Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

PTA je eklektický režisér s vlastným ksichtom, nesporne kvalitný (Magnólia je srdcovka). Už v úvodných minútach je jasné, že toto dielko bude "iné". Originalitu a nekonformnosť cítiť taktmer z každého záberu a scény, no to, že je niečo netradičné ešte neznamená, že to musí byť aj dobré. Punch-Drunk Love je pre mňa filmom dobrého nápadu, pár skvelých sekvencií a zároveň rozpakov z "nekontrolovanej inakosti":) Btw: pri záberoch z Havaja som mal pocit, že pozerám vlastné fotky spred 5 rokov...:) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tak ted jsem si definitivně potvrdil, že Anderson není muž jediného filmu. Kolik už bylo natočeno romantických komedií a ten machr přesto natočí něco tak originálního, že nad tím zůstává rozum stát. Snímku dominují technické kvality-parádní hudba a kamera. Výběr hlavních herců je taktéž výtečný, nikoho jiného si v jejich rolích nedovedu představit. Už se nemůžu dočkat dalšího filmu tohoto skvělého rejži. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení čím dál tím lepšího Paula Thomase Andersona. Nečekala bych, že se v podobném typu filmu objeví Adam Sandler, a co víc, že svoji roli tak perfektně zvládne. Celý film je úžasnou směsicí absurdity, laskavého humoru, dramatična i romantična. Jen těžko se dá popsat; na začátku moc nechápete, na co to vlastně koukáte, ale s každou další minutou si vás film získává víc a víc na svou stranu, až mu zcela podlehnete. Shrnuto podtrženo : vynikající film, který se dá sledovat s drahou polovičkou i single a vždycky po něm zbude hodně příjemný pocit. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Opilí láskou je: romantická komédia s Adamom Sandlerom. No neviem ako na Vás, ale na mňa táto veta pôsobí dosť odpudivo. Dlho to tak aj bolo, len ten režisér mi vŕtal hlavou. Opilí láskou je: psychoalnalytická pitva navonok jednoduchého človeka, ktorý vo svojom vnútri dusí strašne veľa emócií, ale na svet ich nemôže, nechce vypustiť. Barry Egan je dobrý, ale veľmi smutný človek. A je to cítiť z každého políčka. Opilí láskou: je pohľad na citlivého človeka, ktorý sa dostal na hranicu. Veľké problémy a trápenia, striedajú malé, nevšedné radosti (nakupovanie pudingu!). A samozrejme je tu ta láska. Opilí láskou je: koncert Adama Sandlera. Aj keď si postavičky looserov vo filme odskúšal celom dosť, nikdy to nebolo pod vedením tak zručného režiséra akým je Anderson, ktorý mu svojimy dlhočíznymi zábermi nechal kvantum priestoru na seberealizáciu. Spolu so sugestívnou hudbou, vytvárajú emocionálne dusno nevídaného rozmeru. Opilí láskou je: velice atmosféricky a divný film s obrovským zmyslom, pre detajl a otvorenosť. Myslím, že po úvodnej scénke s haváriou a piánom, nebude nikto namietať. Kopec detailov, ktoré dopĺňajú úžasnú mozaiku príbehu a pritom nepôsobia rušivo. Opilí láskou je: romantická komédia s Adamom Sandlerom, ktorá je iná. Nieje najlepšia. Je iná, je výnimočná. Pocity, ktoré mi ostali po tomto filme, mi žiaden iný žánrový snímok doposiaľ nepriniesol. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo majú niektorí diváci tendenciu vidieť vo filmoch niečo viac, než čo nám vlastne ponúkajú - niečo, čo v nich vôbec nie je. Ja osobne Opití láskou považujem za poriadne čudácky film, bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu. To by však ani nevadilo, keby ma čo by komédia vedel pobaviť, resp. čo by romanca vedel dojať. Ale nestalo sa ani jedno, ani druhé, ani tretie. Prišiel, videl som, nepochopil som, odchádzam. Hviezda za Sandlera, hviezda za Emily Watson. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)
  • Čtyři blonďáci, kteří pronásledují a následně zmlátí Barryho, jsou ve skutečnosti bratři. (D3VIL)
  • Když Barry (Adam Sandler) nastupuje do letadla na Havaj, má červenou kravatu. V letadle má žlutou a po výstupu z letadla opět červenou. (ChandlerBing)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama