Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (176)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, který voní létem. A taky láskou, bezstarostnosti, dospíváním, sám nevím, čím ještě. Na začátku působí jako sociální drama, na konci už spíš jako naprosto uvolněná road movie o tom, že i když Ti dal život sem tam nějakou tu ránu, tak pokud jsi hodně mlád a máš kolem sebe lidi, se stejnou krevní skupinou, máš to všechno tak nějak na háku. Maximální spokojenost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hippie road movie,která je neuvěřitelně free,přesto celkem ale depka.Nemít to skoro 3 hodiny,které jsou na podobný druh filmu zkrátka extrémně moc,mohlo by to hodnocení být lepší.Takhle American Honey místy dost bojuje s prázdnotou.Obsazení na to,že je ve většině tvořené neherci celkem sympatické.Jednou každopádně stačilo...60% ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o dospievaní, príbeh o láske, kapitalizmus ako nočná mora, komentár k dnešnej mládeži zmiešaný so zbesilou energiou nočného šialenstva. Prehodnotenie amerického sna, kde mládež namiesto moci a postavenia hľadá stabilitu. "We are the saviors!" American Honey je meditatívna, zábavná, srdcervúca divoká jazda a najdôležitejší film mladej generácie posledných rokov. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších roadmovie posledných rokov. Malý, veľký film s výborným soundtrackom, skvelými hereckými výkonmi a citom pre detail. Ten si tam ale každý musí nájsť sám:). Určite sa netreba nechať odradiť stopážou, zbehlo to podobne rýchlo ako Boyhood! Dnes preto rúbem vysoko, a vôbec mi to nevadí. PS: film nie pre masy, nazdar:) Be2can_2016 ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Syrové až na kost, přitom plné citu. Stejně, jako se opakuje každodenní rutina a jak se vlečou životy protagonistů, se vleče i celý film, kvůli čemuž jsem úplně nehltal každou scénu a nakonec si to naporcoval na promítání s pauzama. I tak se mi měsíc po zhlédnutí pořád vybavují některé scény a celková bittersweet atmosféra, kde se nespoutaná volnost bezstarostného mládí mísí s chudobou a obavami nejistého života prekarizovaných. Takže dokoukat to bylo náročnější, ale zážitek ve výsledku silný. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Jedenáct z patnácti ústředních představitelů nemělo žádnou předchozí hereckou zkušenost, včetně objevu filmu, Sashi Lane, kterou režisérka potkala na pláži. (Zdroj: Cinemart)
  • Herec Shia LaBeouf (Jake) byl zraněn při natáčení, když prováděl kaskadérský kousek, který zahrnoval rozbití okna jeho vlastní hlavou. Herec vyvázl po tržných zraněních hlavy a rukou s několika stehy. (filmsim)
  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama