Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 7

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (106)

progression 

všechny recenze uživatele

Pro pamětníky i fanoušky určitě povinnost. Režisér Ron Howard se své role zhostil na výbornou. Film sice mapuje pouze první zhruba čtyřleté období kapely (období koncertní, mladá "bezstarostná léta", nikoliv kultura, ale zábava "Paul" :-). To všechno dokument obsahuje. Hodně raritních záběrů z koncertů i nahrávání, vzájemná alchymie jednotlivých členů při vytváření nových písní a mnoho dalšího. Tohle všechno Ron Howard poskládal dohromady skutečně geniálním způsobem, takže maximální spokojenost a skvělá vzpomínka. Je možná škoda, že dokument nemapuje i další období (studiové), kdy vznikla další skvělá alba a končí víceméně posledním koncertem na londýnské střeše, ale asi to bylo úmyslem. Nikde není řečeno, že ještě nevznikne další pokračování a vůbec bych se nezlobil, kdyby ho dělal opět Ron Howard. Každopádně na Beatles a naprostou většinu jejich písní se asi nezapomene nikdy, vždyť byli první, byli krásní, byli nej ! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mému věku, mě beatlmanie minula a byi jsem " vychován " až kapelami 70tých let, jako jsou Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple a jiné. Přesto je samozřejmě uznávám, že přetvořili svět, minimálně ten hudební. Byl jsem na mnoha koncertech, ale takové davové šílenství jsem nikdy nezažil. Buďto nechodím na ty správné kapely nebo to jsou skupiny, které nic převratného nepředvádějí. Zůstanu ale u nich, protože Beatles "jen" obdivuji, kdežto u výše zmíněných jde o srdeční záležitost. ()

Reklama

Pantata 

všechny recenze uživatele

Ničím objevný, ale poctivě zpracovaný dokument, který se soustředí pouze a jen na koncertování Beatles. Nic, co by člověka ohromilo, člověk už to všechno zná - Liverpool, Amerika, "jsme slavnější než Ježíš", ječící fanynky, kdy se kapela ani neslyšela a Starr vzpomíná, jak se orientoval, kde v písni jsou, podle toho, jak si před ním Lennon s McCartneym podupávali nohou do rytmu... Leckdy pouze fotografie provázené slovem, ale celkově to atmosféru přiblíží příjemně a vtipně. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o naslávnejšom koncertnom období Beatles. Asi najšialenejšie davy a správanie fanúšičiek, aké sa dá predstaviť. A to na celom svete. Posledné minúty dokumentu ukazujú, aký to bol kontrast oproti neskoršiemu pokojnejšiemu štúdiovému obdobiu. Môj obdiv má ten, kto na koncertom zázname našiel mladé dievčatko Sigourney Weaver šaliace sa do rytmu, a ako to sympaticky pre dokument priznala. Pozor, treba dopozerať aj titulky do konca, je tam ešte odkaz od The Beatles. –––– Kamkoli jsme se pohli, vypukly demonstrace všeho druhu. –––– Chodilo se na Beatles. Nemělo to nic společnýho s hudbou. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nikdy jsem nebyl vyložený fanoušek, ale jako dokument pro mě nad očekávání. Film zachycuje kapelu od jejího vzniku po nejslavnější léta a jejich období tour. Nebylo to prošpikovýno emocemi jako například v Amy, ale po režijní stránce se podařilo vytvořit perfektní dílko, dost intenzivní i pro ty, které tento fenomén nezajímá......8/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama