která vynalezla přístroj který tohle dokáže... Nic však není tak jednoduché a vše se komplikuje po vraždě vynálezce a stroj na obnovu vzpomínek je ztracen...nebo ne?! (Za mě 4*) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Když už jsme u těch vzpomínek, vybavujete si Věčný svit neposkvrněné mysli nebo Final Cut? Tyhle filmy zobrazovali vzpomínky či způsoby, jak je extrahovat z lidské mysli, daleko lépe a přesvědčivěji, popřípadě daleko lépe fungovali v rámci svého žánru. Rememory je dost nudná detektivka a jako melodrama se začne po čase opakovat (postavy si buď sednou a smutně vzpomínají nebo si přímo, opět se smutkem, pouští extrahované vzpomínky, které připomínají něco mezi posledními filmy od Malicka a x-tou variací na Annie´s Missing Lover Footage z Community). Tvůrci se mj. zřejmě nemohli rozhodnout, co ten důležitý vynález vlastně dělá, a některé motivy (halucinace) vyznívají do ztracena. Oběma žánrům se snaží pomáhat, seč může, skladatel Gregory Tripi, ať už synťáky či ambientem. Soundtrack si možná ještě poslechnu, na film jsem už pomalu začal zapomínat a žádný přístroj už mi vzpomínky na něj nevrátí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatné, ale ta stopáž je tady prostě utahaná a podobně celý film. Co na tom, že Dinklage hraje skvěle a že to má trochu kostru příběhu ve stylu Občana Kanea, říznutou jakousi netradiční detektivkou (s průběžnými odhaleními vztahů a souvislostí během koukání se na vzpomínky cizích lidí), když celkově ten formát brzy začne nudit a vlastně je nám vše jasné, co film chce říct - což je jasné od první přednášky a konfliktu. Prostě některé vzpomínky nás sice tvoří a mění se možná časem a novým nazíráním, ale na některé vzpomínky člověk rád zapomene a nechce si je vybavovat. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tyrion Lannister v příběhu o vraždě, vzpomínkách a katarzích se sebou samým. Tím vším je snímek Rememory, který tyto ingredience smíchal dohromady společně s již dost ohranou příběhovou nadstavbou v podobě vyvolání a následném znovuprožívání svých vzpomínek. To by zcela jistě ve finále nebylo zas tak hrozné, nicméně režisér Mark Polansky tyto slibné atributy nedokázal dost dobře využít. Je zde tedy přemíra uspávajícího soundtracku, děravého scénáře a příběhu, který by si zasloužil mnohem lepší zpracování. Je velká škoda, že snímek Rememory dopadl zrovna takto. Byť je vyvolávání vzpomínek již filmovým "klišé", rád bych po dlouhé době opět zhlédl důstojný filmový počin zabývající se tímto tématem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já jsme čekal film, který nebude mít moc co nabídnout a musím říct, že jsem příjemně překvapen. Původně jsem na film koukal jen protože tam hraje Peter Dinklage a taky je to jeden z posledních filmu kde je Anton Yelchin. Dostal jsem fakt příjemný drama s nádech sci-fi s dějem, který jsem nečekal. Pokud má někdo rád aspoň jednoho z herců nebo tento styl Drama / Mysteriózní / Sci-Fi, tak s klidným srdcem doporučuji shlédnout. Příjemné překvapení 70% ()

Galerie (27)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama